Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes és aquests dies la capital europea del Twirling amb l’EuroTwirl 2022 amb 900 atletes de 17 països


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/06/2022 08:42:09 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLBlanes és aquests dies la capital europea del Twirling amb l’EuroTwirl 2022 amb 900 atletes de 17 països

La competició que també aplega esportistes del Club Twirling Blanes, s’ha encetat amb una Recepció Oficial a l’Ajuntament i la Cerimònia Inaugural a la Ciutat Esportiva

Durant tota aquesta setmana, Blanes ha esdevingut en la capital del Twirling a Europa a través de la competició que s’ha començat a disputar avui dimecres. Es tracta de l’EuroTwirl 2022, la Copa d’Europa de Twirling que tindrà lloc fins diumenge vinent, 10 de juliol, allotjada a la Ciutat Esportiva Blanes. És la primera vegada que la Comissió Twirling de la Federació Espanyola de Ball Esportiu (FEBD) organitza l’esdeveniment europeu, que es presenta sota l’abreviatura ‘EuroTwirl Blanes 2022’.


Ciutat Esportiva Blanes, Cerimònia Inaugural tarda-vespre dimarts
La competició s’ha iniciat avui dimecres després que aquest passat dimarts van tenir lloc diversos actes oficials. El primer es va allotjar a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes, on es va oferir una Recepció Oficial encapçalada per l’alcalde, Àngel Canosa, i el regidor d’Esports, Pere Lopera. També els van acompanyar regidors i regidores del consistori blanenc, així com una representació de l’organització i dels països participants.

Recepció Oficial i Cerimònia Inaugural de l’EuroTwirl Blanes 2022

L’alcalde de Blanes va donar la benvinguda a tothom, i posteriorment es van lliurar als representants de l’organització i dels països participants una mostra dels productes gastronòmics locals més representativa, a través d’una de les empreses de cava amb seu al municipi. Entre els assistents a l’acte també s’hi va comptar el president del Club Twirling Blanes, Quique Ortega, entitat col·laboradora de l’EuroTwirl Blanes 2022.


Foto de Grup participants Recepció Oficial EuroTwirl
a l'Ajuntament de Blanes, tarda de dimarts
Posteriorment, l’activitat es va traslladar a la Ciutat Esportiva Blanes, on va tenir lloc la Cerimònia Inaugural. En primer lloc es va fer una desfilada de les atletes que representen als diferents països en competició, acompanyades de les respectives banderes i els himnes oficials. Tot seguit, van arribar els diferents torns de parlaments, encetats per l’Alcalde de Blanes, encarregat de donar la benvinguda oficial a totes i tots els participants.


Àngel Canosa lliura a Lluís Vañó un obsequi institucional
En acabat el seu parlament, Àngel Canosa va entregar al president de la Federació Espanyola de Balls Esportius (FEBD), Lluís Vañó, una reproducció en ceràmica de l’escut oficial de l’Ajuntament de Blanes com a mostra de benvinguda. De manera recíproca, Lluís Vañó va entregar al batlle blanenc diversos obsequis commemoratius de l’efemèride, a través d’una representació de joveníssimes atletes de twirling.


Entrada de la Bandera Oficial de la competició EuroTwirl Blanes 2022
La cerimònia va continuar amb els parlaments de la presidenta de la Comissió Twirling de la Federació Espanyola de Balls Esportius, Sara Abad; i de la presidenta de la Comissió Europea WBTF (World Baton Twirling Federation), Nicky O’Neil. Va ser aquesta darrera oradora qui es va encarregar de declarar oberta oficialment la competició, donant pas als dos darrers ingredients amb què va comptar l’acte.

D’una banda, es va fer una exhibició d’una altra modalitat de la Federació Espanyola de Balls Esportius: Fitkid i de Hip Hop. El Fitkid és una nova especialitat que s’ha incorporat molt recentment a la FEBD. Combina la dansa amb exercicis gimnàstics, i va arribar a l’estat espanyol l’any 1996 després que es va començar a practicar a nivell europeu a la dècada dels anys 90.


