Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Quim Masferrer, Suu i Buhos, ingredients de la Festa Major 2022 del 21-28 de juliol, encetada amb un pregó de la Fundació Carl Faust, que gestiona el Jardí Marimurtra


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/06/2022 12:54:38 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Quim Masferrer, Suu i Buhos, ingredients de la Festa Major 2022 del 21-28 de juliol, encetada amb un pregó de la Fundació Carl Faust, que gestiona el Jardí Marimurtra

El cicle inclourà el 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici del 22 al 26 de juliol; el Festival de Música Jove Ensorra’t del 21 al 25 de juliol, així com actuacions i activitats per a tots els gustos en escenaris repartits arreu de la ciutat

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes ha allotjat avui al matí la presentació del cicle festiu central de tot l’any al municipi on comença la Costa Brava: la Festa Major de Santa Anna 2022, que se celebrarà del 21 al 28 de juliol. Després que els dos anys anteriors s’ha hagut de celebrar amb les restriccions que calia tenir en compte per la pandèmia, enguany serà el moment de recuperar amb l’habitual intensitat els dies de gresca i entreteniment.


Roda de Premsa Presentació Festa Major Santa Anna,
50è Concurs de Focs d'Artifici i Festival de Música Jove Ensorra't 2022
La Festa Major de Santa Anna 2022 compta amb un pressupost total de 355.000 €, dels quals la major part són per a la organització del 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, que tindrà lloc del 22 al 26 de juliol. També inclou l’organització del Festival de Música Jove Ensorra’t, que es farà del 21 al 25 de juliol a la platja del centre de Blanes. L’alcalde, Àngel Canosa, ha encapçalat la presentació acompanyat dels regidors de Cultura i Festes, Albert Sanz, i de Joventut, Miky Corregidor. També han assistit representants de diverses entitats que protagonitzen i organitzen activitats durant el cicle festiu.

La Fundació Carl Faust, que gestiona el Jardí Marimurtra, pregonera 2022

L’alcalde ha desvetllat una de les qüestions que cada any es manté en secret fins que falten pocs dies perquè comenci la Festa Major de Santa Anna: qui s’encarregarà de fer el Pregó d’Inici de Festes, que tindrà lloc el 21 de juliol a 2/4 de 8 del vespre. Enguany l’Ajuntament de Blanes ha designat que sigui la Fundació Carl Faust, que gestiona un dels indrets més visitats de Blanes: el Jardí Botànic Marimurtra.


L'alcalde i els regidors de Cultura i Festes i de Joventut,
amb representants de diverses entitats que participen a la Festa Major
En aquesta ocasió s’ha decidit encarregar-ho a la Fundació Carl Faust per l’important tasca científica que s’hi desenvolupa, reconeguda internacionalment, així com pel lligam de la institució amb el municipi. D’altra banda, també s’ha tingut en compte la projecció exterior de Blanes que ha contribuït a refermar el recinte a l’aire lliure, ja que cada any acudeixen al jardí milers de visitants.

Una Festa Major amb escenaris per a tots els gustos i públics

El programa de la Festa Major de Santa Anna inclou un ample ventall d’actuacions ativitats per a tot tipus de gustos i edats, allotjats en escenaris repartits arreu de diversos indrets. Cada ingredient del cicle festiu ja té un emplaçament adreçat a un determinat públic en funció de l’escenari on es fa. Hi ha 7 emplaçaments principals: quatre d’ells són els Escenaris ‘Festa Major’ de la Plaça dels Dies Feiners i de darrera el CAP-2.


També cal comptar amb l’Escenari Ensorra’t de la platja central, on hi ha el Festival de Música Jove; i l’Escenari Infantil a la Plaça dels Dies Feiners. Els tres restants estan regentats per entitats: l’Associació Cultural Joan Comorera (a l’antic Camp de Futbol), el Festival Korre que Token (a la Plaça d’Espanya) amb l’Esbart Joaquim Ruyra; i la Casa de Andalucía de Blanes, a la Plaça dels Països Catalans.

