Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes rebutja la repressió a la frontera sud i exigeix mesures de garantia dels drets humans pels fets de Melilla


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 07/01/2022 08:38:16 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesBlanes rebutja la repressió a la frontera sud i exigeix mesures de garantia dels drets humans pels fets de Melilla

La moció es va aprovar ahir al Ple Municipal amb els vots a favor d’ERC, BECP, JxB i els dos regidors no adscrits; l’abstenció del PSC i el vot en contra de C’s

L’Ajuntament de Blanes va aprovar a la sessió plenària del mes de juny celebrada ahir al vespre una moció que rebutja la repressió a la frontera sud i exigeix mesures de garantia dels Drets Humans, en relació als fets que van tenir lloc fa uns dies a la tanca de Melilla. La proposta d’acord es va introduir al debat del plenari pel procediment d’urgència, aprovant-se que es pogués tractar amb 13 vots a favor d’ERC, BECP i JxB, mentre que PSC, C’s i els dos regidors no adscrits es van abstenir.


Aprovació de la moció - Ple Municipal 30 de Juny
Se’n va encarregar d’exposar els motius per a la urgència de la introducció del tema Anastasio Pulido actuant com a portaveu dels proposants, la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social. Un cop aprovada la urgència, un altre membre de la comissió, Emili Bitlloch, va llegir íntegrament el text. Val a dir que, per recolzar el tractament de la moció al ple, ahir van assistir-hi una representació de les entitats que formen part de la comissió.

Contingut de la moció

La proposta aprovada ahir demana que el consistori blanenc doni suport polític explícit a les víctimes, ferits i assassinats en la massacre de Melilla, així com a les seves famílies. Insta al govern de l’estat espanyol i al Ministeri de l’Interior que garanteixi la protecció i la integritat física de les més de 1.000 persones que no van poder creuar la frontera.


Emili Bitlloch, en representació de la comissió,
llegeix el text de la moció
Tanmateix, demana la no devolució a territori marroquí dels qui van aconseguir arribar a l’estat espanyol, garantint-ne l’atenció adequada complint el procediment legal vigent. Un altre dels punts recollits a la proposta d’acord insta la Fiscalia General de l’Estat que s’obri una investigació per depurar responsabilitats de l’actuació política i policial que ha comportat 37 morts i més d’un centenar de ferits.

També demana al govern espanyol que faci un gir en les actuals polítiques migratòries i d’asil, garanint els Drets Humans i l’establiment de vies legals que garanteixin el dret a la lliure circulació de les persones, que cerquen assolir un futur millor per a elles i per a les seves famílies. Finament, insta al govern espanyol a què sigui proactiu i exigeixi al govern del Marroc la identificació de totes les víctimes, així com un enterrament digne, com a acte de reparació.


Representants de les entitats que formen part de la comissió
van assistir al ple
Després de debatre’s la moció, finalment es va aprovar amb un major recolzament que no pas els què van propiciar la seva urgència. Van haver 15 vots a favor d’ERC, BECP, JxB i els dos regidors no adscrits. Per la seva banda, el PSC es va abstenir i C’s va votar en contra.

Resta de punts a l’ordre del dia

Abans d’arribar a aquest punt, els anteriors inclosos a l’ordre del dia es van aprovar tots per unanimitat i gairebé sense ni entrar en debat. Així, va prosperar la constitució i adhesió a l’Associació de Municipis de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera (EABT); la pujada salarial del 2% prevista a la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat pel 2022; la declaració de compatibilitat demanada per un funcionari municipal; i declarar d’utilitat social la substitució progressiva dels quioscos de venda de productes de l’ONCE.


Antic i nou model de cabines de la ONCE a Blanes
L’habitual apartat de Precs i Preguntes va tancar la sessió plenària, plantejant-se diverses qüestions, com ara el projecte del nou tanatori que es vol fer a Blanes, el retard en la instal·lació de les boies, declarar BECIL (Bé Cultural d’Interès Local) Caves Montferrant, els caixers automàtics, o bé quan es faran les reunions de la Taula de Cultura i la Taula de Turisme. Un altre tema en què van coincidir diversos regidors i regidores va ser preguntar sobre com està la qüestió de protegir i preservar el Paratge Natural de Pinya de Rosa.



Data de realització: 07/01/2022 | Data de la darrera actualització: 07/01/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300