Exhibició de Fitkid
Salts, girs, equilibris i acrobàcies es van entrellaçant al ritme de la música amb passos de ball procedent de qualsevol estil de dansa. D’una banda, es desenvolupen de forma excepcional qualitats físiques com la flexibilitat, força i resistència; i de l’altra la coordinació, el sentit del ritme i l’expressió corporal. Tot plegat, amb un gran component artístic que fa esdevenir aquesta disciplina cada vegada més reconeguda en un esport vistós i espectacular.


Parlament Alcalde de Blanes, Àngel Canosa, durant la Cerimònia Inaugural
Amb aquesta exhibició i la de hip hop que la va seguir, així com amb l’entrada de la bandera oficial de l’EuroTwirl Blanes 2022, es va donar per iniciada la competició, que ha començat avui dimecres i finalitzarà el proper diumenge, 10 de juliol, amb la Cerimònia de Clausura que s’ha programat perquè tingui lloc a la tarda. Això serà després de quatre intenses jornades que ompliran de talent la Pista Verda i la Pista Blava de la Ciutat Esportiva Blanes.

900 atletes de 17 països europeus participen al campionat

La competició internacional aplega en total més de 900 atletes procedents de 17 països diferents. Pel que fa a la delegació de l’equip de l’estat espanyol de la Comissió Twirling, en aquesta ocasió compta amb 160 participants, sumant esportistes i tècnics. La delegació espanyola està formada per atletes que procedeixen de diferents entitats esportives d’arreu de la geografia, tot i que majoritàriament són de municipis catalans.


Així, hi ha esportistes del Club Twirling Blanes, Alcanar, Alfacs, Big Dream Amposta, Carbajosa, Deltebre, l’Hospitalet de Llobregat, l’Ametlla de Mar, La Cava, La Vie d’Ulldecona, Les Franqueses, Maçanet de la Selva, Magraners, Mataró, Monteagudo, New Beat, Platja d’Aro, Valls i Vidreres. L’esdeveniment esportiu es calcula que ha dut fins a Blanes, sumant atletes, tècnics i acompanyants, més de 1.200 persones.

Pel que fa als equips de la resta de delegacions europees que estan competint aquests dies a la Ciutat Esportiva Blanes, procedeixen de 16 països més. Són Bèlgica, Croàcia, Txèquia, Anglaterra, França, Alemanya, Hongria, Irlanda, Itàlia, Països Baixos, Noruega, Escòcia, Eslovènia, Suïssa Suècia i Gales.


Alguns d’aquests visitants –així com la resta d’atletes que formen part de la delegació espanyola al campionat- van viatjar fins a Blanes els dies previs al campionat, ja que han volgut aprofitar els atractius naturals amb què compta la ciutat on comença la Costa Brava per visitar-los. L’EuroTwirl Blanes 2022 és el primer esdeveniment internacional que se celebra en aquesta disciplina esportiva després de la pandèmia, que va obligar a paralitzar-ho tot.

Blanes, ciutat amb una llarga tradició de campiones de twirling

L’EuroTwirl Blanes 2022 està sent aquests dies encara més especial per a algunes atletes, les que pertanyen al Club Twirling Blanes. No tan sols perquè en aquesta ocasió la competició s’allotja al seu municipi. L’entitat blanenca ha col·laborat intensament donant suport a l’organització de l’esdeveniment, donada la seva llarga trajectòria i experiència.


En aquest sentit, el Club Twirling Blanes és un dels més antics de la federació, i enguany l’equip sènior representarà l’estat espanyol al Campionat Mundial que se celebrarà a la localitat italiana de Torí el proper mes d’agost. Val a dir des de la Federació Espanyola de Ball Esportiu s’ha elogiat la implicació de Quique Ortega, Jessica Díez i Nerea Ortega, així com de la resta del Club Twirling Blanes, que han col·laborat en diferents aspectes de l’organització.Data de realització: 07/06/2022 | Data de la darrera actualització: 07/06/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300