Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Una trentena d’alcaldes i alcaldesses d’Eslovàquia s’han allotjat a Blanes per visitar i adquirir coneixements temàtics d’arreu de Catalunya


Camí de tornada


Menú principalUna trentena d’alcaldes i alcaldesses d’Eslovàquia s’han allotjat a Blanes per visitar i adquirir coneixements temàtics d’arreu de Catalunya

Durant la seva estada s’ha ofert una recepció oficial a l’Ajuntament de Blanes, encapçalada pel primer tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Turisme, Jordi Urgell

Durant aquest mes de juny Blanes ha acollit l’estada d’un grup d’alcaldes i alcaldesses eslovacs que s’han allotjat al municipi on comença la Costa Brava per fer des d’aquí diverses visites arreu del territori català. El viatge formava part d’un programa per conèixer la realitat i l’experiència de diversos indrets de Catalunya, així com per intercanviar experiències en diversos temes.


El 1er tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat, Comerç, Empresa
i Turisme, Jordi Urgell, va encapçalar la recepció
Amb motiu d’aquest viatge, els representants municipals van participar en una recepció allotjada a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes, on van ser rebuts pel primer tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Comerç, Empresa i Turisme, Jordi Urgell. La comitiva estava formada per una trentena d’alcaldes i alcaldesses de diverses poblacions de la regió de Nitra, a l’oest d’Eslovàquia.


Al llarg de la trobada, Jordi Urgell va destacar els principals atractius amb què compta Blanes. No tan sols els naturals, com poden ser l’entorn de la Roca de Sa Palomera, el Delta de la Tordera, o bé la façana litoral que permet passejar en 3 km de platja vorejant el Mar Mediterrani. També va parlar dels vestigis del Vescomtat de Cabrera, el Castell de Sant Joan, o bé altres llocs d’interès més funcionals.

Els atractius culturals i turístics de Blanes

En aquest darrer sentit, va referir-se a la Ciutat Esportiva Blanes, un equipament de primer ordre que actualment està valorat amb les millors puntuacions per part de federacions, entitats i clubs internacionals que han organitzat les seves competicions al recinte. Precisament el proper mes de juliol la Ciutat Esportiva Blanes allotjarà el primer Campionat Europeu de Clubs de Twirling que organitza la Federació Internacional de Balls Esportius.


A preguntes dels alcaldes i alcaldesses, Jordi Urgell va descriure els principals motors econòmics amb què tradicionalment ha comptat el municipi, aturant-se especialment en els sectors del comerç, la hostaleria i la restauració. El responsable polític d’aquesta àrea va explicar als visitants eslovacs que actualment, un dels projectes en què es treballa, és aconseguir la tan desitjada desestacionalització que permeti augmentar el període en què els establiments hotelers tenen obertes les seves portes, sense restringir-se pràcticament als mesos d’estiu.

Un altre dels temes que va sorgir durant la conversa va ser la celebració del 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, que tindrà lloc del 22 al 26 de juliol. El tinent d’alcalde va explicar als visitants que l’origen d’aquest festival creat l’any 1970 –la pandèmia ha provocat que el 50è aniversari no es pugui celebrar fins enguany- va ser trobar un reclam singular perquè Blanes fos millor valorada a l’hora de triar una destinació turística a la Costa Brava.


La recepció es va tancar de manera distesa, amb una fotografia de família que va posar punt i final a la trobada. Durant la seva estada a Blanes, el grup d’alcaldes i alcaldesses han visitat Barcelona, Vilafranca del Penedès, Sant Sadurní d’Anoia, així com diverses localitats de la Costa Brava i el Maresme.
Data de realització: 06/23/2022 | Data de la darrera actualització: 06/23/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300