Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local de Blanes deté un traficant de drogues després d’una espectacular persecució per tota la ciutat


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/12/2022 07:24:03 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Policia Local de Blanes deté un traficant de drogues després d’una espectacular persecució per tota la ciutat

L’home duia 20.500 € i 100 RUB, droga valorada en 84.000 € i tres jocs de matrícules falses diferents. La detenció es va fer amb el suport de la Policia Local de Lloret

Aquest dimarts ha ingressat a presó un home detingut aquest passat dilluns per la Policia Local de Blanes, una acció que va comptar amb la col·laboració de la Policia Local de Lloret. Se l’acusa de diversos delictes: contra la salut pública, falsificació de documentació, conducció temerària, resistència i desobediència a agents de l’autoritat, així com conduir un vehicle a motor sense haver obtingut mai el corresponent permís per fer-ho.


Material decomissat al vehicle i al damunt del detingut
La detenció es va poder efectuar després d’una espectacular persecució per tot Blanes, que va finalitzar a les immediacions de Lloret de Mar. Després que es va aconseguir reduir-lo i escorcollar-lo, se li va trobar al detingut 20.557 € i 100 RUB (rubles russos). D’altra banda, al maleter del vehicle que conduïa el detingut s’hi van trobar cinc maletes.


En dues d’elles –les altres ja estaven buides després que presumptament havia venut el seu contingut- els policies hi van trobar 14 bosses d’un quilo de cabdells de marihuana envasats al buit, una quantitat de droga valorada en 84.000 €. Al maleter també hi van trobar una màquina per envasar al buit, una bàscula de precisió, així com pebre que dificulta la detecció de droga a les unitats canines i altre tipus de material relacionat amb els delictes contra la salut pública.


També hi havia diversos jocs de matrícules falses que corresponien al tipus de vehicle que conduïa el detingut: un Volkswagen Touareg. Alertats per aquesta troballa, es va procedir a examinar les matrícules exteriors del vehicle immobilitzat, comprovant que en realitat les plaques originàries del turisme eren de Lituània. Les plaques espanyoles s’havien adherit al damunt amb imants perquè quedessin subjectades.

Espectacular persecució per tot Blanes

Els fets que van desencadenar la detenció van tenir lloc aquest passat dilluns, quan passaven pocs minuts de les tres de la tarda. Un caporal de la Policia Local de Blanes va observar un turisme 4 x 4 de gama alta –un VW Touareg- el conductor del qual li va semblar que podia ser un delinqüent habitual amb pèrdua de llicència per conduir vehicles. Per això, li va donar l’alto quan estava circulant prop del centre de la ciutat, a la Plaça dels Països Catalans.

El conductor va fer cas omís a l’ordre del policia, i va arrencar a córrer, iniciant-se una persecució amb la moto que conduïa el caporal. Mentre s’escapolia el sospitós, el caporal va comunicar per l’emissora de la Policia Local de Blanes que havia iniciat la persecució, explicant com s’havien succeït els fets, i remarcant que no sabia perquè s’havia donat a la fuga, ja que originàriament tan sols volia comprovar la seva identitat. L’empaitada va transcórrer per bona part del territori blanenc, fins que finalment l’escapolit va adreçar-se a la Carretera d’Accés a la Costa Brava, la GI-682 en direcció a Lloret.


Mentrestant, diverses unitats de la Policia Local de Blanes es van afegir a la persecució, al mateix temps que es donava avís a la Policia Local de Lloret de Mar que s’estaven acostant a la veïna població. El sospitós va enfilar per un camí de sorra de direcció única que hi ha entre la frontera de Blanes i Lloret, però va haver de deixar el seu vehicle abandonat després que se li va rebentar una roda.

El caporal de la Policia Local de Blanes que no havia deixat la persecució malgrat la distància entre els dos vehicles cada vegada era més gran –a causa de la cilindrada de la motocicleta que conduïa, molt menor en relació al turisme de gama alta- va seguir al sospitós a peu, unint-se-li un caporal de la Policia Local de Lloret. Entre tots dos van aconseguir reduir al sospitós, que es va resistir a la detenció.


Inicialment, els dos caporals de Blanes i Lloret van executar la detenció en base a la conducció temerària que havia fet. Simultàrniament però, les patrulles que havien escorcollat el vehicle van poder corroborar com, en base al material trobat, hi havia diversos delictes més per afegir. Al no dur al damunt cap documentació d’identificació, se li van prendre les empremtes dactilars.

Les empremtes s’han enviat a les autoritats de Lituània, a l’espera que puguin confirmar la seva identitat. Cal a dir que en la persecució de l’home que finalment va ser detingut i ingressat a presó per les autoritats judicials, van participar 4 patrulles motoritzades i 2 cotxes-patrulla de la Policia Local de Blanes, així com dues unitats de la Policia Local de Lloret de Mar.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 07/12/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300