Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes organitza Visites Guiades Gratuïtes per conèixer els productes pesquers i l’activitat del port


Camí de tornada


Menú principalL’Ajuntament de Blanes organitza Visites Guiades Gratuïtes per conèixer els productes pesquers i l’activitat del port

L’objectiu és conèixer millor el port, l’activitat de la Confraria de Pescadors i tot el què envolta les arrels marineres de la ciutat on comença la Costa Brava, arran de mar

A Blanes parlar de pesca és fer-ho d’una de les activitats més tradicionals que encara es manté ben viva, amb unes sòlides arrels que fan d’aquesta ciutat on comença la Costa Brava tot un referent. Ara l’Ajuntament de Blanes, a través d’una acció cofinançada pel GALP (Grup Acció Local Pesquer) s’ha proposat que tothom –sigui blanenc/blanenca o visitant- conegui millor tot aquest entorn.


Ho farà a través de Visites Guiades que començaran a finals d’aquest mes de juny i s’allargaran fins al setembre. Es programaran perquè comencin a partir del dia 28 i tindran lloc els mesos de juliol, agost i setembre, cada dimarts i dimecres, en català i castellà. Les visites tindran una duració aproximada d’una hora, són gratuïtes i estan adreçades a les famílies, residents i turistes del país i tothom qui hi estigui interessat fins esgotar les places de cada grup.


Les visites guiades començaran a les 4 de la tarda, i es farà un recorregut per la zona portuària per conèixer millor l’activitat que s’hi fa cada dia que es feineja. Tot i ser un poble de fermes arrels marineres, el cert és que encara hi ha molts residents que potser mai no s’han acostat a la zona portuària, i per això aquesta activitat està adreçada especialment a tothom qui vulgui saber-ne més detalls.

També es podrà respirar l’ambient mariner que es mou cada dia, especialment quan arriben les embarcacions carregades de fruits de la mar i descarreguen al moll, enmig de la frenètica activitat que envolta tota la operació. La culminació de la dura feina dels pescadors i pescadores arriba amb la Subhasta del Peix, que transcorre a un vertiginós ritme entre gambes i altres productes de la pesca.


Una oportunitat, en definitiva, de poder aprendre i conèixer de més a prop un dels oficis que defineix la identitat de tot un poble, en una de les ciutats que compta amb un Port Pesquer en plena activitat, a diferència d’altres on aquest sector econòmic va desaparèixer. La idea és que en cada grup participin unes 50 persones, prèvia reserva de localitat a través de l’enllaç https://app.bookitit.com/es/hosteds/widgetdefault/2d457334c70655773c47d263484bb5540#datetime, o bé al QR dels cartells promocionals que s’han editat per fer difusió de l’activitat.


L’activitat de les visites guiades està organitzada i dinamitzada pel Departament de Promoció de la Ciutat, amb el suport de la Confraria de Pescadors de Blanes, el Grup d’Acció Local Pesquer, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, el Fons Europeu Marítim i de la Pesca, i Grenyal, l’Aula Gastronòmica de la Costa Brava Sud.
Data de realització: 06/22/2022 | Data de la darrera actualització: 06/22/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300