Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra la 18a Festa dels Contes de Sant Joan de la Fundació Amics de Joan Petit-Nens amb Càncer al Jardí Botànic Marimurtra


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 06/25/2022 10:09:18 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

JoanPetitBlanes celebra la 18a Festa dels Contes de Sant Joan de la Fundació Amics de Joan Petit-Nens amb Càncer al Jardí Botànic Marimurtra

Entre els rondallaires que van explicar contes a la mainada s’hi van comptar l’actriu Agnès Busquets, coneguda per participar al programa de TV3 ‘Polònia’, i l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa

Hi havia moltes ganes de tornar a viure aquesta celebració tan especial que enguany hagués complert precisament les dues dècades d’existència si no hagués estat pels dos anys de parèntesi marcats per la COVID. Es tractava de la Festa dels Contes de Sant Joan, que organitza la Fundació Joan Petit-Nens amb Càncer coincidint amb la festivitat del 24 de juny.


Novament, l’escenari que va acollir la festa va ser l’emblemàtica Plaça del Templet de Linné, on es van aplegar petits i grans disposats a passar una estona molt entretinguda. L’eix central de la vetllada –on els i les protagonistes absolutes són la canalla- són els contes que expliquen diversos rondallaires, intercalant-se altres al·licients musicals i artístics.

L’actriu Agnès Busquets i l’alcalde de Blanes, dos dels rondallaires

Cada any la festa compta amb convidats especials, a banda de les col·laboracions que no solen faltar mai des de fa molts anys. En aquesta ocasió una de les convidades destacades va ser Agnès Busquets, escriptora i actriu coneguda sobretot per participar al programa de TV3 ‘Polònia’ on donava vida a personatges com ara la reina Leticia, Ada Colau, Soraya Sáez de Santamaria o Alícia Sánchez Camacho, entre d’altres.


Agnès Busquets, amb el seu fill Pep, explicant un dels seus dos contes
A diferència dels altres contaires, va explicar dos contes. D’una banda ‘Estic Guapa?’, de Nayat Kaid, on una girafa demana als seus amics l’ocell, la serp i el tigre si s’ha guarnit prou per a la ocasió; i de l’altra ‘Què hi portes a la bossa?’, de la mateixa autora i il·lustradora, on el protagonista també és un animal, en aquest cas un conill.


Àngel Canosa, explicant el seu conte
Un altre rondallaire que no havia participat mai encara va ser l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, qui es va encarregar d’encetar la vetllada amb un primer conte titulat ‘El nou alcalde’, on precisament els animals també són els protagonistes. Per la seva banda, els altres dos relats que van completar la vetllada van anar a càrrec de dos contaires habituals: Pep Rams i Mercè Domènech.


Pep Rams i Mercè Domènech, els altres dos rondallaires
que també van intervenir
Una entretinguda vetllada plena d’al·licients per una causa benèfica

Entre conte i conte van haver intervencions musicals a càrrec de Josep Ma Piguillem, professor de l’Escola de Música ‘El Metrònom Alegre’. També es va comptar amb la col·laboració d’unes joves ballarines –Aina, Berta, Nadia, Laia i Brisa- que van actuar de fil conductor. Com si fossin unes fades o unes nimfes del jardí, acompanyaven als rondallaires fins la zona on s’havien de situar per explicar els respectius relats, i els lliuraven l’obsequi especial amb què s’agraïa la seva col·laboració, la Cullera de Fusta de Joan Petit.


Les 'nimfes' del Jardí Botànic Marimurtra, en una de les seves intervencions
Amb energia renovada, doncs, la Fundació Joan Petit Nens amb Càncer Fundació ha pogut recuperar la 18a Festa dels Contes de Sant Joan, que té per objectiu recaptar fons benèfics, així com difondre informació sobre els serveis d’atenció i investigació que realitza. Una de les principals característiques de la fundació és atendre la mainada que està hospitalitzada rebent tractament contra el càncer, així com donar suport als seus familiars.


El president de la Fundació 'Amics de Joan Petit-Nens amb Càncer',
Joan Torner, va obrir i tancar la festa
Així ho va recordar al principi de l’acte el president de l’entitat, Joan Torner, qui va agrair a totes les persones, institucions i entitats que han fet possible la celebració d’aquesta nova edició de la festa. Abans de passar al berenar a base de coca de Sant Joan i refrescos, la celebració es va tancar amb una dansa col·lectiva amenitzada pel pianista Josep Ma Piguillem, qui va interpretar –com no podia ser d’una altra manera- la coneguda cançó d’en Joan Petit Com Balla.





Data de realització: 06/25/2022 | Data de la darrera actualització: 06/25/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300