Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’artista blanenc internacional Albert Arribas inaugura ‘Llums i Ombres’ a Casa Saladrigas


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/03/2022 08:50:36 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

AlbertArribasFL’artista blanenc internacional Albert Arribas inaugura ‘Llums i Ombres’ a Casa Saladrigas

El reconegut pintor, escultor i cineasta de projecció internacional presenta la seva obra més recent, completada amb la més fosca dels seus inicis

Durant tot aquest mes de juliol l’emblemàtica Casa Saladrigas acull l’obra d’un pintor, escultor i cineasta blanenc que és difícil de veure malgrat la seva vinculació amb la ciutat on comença la Costa Brava. Per això, cada vegada que protagonitza algun esdeveniment, el recinte s’omple d’amics, familiars i seguidors de la seva obra que no es volen perdre l’ocasió de compartir amb ell una estona d’art en pura essència que, en definitiva, és Albert Arribas Forcada i la seva obra, la seva manera d’expressar-se.


'Llums i Ombres', d'Albert Arribas Forcada, a Casa Saladrigas
fins al 31 de juliol
Aquesta vegada ha estat en ocasió de la inauguració de la mostra ‘Llums i Ombres’ que, una vegada més, desperta una fascinació indescriptible, una atracció colorista difícil d’explicar en paraules i fàcil de sentir amb la vista i les sensacions que envolten tant els seus quadres i escultures com el mateix entorn que l’envolta. Considerat com un dels pintors més destacats de l’escena pictòrica contemporània a Catalunya, ha voltat molt presentant les seves creacions.


Una de les més destacades va ser fa 10 anys, a la Fundació Arranz-Bravo, on va exposar les obres de gran format on explorava l’explosió de color i de llum que també es pot trobar en la que acaba d’inaugurar a Blanes. ‘Llums i Ombres’, que s’allotjarà fins al 31 de juliol, i recull l’obra més nova, el capítol més minimalista.


Ho reforça com a contrapunt amb la més fosca del principi de la seva carrera com artista: contundent i obscura. Al mateix temps, aprofita el joc que donen les seves intenses i contrastades pintures per fer un joc de llums i ombres a les diferents sales de Casa Saladrigas, les que de fer acaben donant títol a la mostra. Tal com explica el mateix artista, ‘Cada pinzellada és una pregària’, un espai ple de contingut per qui tingui l’ànima sensible de saber trobar-la.

‘Llums i Ombres’, o un viatge sensorial colorista i fascinador

Divendres passat al vespre va tenir lloc la inauguració oficial de la mostra, que ocupa les dues plantes de Casa Saladrigas, on ja havia exposat la seva obra l’any 2016. Abans de l’acte oficial, es va fer una visita per les sales que van descobrint, una rere l’altre, un nou paisatge, una nova dimensió tant colpidora una com l’altre. Passejar-se per ‘Llums i Ombres’ és precisament això: passar de la llum a la foscor, però sense cap tràngol.


Ans al contrari. Tant enriquidor és estar-se mirant un dels quadres envoltants de l’obscuritat de la sala, il·luminada tènuement, com sentir-se allarat per l’esclat de claredat que emmarca la sala que hi ha just al costat. És una invitació a la reflexió que surt de manera innata, que convida a estar-se tranquil·lament voltant per les sales sense cap altre propòsit que fruir d’una fascinant passejada al món interior d’un mateix i, alhora, del què l’artista ha creat amb les seves mans, el seu pensament, el seu cor.


Un cop visitada l’exposició, la sala més lluminosa de totes, la de la segona planta que dóna al Passeig de Mar, on hi ha les obres de més grans dimensions, va ser l’escenari que va allotjar la inauguració. L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat del regidor de Cultura, Albert Sanz, i altres membres del consistori, van encapçalar l’acte inaugural on el seu protagonista, Albert Arribas, va explicar la seva pròpia definició del què s’acabava de contemplar.

D'esquerra a dreta: Albert Arribas, Mario Ros, Quim Romero,
Àngel Canosa, Marina Vall·llosada i Albert Sanz
Un artista de projecció internacional

Albert Arribas es va formar com a tècnic en Arts Aplicades a l’Escola Massana i es va llicenciar en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, a més de diplomar-se en Direcció Cinematogràfica. Al mateix temps que es dedicava a les arts plàstiques, també va exercir la docència a l’Escola de Cinema de Barcelona, i com a director artístic/dissenyador de producció cinematogràfica.


En aquest darrer sentit, forma part de la productora Segarra Films, de qui es deu la intensa ‘Dona Il·legal’ que precisament es va tenir l’ocasió de veure a Blanes fa uns mesos. Els anys 2007 i 2012 va obtenir sengles beques de creació concedies pel Museu d’Art de Sabadell i de la Caixa del Penedès. Va realitzar una peça de gran format, a manera de cub pintat en diferents capes, i per això va necessitar 100 kg de pintura.

Aquesta gegantina composició està ubicada a la Plaça Europa de l’Hospitalet de Llobregat, i es va inaugurar amb motiu del Mobile World Congres. Considerat un referent artístic de primer ordre, ha exposat i col·laborat en solitari en nombroses galeries de Barcelona, Catalunya, l'estat espanyol, França i el Regne Unit. La seva dedicació i perseverança afegida a la creença en el seu ofici dóna l'oportunitat de veure els fruits del seu potencial creatiu i artístic.


Considerat com un dels artistes més destacats dins de l'escena pictòrica contemporània a Catalunya, Albert Arribas té una llarga vinculació amb la Fundació Arranz-Bravo, amb qui ha fet diverses col·laboracions. Una d'elles va tenir lloc el 2012, quan va produir diverses peces de gran format expressament per a la ocasió en un moment de la seva trajectòria en què ja se'l reconeixia com un autèntic virtuós en l'art de combinar colors estridents, a banda de la seva habilitat en obres de gran format.


L'any 2014 va ser un dels vuit joves creadors escollits en la veterana Biennal d'Art Contemporani Català amb l'obra Epojé, una creació que ha significat per a Albert Arribas un impuls i estímul prou destacats. El seu currículum inclou un extens repertori de reconeixements i guardons, entre els quals el més especial és la menció d'honor que va guanyar al Premi de Pintura de Centelles en l'edició de l'any 2009, especialment distingit perquè és el concurs de pintura més antic de Catalunya, ja que va ser iniciat l'any 1943.


Una peculiaritat seva, que diu molt sobre el seu vessant polifacètic, és que la creativitat d'Albert Arribas no tan sols es circumscriu al món de la pintura i l'escultura. Afirma sense estridències que tot el què fa ho viu intensament: des de crear obres pictòriques i escultòriques fins a donar classes de cinema a l’Escola de Cinema de Barcelona. Pot afirmar sense falsa modèstia que actualment viu de l'art, de la direcció artística, del cinema i de donar classes.


‘Llums i Ombres’, amb el sots títol ple de sentit ‘20 anys de pintura’, l’exposició d’Albert Arribas Forcada es podrà visitar a Casa Saladrigas fins al 31 de juliol en el següent horari: de dimarts a dissabte de 10 a 13 h i de dijous a dissabte de 17 a 20 h. Diumenges i dilluns és tancat.Data de realització: 07/03/2022 | Data de la darrera actualització: 07/03/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300