Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes competirà aquest estiu amb 26 municipis catalans per aconseguir la Bandera Verda d’Ecovidrio


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/08/2022 10:14:08 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ECOVIDRIO PROJECTE PLATGESBlanes competirà aquest estiu amb 26 municipis catalans per aconseguir la Bandera Verda d’Ecovidrio

Bars, restaurants i establiments de restauració s’han sumat al compromís amb el reciclatge d’envasos de vidre en col·laboració amb l’Ajuntament de Blanes i Ecovidrio

Aquest passat dimecres es va presentar a la veïna localitat de Lloret de Mar una nova edició del #MovimentBanderesVerdes. Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre que s’encarrega de la gestió del reciclat dels residus d’envasos de vidre arreu de l’estat espanyol, ha llençat la tercera edició d’aquesta campanya. El seu objectiu és guardonar l’esforç de prop de 800 establiments hostalers d’arreu de comarques gironines i 6 dels seus municipis per la sostenibilitat durant l’estiu, en especial pel que fa a la correcta gestió dels seus residus.


Presentació Campanya Ecovidrio dimecres passat, Lloret de Mar
L’Ajuntament de Blanes i els establiments hostalers del municipi s’han sumat a les altres localitats que també participen a la campanya: Torroella de Montgrí-l’Estartit, Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols, Tossa de Mar i Lloret de Mar. En l’anterior edició de la campanya ‘Banderes Verdes’ van obtenir aquest guardó Torroella de Montgrí-L’Estartit i Castelldefels.

La iniciativa contempla accions per donar resposta al notable increment de la generació de residus d’envasos de vidre en zones costaneres, principalment per l’augment de població, tant de segones residències com de turistes i visitants. A l’estiu es consumeix un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i un 50% d’ells es genera directament al sector hostaler. Per això, la seva implicació és clau per generar una transició real cap a un model més circular i descarbonitzat.


La presentació de la campanya que va tenir lloc ahir va comptar amb la participació de la tinenta d’alcalde de Neteja i Residus, Rosa Aladern, i de l’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, així com representants dels ajuntaments de Torroella de Montgrí-L’Estartit, Palafrugell i Tossa de Mar. L’acte el va encapçalar Sílvia Mayo, gerent d’Ecovidrio a Catalunya.

Banderes Verdes: un moviment a favor de la sostenibilitat a les costes

En l’actualitat, Banderes Verdes s’ha consolidat com una de les iniciatives claus de l’aliança d’Ecovidrio amb l’hostaleria. De fet, en l’àmbit de l’estat espanyol, aquesta campanya es desenvolupa en 144 municipis costaners de cinc comunitats autònomes diferents i compta, amb l’activa participació de gairebé 15.000 establiments. En total, en el tancament de cada edició s’entregaran vuit Banderes Verdes arreu de l’estat espanyoll.


Els municipis d’Almería, Mojácar, Castelldefels, Torroella de Montgrí – l’Estartit, El Campello, Calp, Cartagena y Sant Antoni de Portmany van ser els vuit reconeguts pel seu activisme a favor de l’economia circular i la recuperació verda de l’any passat i competiran per revalidar el reconeixement. Gràcies al moviment Banderes Verdes, l’any 2021 es van recollir 31.045 tones d’envasos de vidre, en les 127 localitats costaneres participants, que el seu posterior reciclat va aconseguir evitar l’emissió de 17.700 tones de CO2, tals com retirar 8.000 cotxes de la circulació durant un any.

La competició per la Bandera Verda: sistema de puntuació

Per a la obtenció d’una de les banderes verdes d’Ecovidrio ces ompta amb un sistema de puntuació que valora aspectes com ara l’augment del volum en la recollida selectiva d’envasos de vidre del municipi, el percentatge d’hostaleria local participant i la seva col·laboració per aconseguir els objectius. Un altre factor és el compromís adquirit pels consistoris locals per fomentar la campanya entre l’hostaleria i donar-li difusió a la mateixa davant la ciutadania i els visitants.


Per poder facilitar a tots els hostalers la seva tasca, Ecovidrio reforçarà el nombre de contenidor de recollida i entregarà mitjans de manera gratuïta pel transport dels residus. Amb un equipo sobre el terreny format per gairebé 100 persones, l’entitat recorrerà un a un els establiments per oferir formació ambiental i fomentar mesures d’economia circular entre els participants. A més a més, realitzarà un control dels volums d’ompliment per reforçar les rutes de recollida si és necessari.Data de realització: 07/08/2022 | Data de la darrera actualització: 07/08/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300