Ingredients més destacats: actuacions de Quim Masferrer, Suu i Buhos

Pel que fa als ingredients més destacats de la Festa Major de Santa Anna 2022, un d’ells serà l’espectacle Quim Masferrer, qui s’ha fet popular els darrers anys a través del programa de TV3 ‘El Foraster’, qui actuarà després del pregó del dia 21. En l’àmbit musical, entre les diferents actuacions programades, destaquen els concerts que oferiran a l’escenari de darrera el CAP-2 la cantant Suu el 24 de juliol a 2/4 de 12 de la mitjanit; i el grup Buhos el 22 de juliol a la mateixa hora.


El regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz, durant la roda de premsa
Després de dos anys d’obligat silenci, el diumenge 24 de juliol la Colla de Diables Sa Forcanera protagonitzarà un altre dels actes de la Festa Major de Blanes que més adeptes aplega: el Correfoc que començarà a 2/4 de 12 de la nit. Activitats infantils per a la mainada i la família, l’inici dels actes de celebració dels 30 anys de la Colla Gegantera de Blanes, i els actes més populars i tradicionals que tindran lloc coincidint amb la jornada festiva de Santa Anna, són altres ingredients del programa, que culminarà el dijous 28 de juliol amb l’Aplec de l’Amor, un costum que ja ha depassat el centenari de vida.

50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava

Ara bé, sense cap mena de dubte, un dels ingredients centrals del cicle festiu, que compta amb un programa propi, és el 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava i Trofeu Vila de Blanes que es farà del 22 al 26 de juliol. Per significar encara més tan assenyalada efemèride, a diferència del què s’havia estat fent fins ara, aquest 2022 s’ha fet una tria de les millores pirotècnies, que rivalitzaran durant cinc nits per lluir millor sota les estrelles.


El certamen compta amb un pressupost de 172.000 €, dels quals 120.000 € són pels dispars de les cinc pirotècnies (cadascuna percep 24.000 €); 44.000 € són per despeses d’organització; i 8.000 € per als premis del concurs. Igual que en les anteriors edicions, hi ha dos premis: 6.000 € per qui es classifiqui en primer lloc, i 2.000 € pel segon premi. Per completar els premis en metàl·lic, el primer classificat també rebrà un trofeu coincidint amb el primer dia de la Festa Major 2022, formant part del Pregó d’Inici de Festes, així com dos contractes en perspectiva: per tornar a participar al certamen blanenc i per tancar la Festa Major de Santa Cristina a Lloret de Mar l’any vinent.

En aquest sentit, val a dir que l’empresa guanyadora del 2019, Pirotècnia Valenciana de València, participarà aquest 2022 el tercer dia de focs, més concretament el diumenge 24 de juliol. Com és tradicional des que es va instaurar el certamen pirotècnic, cadascuna de les cinc nits, l’espectacle començarà a 2/4 d’11 de la nit, i els efectes de llum, soroll i color, es llençaran des de la platja de Sa Palomera. Aquest és el calendari del 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava 2022:

DiaPirotècnia ParticipantProcedència
Divendres 22 de juliolPirotècnia Caballer FX Global FocValència
Dissabte 23 de juliolPirotècnia Hnos. FerrándezMurcia
Diumenge 24 de juliolPirotècnia ValencianaValència
Dilluns 25 de juliolPirotècnia F.A. del MediterraniValència
Dimarts 26 de juliolPirotècnia ZaragozanaSaragossa

El veredicte del concurs s’emetrà el dimecres 27 de juliol, l’endemà que s’hagi fet el darrer dispar, en un acte públic que tindrà lloc al Teatre de Blanes a partir de les 7 de la tarda. La tria de les dues empreses que s’enduran el primer i segon premis es farà a través de les votacions dels membres de la Comissió Tècnica (12 persones) i el Jurat Popular (38 persones). Les pròpies pirotècnies valoren molt positivament aquesta fórmula, ja que entenen que els seus espectacles tenen un component popular indiscutible, però també cal que es puguin valorar les novetats i elaborades composicions que dissenyen per lluir al cel.

