Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Desmuntat l’operatiu de recerca després que no s’ha trobat cap indici ni s’ha cursat cap denúncia de desaparició


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/07/2022 04:29:25 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

SIRENES EMERGENCIESDesmuntat l’operatiu de recerca després que no s’ha trobat cap indici ni s’ha cursat cap denúncia de desaparició

Fins a primera hora de la tarda s’han estat fent batudes subaquàtiques, aquàtiques i per terra a càrrec de diversos cossos de seguretat i emergència

L'operació de recerca que ha estat funcionant des de fa gairebé 24 hores a Blanes, per intentar localitzar de la persona que possiblement hauria desaparegut ahir pels volts de les sis de la tarda mentre es banyava davant la platja de S’Abanell, s'ha desmuntat a primera hora de la tarda d'avui. Els responsables de l’operatiu, comandat pel cap de maniobra dels GRAE (Grup de Rescat d’Activitats Especial de Bombers) així ho ha determinat.


La decisió s’ha pres després que no s’ha trobat cap mena d’indici ni cap denúncia de desaparició que concordi amb les característiques de la recerca que s’ha estat fent ahir i avui. Durant tot el matí i fins a primera hora de la tarda s’han continuat fent les batudes ja iniciades ahir durant la tarda-vespre, a partir que es va alertar de la desaparició al 112. A diferència d’ahir dimecres, les tasques d’aquest dijous han quedat principalment circumscrites a nivell subaquàtic, marítim i per terra, a les proximitats de rocalls i espigons.


Ja no s’han tornat a incorporar a l’operatiu les unitats aèries que ahir també van estar sobrevolant tota la zona de rastreig. Segons s’ha informat al briefing d’aquest matí, des de l’aire no es va detectar cap indici que pogués haver-hi alguna persona al fons del mar durant una recerca on hi havia molt bona visibilitat i hi havia condicions òptimes per fer les comprovacions des de l’aire.


Les tasques que s’han reprès avui per localitzar al possible desaparegut vist ahir dimecres per darrera vegada a la zona dels càmpings han tornat a implicar un gran nombre d’efectius de diferents cossos de seguretat i emergència. Així, hi n’hi havia del GRAE (Grup de Rescat d’Activitats de Bombers) i Bombers per terra; Mossos d’Esquadra (branca subaquàtica, marítima i per terra); Protecció Civil i Policia Local de Blanes (inclosos Socorristes, Agents Ciutadans i Agents Cívics) i Guàrdia Civil (amb unitats marítimes incloses).

Intensa Recerca Preventiva

Es tractava de fer una recerca preventiva, ja que s’ha donat veracitat als dos testimonis que ahir van alertar que havien vist un banyista que semblava tenir dificultats per sortir de l’aigua. Dues persones que no es coneixien entre ells –una noia holandesa i un home de nacionalitat espanyola- van explicar que pels volts de les sis de la tarda havien vist una persona nedant fins a les boies. Després, però, s’hauria enfonsat i tornat a la superfície repetidament, perdent-li finalment la pista, motiu pel qual van decidir alertar a través del 112.


Aquest passat dimecres es va estar pentinant per mar amb diverses embarcacions, nedadors –socorristes del servei municipal sota comandament de Protecció Civil-, submarinistes i dos helicòpters diversos trams de davant la façana marítima de Blanes, intentant localitzar algun rastre de la persona que possiblement havia desaparegut. Paral·lelament, des de terra, efectius de la Policia Local i Mossos d’Esquadra es van encarregar d’esbrinar si en algun dels establiments turístics que hi ha a la zona –on majoritàriament hi ha càmpings- s’havia trobat a faltar algú.


Cap establiment no va corroborar que hi hagués algun client desaparegut. D’altra banda, a la platja de davant la zona on es va avisar que s’havia capbussat la possible víctima no hi havia cap objecte personal que indiqués que algú s’estava banyant i no havia tornat. Quan es va fer fosc, a quarts d’11 de la nit, es va decidir replegar el dispositiu que ha continuat avui al matí.Data de realització: 07/07/2022 | Data de la darrera actualització: 07/07/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300