Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ha reviscut una intensa Nit de Revetlla de Sant Joan amb una Festa Popular al Passeig de Mar


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 06/24/2022 09:10:43 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

RevetllaSantJoanBlanes ha reviscut una intensa Nit de Revetlla de Sant Joan amb una Festa Popular al Passeig de Mar

La celebració del Solstici d’Estiu va incloure un sopar, música, tallers, l’encesa de la foguera amb La Flama del Canigó, la lectura d’un manifest i el lliurament de La Flameta a l’AFIC

Aquesta passada nit i matinada Blanes ha tornat a reviure amb tota la intensitat pre pandèmica que sempre l’havia caracteritzat la Nit de la Revetlla de Sant Joan. A banda de les celebracions privades i a diferents veïnats, la més destacada ha estat la Festa Popular allotjada al Passeig de Mar, que ha tornat a treure una gran quantitat de participants.


Festa Popular Revetlla de Sant Joan, quarts de dues de la matinada
Des de la tarda i fins la matinada, el regalim d’assistents ha estat constant, amb activitats per a tots els gustos i edats, de manera que l’entreteniment al llarg de les hores estava assegurat. La celebració del solstici d’estiu ha tornat a copsar l’interès de blanencs i blanenques, així com del gran nombre de visitants que hi ha aquestes dies al municipi on comença la Costa Brava, sobretot perquè en aquesta ocasió la festivitat de Sant Joan propiciarà un cap de setmana més llarg.


Activitats per a tots els gustos i edats

La Festa Popular de la Revetlla de Sant Joan l’han organitzat la Colla de Diables Sa Forcanera, l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa i l’Ajuntament de Blanes en col·laboració amb la Colla Gegantera, el Punt d’Informació Juvenil, Nau4 Espai Jove, Òmnium Cultural, la Xarxa Solidària amb Persones Migrants i Refugiades i l’Associació de Veïns de Sa Carbonera. També han donat suport un bon grapat d’establiments i empreses de Blanes, que han contribuït en diversos aspectes de la celebració.


Tallers de Reciclatge
En aquesta ocasió el recinte festiu es va situar a l’altre extrem del Passeig de Mar respecte anys anteriors, de manera que estava a tocar de la Plaça Catalunya, per poder gaudir d’un major espai. L’activitat es va encetar a la tarda amb Tallers de Reciclatge per fomentar la interacció amb els infants i els joves, centrats en la proposta de realitzar instruments musicals i altres estris amb material reciclats.


Arribada de ‘La Flama del Canigó’ i Lliurament de ‘La Flameta’ a l’AFIC

Pels volts de quarts de 7 de la tarda va arribar La Flama del Canigó, custodiada per membres de la Colla Gegantera de Blanes i d’Òmnium Cultural de la Selva Marítima, que tot seguit va presentar el seu manifest. Se’n van encarregar de llegir-lo la professora de català Mònica Rabassa –per significar el compromís amb la llengua catalana de l’entitat-, acompanyada d’Anna Arbó.


Amb aquesta arribada, es va propiciar que tingués lloc un destacat ingredient de la revetlla: el lliurament de ‘La Flameta’, que fa justament al·lusió a La Flama del Canigó. Es tracta d’un reconeixement que s’entrega a una entitat del municipi que hagi destacat en especial per la seva tasca al llarg de tot l’any arreu de Blanes. L’entitat encarregada de decidir a qui es lliura el guardó, la Colla Gegantera de Blanes, ha decidit enguany lliurar-lo a l’AFIC, l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes.


Dos representants de la Colla Gegantera van lliurar el guardó a Josep Salip, qui va pujar dalt l’escenari acompanyat d’altres membres de la junta. Cada any s’encarrega d’elaborar ‘La Flameta’ un o una artista blanenca. Aquest 2022 ha estat Marina Serra, qui precisament el passat diumenge va ser una de les dissenyadores que va confeccionar una de les estores de Corpus que van lluir al nucli històric del municipi.

Membres de la Colla Gegantera i AFIC amb l'autora
de 'La Flameta', l'artista Marina Serra Boldú
Lectura del Manifest de Sant Joan i encesa de la foguera

Abans, però, va ser el moment d’escoltar el ‘Manifest de Sant Joan’ elaborat per les principals entitats organitzadores, que van pujar dalt l’escenari per recolzar la seva lectura. Després d’agrair al públic assistent la seva presència, així com a tothom qui va fer possible la revetlla, es va recordar que l’objectiu era retrobar el caliu popular que suposa la celebració d’aquests esdeveniments: “reviure de nou el caliu de la gent i l’ambient popular que es crea quan som aquí”.


Lectura Manifest
Després de remarcar que, sense la suma d’esforços de diversos particulars, empreses, col·lectius i –sobretot- de les entitats blanenques no hauria estat possible, també es va reivindicar que hi hagués una major implicació de l’Ajuntament de Blanes. També es va recordar els atractius amb què compta la vila on comença la Costa Brava, així com el 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici que s’ha acollit aquí des dels anys 70.


Per això, es va concloure aportant una alenada d’esperança perquè tothom –en especial, el consistori blanenc- es motivi “a recuperar la vida als carrers i sentir el caliu al poble, a cada barri, a casa carrer. Us encoratgem a tots i a totes a formar part de tot això, i a fer-ho per fomentar els valors que impulsem, de respecte i cooperació”. El darrer apunt, però, va ser per recordar que el fet de tractar-se d’un ambient festiu, no donava llicència per permetre conductes que el vulneressin, fent una crida al respecte i la responsabilitat perquè fos un espai segur.


A rengló seguit va arribar un altre moment destacat: l’encesa de la foguera, precedida per una sonora batucada del grup de percussió de la Colla de Diables Sa Forcanera que, com és habitual, impressionen amb el seu ritme i contagien la gresca que els caracteritza. Després, els bufadors de foc de la colla es van encarregar de prendre un floc de La Flama del Canigó i, a base de llengües de foc impressionants, encendre la foguera.


Sopar Popular, Beakdance, Micro Obert i Concerts

Entre aplaudiments del nombrós públic que s’havia congregat ja al recinte de la revetlla, l’encesa de la foguera va marcar també l’inici d’un altre ingredient agraït per tothom: el sopar popular on el plat central. Preparat i servit per l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa, l’àpat sempre és a base de botifarra amb seques, pa amb tomàquet, aigua i vi, així com la indispensable coca de Sant Joan.


Després, altres ingredients amb què es va anunciar que comptaria la revetlla van ser una Exhibició de Breakdance i una sessió de Micro Obert així com la música que es van allargar fins a quarts de tres de la matinada. Van actuar ‘Klarsus + Acros’ (música rap); ‘La Mosca Band’ (versions de Ska i Reggae); i finalment dues sessions de punxar discs, primer amb ‘Les 3 des-gràcies’ i després amb ‘El Racó Paremiològic PD’s’.




Data de realització: 06/24/2022 | Data de la darrera actualització: 06/24/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300