Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Les Banderes Blaves de qualitat mediambiental ja onegen des d’avui a les platges de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/01/2022 12:20:37 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

logo de bandera blavaLes Banderes Blaves de qualitat mediambiental ja onegen des d’avui a les platges de Blanes

Certifiquen l’excel·lent estat de qualitat tant de la sorra com de l’aigua, i han guardonat una vegada més les platges de Cala Bona, Blanes Centre i S’Abanell

Les tres principals zones de bany de Blanes, el municipi on comença la Costa Brava, tornen a lluir des d’avui les banderes blaves de qualitat mediambiental que certifiquen l’excel·lent estat tant de la sorra com de l’aigua. És un reconeixement europeu que s’atorga cada any, en funció dels mèrits aportats pels municipis, el ‘Jurat Internacional Bandera Blava’ amb la participació dels organismes de Nacions Unides pel Turisme (OMT) i el Medi Ambient (PNUMA), entre d’altres.


La Bandera Blava de la Platja Central de Blanes, ja oneja des d'avui al matí
L’Ajuntament de Blanes ha renovat una vegada més –ja porta molts anys aconseguint-ho edició rere eició- la concessió d’aquests guardons per a les platges de Cala Bona (Sant Francesc), Blanes Centre i S’Abanell. Són les tres principals zones de bany que, any rere any, revaliden la distinció, juntament amb la zona portuària del Club de Vela Blanes, que també l’ha renovat una vegada més.


D'esquerra a dreta: Pere Lopera, Marina Vall·llosada, Àngel Canosa i Jordi Urgell
Aquest divendres a primera hora del matí, per donar solemnitat i oficialitat a la hissada de les banderes blaves d’aquest estiu 2022, han lliurat les banderes blaves al personal dels Serveis Municipals l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa; el primer tinent d’alcalde, Jordi Urgell; la tinenta d’alcalde de Medi Ambient, Marina Vall·llosada; i el regidor de Serveis Municipals, Pere Lopera. Tots quatrehan estat testimonis de com s’hissava la primera de les tres banderes que lluiran a les zones de bany durant tot l’estiu.
Un guardó reconegut internacionalment

Les Banderes Blaves han esdevingut des de fa dècades en un fenomen social reconegut i valorat internacionalment per desenes de milions d’usuaris de platges i ports en més de 2.000 municipis, en 47 països dels 5 continents, aportant un prestigi afegit a les zones de bany. L’objectiu no és aconseguir que cada cop hi hagi més Banderes Blaves, sinó atraure i millorar actituds, comportaments cívics i ambientals en unes destinacions sostenibles.


Es vol atreure a més usuaris i viatgers responsabilitzats i conscienciats amb el medi ambient, i que també valoren serveis inclosos, com ara el de Vigilància, Socorrisme i Salvament. Pel 81% dels municipis que, com Blanes, participen en aquesta certificació, entenen que suposa un incentiu per a millores socials i ambientals, i el 84% també creu que beneficia a l’economia local.

Data de realització: 07/01/2022 | Data de la darrera actualització: 07/01/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300