Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Un xef de Blanes protagonitza un showcooking a Barcelona per promocionar l’Espai Agrari de la Baixa Tordera


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 07/01/2022 12:01:24 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOUn xef de Blanes protagonitza un showcooking a Barcelona per promocionar l’Espai Agrari de la Baixa Tordera

S’ha fet en el marc de la I Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat dedicada a la tomata organitzada a l’espai Xef Caprabo de L’Illa Diagonal, a Barcelona

La cadena de supermercats Caprabo, en col·laboració amb l’Espai Agrari de la Baixa Tordera, ha celebrat la I Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat dedicada a la tomata a l’espai Xef Caprabo de L’Illa Diagonal de Barcelona. L’Espai Agrari de la Baixa Tordera (EABT) està format per cinc municipis: Blanes (l’únic representant de comarques gironines), Santa Susanna, Palafolls, Malgrat de Mar i Tordera.


Showcooking de l'Espai Agrari de la Baixa Tordera a l'espai
Xef Caprabo de L'Illa Diagonal de Barcelona, ahir dijous
La jornada, que ha tingut lloc aquesta setmana, està emmarcada al ‘Programa de Proximitat per Comarques’ de Caprabo, amb l’objectiu de posar en valor els productes de proximitat, de qualitat i de temporada. S’ha fet coincidint amb l’inici de la temporada de la tomata, que s’allarga entre els mesos de juny i octubre. És durant aquest període quan es desenvolupen els nivells ideals de gust i textura.


L’esdeveniment l’han encapçalat el primer tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes, Jordi Urgell, i l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, en representació de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera (EABT). També han assistit la responsable de Promoció de la Ciutat de Blanes, Montse Torres; el gerent de la Conca de la Tordera SCCL, Josep Ferrer; el responsable de Producció de Proximitat de Caprabo, Fernando Tercero, i Miquel Riera, productor de l’EABT.

Showcooking de la tomata amb el xef Harry Wieding de Blanes

El xef Harry Wieding, del Restaurant Cal Mut de Blanes, ha estat l’encarregat de protagonitzar el showcooking, elaborant tres originals receptes amb la tomata com a principal i absoluta protagonista. Harry Wieding compta amb dos sols de la Guia Repsol, així com amb el reconeixement d’haver estat el Millor Xef Jove de l’any 2013 per l’Acadèmia Catalana de la Gastronomia i la Nutrició.


Les tres receptes elaborades per Harry Wieding han estat: Amanida de Tomates de la Baixa Tordera amb oli Salar d’Arbúcies 2014; Tartar de tomata de penjar confitada en conserva de la casa i formatge idiazábal; i Focaccia amb tomates xerri confitades amb farigola i pernil de xai. Tres imaginatives propostes que certament li donen a la tomata una nova dimensió, absolutament temptadores de cara a l’estiu.

Caprabo, Programa de Proximitat per Comarques

La cadena de supermercats Caprabo és una de les que ha mostrat des de fa més temps un major grau de compromís amb la producció de proximitat. Compta amb un ‘Programa de Proximitat per Comarques’ a través del qual ha donat entrada als seus establiments a uns 300 petits productors i cooperatives agràries, així com a més de 2.800 productes. La companyia treballa amb cada comarca catalana de manera específica, d’acord amb la riquesa de la seva producció agroalimentària.


El programa inclou diverses iniciatives de suport a la producció de proximitat. Entre elles, destaquen les accions promocionals als supermercats, campanyes anuals pel foment del consum de productes de proximitat, la comunicació de les iniciatives vinculades a proximitat a més d’un milió de clients amb targeta, les Fires Caprabo de Productes de Proximitat a les comarques catalanes i l’organització de jornades gastronòmiques amb productes de proximitat de temporada.

Primer Supermercat amb Segell oficial de ‘Venda de Proximitat’

Una altra prova del compromís de la cadena de supermercats amb els productes autòctons és que va ser la primera en incloure el segell oficial ‘Venda de Proximitat’ per aquells productes de procedència directa del camp. El segell identifica davant del consumidor els productes agroalimentaris de Catalunya que, per la seva proximitat, redueixen al mínim el procés d’intermediació.


Això repercuteix tant en el cost i benefici dels productors i productores, com de cara als consumidors i consumidores, que tenen una garantia afegida de la qualitat, frescor, mínima empremta ecològica i immediatesa. També afavoreix la viabilitat de les explotacions agràries, i contribueix en definitiva a millorar l’economia local.



Data de realització: 07/01/2022 | Data de la darrera actualització: 07/01/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300