Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 200 persones participen al Sopar Solidari de Blanes amb Dapaong (Togo)


Camí de tornada


Menú principalMés de 200 persones participen al Sopar Solidari de Blanes amb Dapaong (Togo)

Des de fa 14 anys la ‘Comissió d’Agermanament amb Sant Pau de Dapaong’ ha contribuït a fer realitat una escola-institut on enguany han estudiat 750 alumnes

El passat cap de setmana Blanes ha pogut recuperar una altra celebració que caracteritzava aquests dies del mes de juny. Es tracta del Sopar Solidari amb Sant Pau de Dapaong (Togo), que va tenir lloc dissabte, amb un autèntic èxit de convocatòria. Més de 200 persones van assistir a l’esdeveniment que s’acull al barri d’Els Pins, més concretament a la placeta que hi ha darrera la Parròquia Santa Maria, coneguda popularment com a ‘Placeta de Dapaong’.


Abans del sopar, la vetllada va començar amb una Missa Concelebrada allotjada a la Parròquia Sagrada Família d’Els Pins, i que va comptar amb un convidat molt especial: Pròsper Lare, capellà nadiu de Dapaong. Durant l’ofici també va haver una intervenció excepcional: la de la soprano Karol Luque, qui va interpretar l’Ave Maria.


El nucli central de la vetllada és el Sopar Solidari, a base de botifarres a la brasa amb seques i pa amb tomàquet, completat com a detall final amb un gotet de rom cremat. Per poder organitzar-ho es va comptar amb un bon grapat de voluntaris i voluntàries tant de la parròquia i el veïnat com de l’Espai Kids de Salt, a qui es va agrair especialment la seva col·laboració.

Projecte Solidari amb Sant Pau de Dapaong (Togo)

L’objectiu del sopar era recollir fons econòmics pel projecte solidari que es va iniciar l’any 2008, amb el procés d’apropament i coneixença amb la Parròquia de Santa Mònica, ubicada als suburbis de Dapaong (Togo). Aleshores mossèn Ramon Bosch, missioner olotí amb 40 anys d’estada a la zona, esperava un altre reforç olotí, el jove mossèn Joan Soler. Tots dos van promoure l’inici d’una nova Parròquia, Sant Pau, per acollir feligresos del barri de Nassable i de vuit comunitats veïnes.


Paral·lelament, a la Parròquia Santa Maria de Blanes es va constituir una Comissió d’Agermanament amb l’objectiu de valorar les necessitats de la comunitat de Dapaong i organitzar accions solidàries per ajudar en la consolidació del projecte, que ha anat incloent nous avenços. Al 2016 es va decidir concentrar tots els esforços en la construcció d’una nova escola pública per permetre que alumnes sense recursos poguessin seguir els estudis. En l’actualitat l’escola institut ja ha arribat a allotjar 750 alumnes.

Intensa Vetllada amb música i presentació del projecte

Tots aquests detalls es van donar a conèixer després del Sopar Solidari que es va fer a l’aire lliure, encetat amb un concert líric a càrrec de la soprano Karol Luque, que va impactar amb la potència de la seva gran veu a tothom que s’hi havia concentrat a l’espera que comencés a servir-se l’àpat. Karol Luque va interpretar cançons tan conegudes com la què ha esdevingut tot un himne, ‘Boig per Tu’.


Però també temes propis de la lírica, com per exemple la coneguda ‘Nessum Dorma’, que va fer posar els pèls de punta tothom per la seva emotivitat i les reminiscències que suposa. La cantant també va oferir ‘Con te Partiró’ que va popularitzar el també cantant d’òpera Andrea Bocelli, o bé va fer un imaginari duet amb la veu afegida de Freddie Mercury a la immortal ‘Barcelona’.


L'alcalde, Àngel Canosa, acompanyat de la regidora d'Acció Social,
Marian Anguita, i dels regidors Pere Lopera i Carlos Garzon
El Sopar Solidari de Dapaong també va incloure diversos torns de parlaments, entre ells el de l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, qui va assistir a l’acte acompanyat de la regidora d’Acció Social, Marian Anguita. El batlle va elogiar la tasca de la Comissió d’Agermanament Blanes-Dapaong, agraint també a la cantant el regal sonor amb què havia obsequiat la primera part de la vetllada.


Els torns de parlaments es van tancar d’una manera prou entranyable. La comissió va obsequiar al missioner Joan Soler, qui es va adreçar en darrer lloc a la concurrència per explicar la situació a Sant Pau de Dapaong, així com al jove capellà nadiu de Dapaong, Prosper Lare, amb una samarreta on hi ha reproduïda la imatge de la Parròquia Sagrada Família dels Pins. El religiós africà tornarà ara a l’Àfrica, on li portarà al bisbe de Dapaong, Abé Pascal, una samarreta anàloga amb què el van obsequiar.

Data de realització: 06/23/2022 | Data de la darrera actualització: 06/23/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300