8è Ensorra’t, el Festival de Música Jove, del 21 al 25 de juliol

Si aquests dos darrers anys no hi hagués estat per la pandèmia, enguany ja seria la 10a edició de l’esdeveniment pensat, creat i dissenyat pels i per a les i els joves, tant de Blanes com d’arreu que vulguin venir. Es defineix com un Festival Musical i d’Oci dirigit a joves i no tan joves que té com a principal reclam el què defineix el seu mateix nom: es fa a peu de platja en un ambient immillorable, un espai de trobada i retrobament alhora, per aquells i aquelles que només coincideixen al seu lloc d’origen a l’estiu.


El regidor de Joventut, Miky Corregidor
Durant cinc jornades, del dijous 21 fins al dilluns 25 de juliol, hi haurà quatre nits de música en directe, i una altra amb música a càrrec de DJ’s. Les actuacions començaran a ¼ de 12 de la nit, llevat del primer dia, que es farà a 2/4 d’11, ja que encara no haurà començat el Concurs de Focs d’artifici. Els concerts acabaran a les 3 de la matinada el primer dia, allargant la sessió fins 2/4 de 4 amb música ambient, mentre que des del divendres fins dilluns, acabaran a 1/4 de 4 de la matinada, continuant amb música ambient fins 2/4 de 5.


El menú que presenta l’Ensorra’t passa per gustos com la rumba, trompetes de festa major, sons vinguts des de Jamaica, música electrònica i tocs de punk. Són nits variades que contribuiran a què el retorn del silenci força de dos anys es perdi aviat en la memòria. Cadascuna de les cinc nits, quan acabi la música en directe, començarà a sonar la música des de la barra, des d’on els PD’s amaniran les darreres hores amb les seves mescles.

Prevenció i reducció de riscos associats a l’oci nocturn

Aquest 2022, a banda dels grups de música que actuaran al llarg de les cinc nits de l’Ensorra’t, s’hi ha afegit com element qualitatiu dos aspectes. D’una banda, s’ha contractat el servei ‘Som.Nit’ de Creu Roja Joventut per a la prevenció i reducció de riscos associats a l’oci nocturn i, en particular, a l’abús del consum d’alcohol. Aquest servei s’ha complementat amb una jornada de formació en Dispensació Responsable d’Alcohol dirigida al personal encarregat de la barra.

D’altra banda, el Punt Lila, on s’informa, dóna suport i assessorament davant de conductes masclistes i LGTBI fòbiques, comptarà amb el suport de voluntariat que s’encarregarà de prevenir aquestes conductes durant el Festival. Aquestes persones, juntament amb el personal de l’Àrea i del Consell Local de la Joventut de Blanes (CLJB), han rebut una formació específica per detectar i actuar davant d’aquestes situacions.

DiaHoraActuacions
Dijous 21 Juliol22’30
00’00
01’40
03’00
Mabel Flores
Besos de Perro
Pelukass
DJ Trish (Ancla)
Divendres 22 Juliol23’15
00’30
02’00
03’15
Rock Dogs
Red Hot Chilli Covers
Sr. Wilson
DJ PD Patrona
Dissabte 23 Juliol23’15
00’20
01’55
03’15
Always My Fault
Les que FaltaBand
Dakidarria
DJ Alvarito Vs. DJ Borjamari
Diumenge 24 Juliol 23’15


03’15
LuisLobo (Aka IMD) & Brode
Fátima Kahlo
Canvi
DJ Dolça
Dilluns 25 Juliol23’15
00’35
01’45
03’15
Fetus
The Anti-Pàtiks
DJ Trapella
DJ JordiCafeína
Data de realització: 07/06/2022 | Data de la darrera actualització: 07/06/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300