Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes estrena dimecres la 4rta edició de ‘Cinema als Barris’, després que es va haver d’ajornar la 1a sessió


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/11/2022 12:09:03 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CinemesBlanes estrena dimecres la 4rta edició de ‘Cinema als Barris’, després que es va haver d’ajornar la 1a sessió

Es projectarà ‘Els Croods, una nova era’ a les 22 h a la plaça de davant la Biblioteca Comarcal. Serà la primera perquè la que ho havia de ser es va haver de suspendre pel mal temps

Finalment serà dimecres vinent, 13 de juliol, quan tindrà lloc la primera sessió de la 4rta edició de ‘Cinema als Barris’, una activitat que proposa poder gaudir d’un dels plaers de l’estiu: passar la nit a l’aire lliure, contemplant les estrelles i prenent la fresca que compensa la calor passada durant les hores diürnes. Aquí del què es tracta és d’afegir-hi la possibilitat de poder visionar una pel·lícula amb tota la qualitat d’una sala comercial. Enguany és la quarta edició, després que el periple va començar al 2018 per primera vegada.


Fotograma 'Els Croods, una nova era'
Diem finalment, perquè la que havia de ser primera sessió, programada pel passat dimecres 6 de juliol, es va haver d’ajornar a causa que les previsions meteorològiques avançaven mal temps. D’aquesta manera, doncs, serà dimecres vinent quan s’estrenarà la nova edició d’una experiència que es va anul·lar al 2020 i al 2021 es va recuperar adaptada amb totes les mesures de seguretat COVID.


Imatges d'Arxiu: Projecció Cinema als Barris 2021
L’activitat està organitzada per l’Àrea de Participació Ciutadana amb la col·laboració de les Associacions de Veïns i Veïnes de Blanes. Igual que l’any passat, ‘Cinema als Barris’ es farà els mesos de juliol i agost –amb l’afegitó d’un darrer passi re programat al setembre- totes les sessions són gratuïtes, i les pel·lícules s’han estrenat durant els darrers anys, principalment adreçades al públic infantil i familiar, la qual cosa les fa aptes per a tots els públics, per a totes les edats.

4rt Cinema als Barris amb sis pel·lícules infantils i familiars

Les sis sessions d’aquest 2022 tindran lloc cada dimecres a les 10 de la nit. Les següents projeccions després de la inicial del proper dimecres 13 de juliol s’han programat setmanalment, llevat de les dues darrers setmanes d’aquest mes, en què no n’hi haurà perquè coincideix amb la celebració dels actes de la Festa Major de Santa Anna, que tindrà lloc del 21 al 28 de juliol.


Després de la sessió del proper dimecres dia 13, hi haurà ‘Cinema als Barris’ al mes d’agost, els dies 3, 10, 24 i 31. La darrera sessió, que s’ha afegit després que es va haver d’anul·lar la setmana passada, es farà el 3 de setembre. De les sis pel·lícules triades per les associacions de veïns només n’hi ha dues doblades al català: el 13 de juliol i el 24 d’agost. Pel que fa al tipus de films que s’oferiran, tal com ja ha acostumat a passar en les tres anteriors edicions, majoritàriament n’hi ha en format de dibuixos animats o, més pròpiament dit, rodats amb tècniques d’animació que els avenços cinematogràfics han perfeccionat al mil·límetre.

Així, de les sis sessions, n’hi ha quatre que ho són: ‘La Patrulla Canina, ‘Els Croods, una nova era’, ‘Bebé Jefazo, negocios de familiar’ i ‘Raya, l’últim drac’. Les altres dues són amb actors i actrius ‘de carn i ossos’, generalment de tall còmic, però que també conviden a una certa reflexió. Com gairebé totes les pel·lícules adreçades al públic infantil i familiar, no es tracta tan sols de passar l’estona, sinó també d’adreçar un missatge educatiu.


Pel que fa als dos films rodats amb un repartiment ‘de carn i ossos’, cal destacar la presència de dos grans actors en cadascun d’ells. A la pel·lícula ‘En guerra con mi abuelo’ del 3 d’agost la protagonitza el gran Robert de Niro, que precisament incorpora el paper de l’avi que dóna nom al film. Per la seva banda, ‘Doctor Dolittle’, que es projectarà el 31 d’agost, compta amb un altre gran actor que es caracteritza per la seva intensitat: Robert Downey Junior.


Cada any canvia l’indret a l’aire lliure on s’ofereixen les projeccions, amb l’objectiu que tots els veïnats d’arreu del municipi puguin gaudir de l’experiència. Aquest 2022 les sis localitzacions són la Plaça de Davant la Biblioteca Comarcal (Racó d’en Portas); la Pista amb grades de la Plaça Miquel Martí i Pol (Ca la Guidó-Mas Carolet); la Plaça de Valldolig de davant la Capella de la Pau (Valldolig); la Plaça Mossèn Joan Quer (Raval); el Carrer Gavarres 89, davant l’Escola Pinya de Rosa (Can Borell); i a la Plaça 11 de Setembre (Mas Enlaire


Dia i HoraTítol Pel·lículaLloc
Dimecres 13 juliol – 22 h‘Els Croods, Una nova era’Plaça de Davant la Biblioteca (Racó d’en Portas)
Dimecres 03 agost – 22 h‘En guerra con mi abuelo’Plaça Miquel Martí i Pol
(Ca la Guidó-Mas Carolet)
Dimecres 10 agost – 22 h‘Bebé Jefazo, Negocios de Familia’Plaça davant Capella de la Pau (Valldolig)
Dimecres 24 agost – 23 h‘Raya, l’últim drac’Plaça Mossèn Joan Quer (Raval)
Dimecres 31 agost – 22 h‘Doctor Dolittle’Carrer Gavarres, 89
(Can Borell)
Dimecres 03 setembre – 22 h‘La Patrulla Canina’Plaça 11 de Setembre (Mas Enlaire)Data de realització: | Data de la darrera actualització: 07/11/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300