Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Les entitats de Blanes ‘blanenquitzen’ Sa Palomera penjant-hi la bandera de la ciutat al seu cim


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/19/2022 10:46:53 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

IMATGELes entitats de Blanes ‘blanenquitzen’ Sa Palomera penjant-hi la bandera de la ciutat al seu cim

El vespre d’ahir es va reprendre la tradició de substituir la senyera que habitualment oneja en aquest indret, un dels més visitats del municipi, coincidint amb la Festa Major

Inexorablement, la Festa Major de Santa Anna 2022 que començarà oficialment a celebrar-se el proper dijous 21 de juliol amb el Pregó d’Inici de Festes, ja s’està vivint anticipadament a través de diverses activitats. Una de les més representatives ja va tenir lloc divendres passat, amb la posada en marxa de la Fira d’Atraccions al Passeig de Mar i al recinte d’Els Pins.


Substitució de la Senyera per la Bandera de Blanes a càrrec
de les entitats
D’altra banda, ahir al vespre, representants de les entitats de Blanes que protagonitzaran diverses activitats durant el cicle festiu van voler recuperar una tradició que s’havia celebrat durant molt de temps abans de la pandèmia. Es tractava de ‘blanenquitzar’ la Roca de Sa Palomera, d’una manera més explícita que mai, substituint la senyera que habitualment oneja al seu cim per una bandera del municipi.


El característic símbol de la població, que alguns despistats confonen amb la bandera de Dinamarca perquè juga amb la mateixa combinació de colors –fons vermell amb una creu blanca al damunt- oneja des d’ahir al cim del conjunt rocós, un dels indrets més visitats de la ciutat on comença la Costa Brava. La bandera de Blanes onejarà aquí durant tot el periple festiu, quan tornarà a restituir-se la senyera.


Les encarregades i encarregats de fer la substitució ahir al vespre representaven diverses entitats de la població. Ja sigui les que protagonitzaran actes i/o activitats, o bé les que s’encarregaran de regentar escenaris en concret, o tindran cura de les barres on refrescar-se i recuperar forces per seguir una determinada activitat, majoritàriament concerts.


Representants de les diferents entitats que han col·laborat
i/o recolzat la iniciativa
Si bé no totes les entitats van poder assistir-hi, bo és dir que totes estaven d’acord i recolzament aquesta iniciativa. Van ser l’Associació Cultural Joan Comorera, la Colla de Diables Sa Forcanera, el Consell Local de la Joventut (CLJB), la Colla Castellera dels Maduixots, els Manaies de Blanes i Manaies Iuniores, la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, l’AD Ca la Guidó, Creu Roja Joventut, la Colla Gegantera, la Casa de Andalucía, l’Esbart Joaquim Ruyra, l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa (el CAU) i el Club Deportiu Blanes.Data de realització: 07/19/2022 | Data de la darrera actualització: 07/19/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300