Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes il·luminarà el cupó de l’ONCE del 31 de Juliol


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/18/2022 10:47:23 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CUPOEl 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes il·luminarà el cupó de l’ONCE del 31 de Juliol

Per primera vegada, els Focs de Blanes es podran seguir en directe amb Audiodescripció per Ràdio Marina el 25 de juliol amb el suport de l’Ajuntament de Blanes

El 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava – Trofeu Vila de Blanes, conegut popularment com 'Els Focs de Blanes', protagonitzarà el cupó de l'ONCE del proper diumenge 31 de juliol. Seran cinc milions i mig de cupons que donaran llum a aquesta festa arreu de tot l’estat espanyol, on es vendrà aquest número commemoratiu.


El cupó s’ha presentat davant la platja de Sa Palomera, des d’on cada nit es dispararan els Focs d’Artifici del certamen internacional. Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya i Antonio González, director ONCE a Blanes, han lliurat a Àngel Canosa, alcalde de Blanes, i a Albert Sanz, regidor de Cultura i Festes, un cupó emmarcat amb la imatge del cupó. Els han acompanyat una representació de les venedores i venedors del popular sorteig.

Emissió Concurs Focs d’Artifici amb Audiodescripció per Ràdio Marina

El Concurs es celebrarà del 22 al 26 de juliol. Durant cinc nits, el cel de Blanes s'il·luminarà amb els efectes de les millors empreses pirotècniques. Culminarà amb el dia central de la Festa Major de Santa Anna, Patrona de Blanes. Per primera vega en la història un dels dies mes significatius es podrà seguir el dispar de focs amb Audiodescripció per a persones cegues.Presentació del Cupó de la ONCE dedicat al 50è Concurs
Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava-Trofeu Vila de Blanes
Es farà en directe el dilluns 25 de juliol, la vigília del dia central de la Festa Major de Santa Anna. És quan se celebra la nit de la Revetlla de Santa Anna, ja que l’endemà s’escau la festa de la patrona de la població. Aquesta nit, quan dispararà la Pirotècnia del Mediterrani de València, el dispar de focs es podrà seguir en directe per Ràdio Marina (100.3 i 96.2 de la FM) i online https://marina360.cat comptant amb la narració de l’especialista Carme Guillamón, qui s’encarregarà de fer l’audiodescripció.

L’Audiodescripció culminarà un programa especial que té previst emetre Ràdio Marina una hora abans que comenci l’espectacle pirotècnic, és a dir: a partir de 2/4 de 10 de la nit i fins 2/4 d’11, quan s’enceta el dispar dels primers elements pirotècnics. La possibilitat que es pogués fer l’emissió per l’emissora d’abast supramunicipal es va gestar a finals de juny, gràcies a la col·laboració de Ràdio Marina i el suport de l’Ajuntament de Blanes.

És una fita històrica. Per a les persones que no poden veure o tenen baixa visió, serà extraordinari que puguin sentir un espectacle tan visual mitjançant la paraula i el detall dels focs, els colors i les seves formes. Naturalment, ho podrem escoltar. I aquesta combinació segur que és màgica”, apunta Enric Botí, delegat territorial d’ONCE Catalunya.


Per la seva banda l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha coincidit en l’excepcionalitat d’aquest servei que, a mes a més, és pioner: “Després de dos anys en que el cel de Blanes ha hagut d’emmudir al no haver-se pogut celebrar el concurs de focs, serà una ocasió única i excepcional de poder-los compartir amb el major nombre possible de públic. Era un deute pendent que calia resoldre, i coincidirà amb una data tan singular com és la 50a edició”.

Una llarga tradició dedicada als focs d’artifici

'Els Focs de Blanes' es van començar a fer l'any 1970. Avui dia està considerat com un dels concursos de focs d'artifici més prestigiosos del món. Hi participen empreses pirotècniques estatals i internacionals i, amb el pas del temps, ha anat evolucionant ampliar-ne la durada i pujant el nivell dels espectacles nocturns. Els focs artificials es llancen des d’un dels llocs més emblemàtics que hi ha a Blanes: la platja de Sa Palomera, on precisament comença la Costa Brava.


En l’actualitat, es calcula que en cada edició del certamen de persones s’acosten a Blanes al voltant d’un milió de persones per veure el festival pirotècnic, atrets per la seva qualitat i espectacularitat. D’altra banda, els veïns de la població han esdevingut en autèntics experts en l’art d’il·luminar el cel nocturn, i cada nit que hi ha focs, quan acaben es fan intensos debats per valorar la qualitat que han tingut i elucubrar si serà la pirotècnia que s’endurà el primer o el segon premi que s’atorga en cada edició.

El Sueldazo del Cap de Setmana

El Sueldazo del Cap de Setmana de l’ONCE ofereix, tots els dissabtes i diumenges, un premi principal a les cinc xifres i sèrie de 300.000 euros, més 5.000 euros al mes durant 20 anys consecutius a un sol cupó. I premis de 2.000 euros al mes durant 10 anys consecutius, a altres quatre cupons. Els cupons de l’ONCE es comercialitzen pels 19.000 agents venedors de l’Organització, 2.500 d’ells a Catalunya. A més, es poden adquirir des de www.juegosonce.es, i establiments col·laboradors autoritzats.
Data de realització: 07/18/2022 | Data de la darrera actualització: 07/18/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300