Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de públic en la 1a sessió del IV Cinema als Barris, amb la projecció de ‘Els Croods, una nova era’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/15/2022 12:11:33 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CinemesÈxit de públic en la 1a sessió del IV Cinema als Barris, amb la projecció de ‘Els Croods, una nova era’

L’estrena de la nova edició es va fer a la plaça de davant la Biblioteca Comarcal, i ara el cicle es reprendrà el 3 d’agost a Ca la Guidó amb el film de Robert de Niro ‘En Guerra con el Abuelo’

Aquesta setmana s’ha estrenat la quarta edició d’una experiència que des que es va posar en marxa a Blanes ha estat sempre molt ben acollida. Es tracta de ‘Cinema als barris’, una activitat que proposa poder gaudir d’una agradable nit d’estiu a l’aire lliure visionant una pel·lícula amb tota la qualitat d’una sala comercial.


La primera sessió d’aquest 2022 va tenir lloc dimecres passat a la Plaça de davant la Biblioteca Comarcal i, com sol ser habitual, va ser un èxit de públic. La major part eren famílies o grups de joves amics i amigues disposades a escapar de la xafogor nocturna tot visionant una pel·lícula projectada en una pantalla portàtil inflable que assegura un bon visionat.


Poc abans de començar, es va fer un breu acte de benvinguda encapçalat per l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el regidor de Participació Ciutadana, Pere Lopera. Els van acompanyar al front de la pantalla on poc després havia de començar la projecció les representants de les associacions de veïns de l’àrea de referència: Racó d’en Portas, La Plantera i S’Auguer.

La sessió d’aquest passat dimecres ha estat finalment la primera de les sis que hi haurà aquest 2022 després que la que havia de ser la inicial –el dimecres 6 de juliol- es va haver de suspendre per l’amenaça de mal temps. La pel·lícula inaugural, ‘La Patrulla Canina’, s’ha re programat pel 3 de setembre. Totes les sessions es faran els dimecres a les 10 de la nit, en diferents localitzacions.


‘Cinema als Barris’ està organitzada per l’Àrea de Participació Ciutadana amb la col·laboració de les Associacions de Veïns i Veïnes de Blanes. Igual que l’any passat, s’ha programat pels mesos de juliol i agost –amb l’afegitó d’un darrer passi re programat al setembre- totes les sessions són gratuïtes, i les pel·lícules s’han estrenat durant els darrers anys, principalment adreçades al públic infantil i familiar, la qual cosa les fa aptes per a tots els públics, per a totes les edats.

4rt Cinema als Barris amb sis pel·lícules infantils i familiars

Les següents projeccions després de la inicial del dimecres 13 de juliol s’han programat setmanalment, llevat de les dues últimes d’aquest mes. Aquestes dues setmanes de juliol no hi haurà sessions perquè coincidirien amb la celebració dels actes de la Festa Major de Santa Anna, que tindrà lloc del 21 al 28 de juliol.


‘Cinema als Barris’ es reprendrà doncs al mes d’agost, els dies 3, 10, 24 i 31. La darrera sessió, que s’ha afegit després que es va haver d’anul·lar la que havia de ser la primera, es farà el 7 de setembre. De les sis pel·lícules triades per les associacions de veïns només n’hi ha dues doblades al català: la del passat 13 de juliol i la del proper 24 d’agost. Pel que fa al tipus de films que s’ofereixen tal com ja ha acostumat a passar en les tres anteriors edicions, majoritàriament n’hi ha en format de dibuixos animats o, més pròpiament dit, rodats amb tècniques d’animació que els avenços cinematogràfics han perfeccionat al mil·límetre.

Així, de les sis sessions, n’hi ha quatre que ho són: ‘La Patrulla Canina, ‘Els Croods, una nova era’, ‘Bebé Jefazo, negocios de familia’ i ‘Raya, l’últim drac’. Les altres dues són amb actors i actrius ‘de carn i ossos’, generalment de tall còmic, però que també conviden a una certa reflexió. Com gairebé totes les pel·lícules adreçades al públic infantil i familiar, no es tracta tan sols de passar l’estona, sinó també d’adreçar un missatge educatiu.

Pel que fa als dos films rodats amb un repartiment ‘de carn i ossos’, cal destacar la presència de dos grans actors en cadascun d’ells. A la pel·lícula ‘En guerra con mi abuelo’ del 3 d’agost la protagonitza el gran Robert de Niro, que precisament incorpora el paper de l’avi que dóna nom al film. Per la seva banda, ‘Doctor Dolittle’, que es projectarà el 31 d’agost, compta amb un altre gran actor que es caracteritza per la seva intensitat: Robert Downey Junior.


Cada any canvia l’indret a l’aire lliure on s’ofereixen les projeccions, amb l’objectiu que tots els veïnats d’arreu del municipi puguin gaudir de l’experiència. Aquest 2022 les sis localitzacions hauran estat la Plaça de Davant la Biblioteca Comarcal (Racó d’en Portas); la Pista amb grades de la Plaça Miquel Martí i Pol (Ca la Guidó-Mas Carolet); la Plaça de Valldolig de davant la Capella de la Pau (Valldolig); la Plaça Mossèn Joan Quer (Raval); el Carrer Gavarres 89, davant l’Escola Pinya de Rosa (Can Borell); i a la Plaça 11 de Setembre (Mas Enlaire)


Dia i HoraTítol Pel·lículaLloc
Dimecres 03 agost – 22 h‘En guerra con mi abuelo’Plaça Miquel Martí i Pol
(Ca la Guidó-Mas Carolet)
Dimecres 10 agost – 22 h‘Bebé Jefazo, Negocios de Familia’Plaça davant Capella de la Pau (Valldolig)
Dimecres 24 agost – 23 h‘Raya, l’últim drac’Plaça Mossèn Joan Quer (Raval)
Dimecres 31 agost – 22 h‘Doctor Dolittle’Carrer Gavarres, 89
(Can Borell)
Dimecres 07 setembre – 22 h‘La Patrulla Canina’Plaça 11 de Setembre (Mas Enlaire)Data de realització: 07/15/2022 | Data de la darrera actualització: 08/10/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300