Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tot a punt a Blanes perquè comenci la Festa Major de Santa Anna 2022 i el 50è Concurs de Focs d’Artifici


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/20/2022 10:07:50 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

logoTot a punt a Blanes perquè comenci la Festa Major de Santa Anna 2022 i el 50è Concurs de Focs d’Artifici

Del 21 al 28 de juliol la ciutat on comença la Costa Brava viurà concerts, festes infantils, correfoc, actes oficials i populars, així com la cirereta del pastís: les cinc nits de focs

Aquest dimecres ja ha començat el veritable compte enrere perquè Blanes pugui viure al 100% el període festiu que celebra amb més intensitat al llarg de l’any: la Festa Major de Santa Anna i el 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici. Demà dijous el periple s’encetarà amb el primer dels actes oficials que hi haurà al llarg del cicle, el Pregó d’Inici de Festes a càrrec de la Fundació Carl Faust, que gestiona el Jardí Botànic Marimurtra.


Pregó Festa Major 2019 a la Plaça dels Dies Feiners
Després del pregó, com és tradicional, l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, lliurarà al pregoner una reproducció de la Font Gòtica en agraïment a la seva contribució honorífica envers el municipi. Tot seguit serà el regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz, acompanyat d’un representant de cada grup polític, qui s’encarregarà d’entregar al guanyador del Concurs de Focs d’Artifici de l’any 2019 el Trofeu Vila de Blanes.


L'alcalde lliura la Font Gòtica al pregoner de l'any 2019, Salvador Macip
Després de les fotos de rigor per immortalitzar el moment, arribarà el complement de l’acte oficial, l’espectacle a càrrec de Quim Masferrer, més conegut popularment per protagonitzar ‘El Forester’ a TV3. Abans, però, l’Ajuntament de Blanes ha preparat una sorpresa musical que tindrà lloc minuts abans de l’actuació de l’actor i humorista selvatà.


Al vespre la celebració del Pregó d’Inici de Festes es completarà amb un Sopar Oficial mentre, paral·lelament, a l’escenari de l’Ensorra’t ja s’estaran escalfant motors perquè comenci la música, a partir de 2/4 d’11. Demà actuaran Mabel Flores, Besos de Perro i Pelukass, a la platja del centre que hi ha a tocar del Lloc de Socors del costat del Club de Vela Blanes. L’Ensorra’t s’allargarà des del dijous 21 fins al dilluns 25 de juliol.


Ensorra't 2019
Tot això després que el passat cap de setmana ja va començar a funcionar un dels tres altres escenaris que complementen els actes principals de la Festa Major de Santa Anna: el de l’Associació Cultural Joan Comorera, al costat de l’antic pavelló d’esports. El mateix dijous a partir de les 7 del vespre també s’encetarà l’activitat a l’escenari de la Casa de Andalucía, a la Plaça dels Països Catalans, i a partir de divendres s’incorporarà l’activitat del tercer escenari, el del Korre Ke Token, de l’Esbart Joaquim Ruyra.


Escenari 'Korre Ke Token' de l'Esbart Joaquim Ruyra 2019
Cinc nits d’espectacles pirotècnics amb el 50è Concurs de Focs d’Artifici

L’endemà divendres la Festa Major ja pujarà un nou esgraó en intensitat, amb la primera de les cinc nits de focs que configuren el 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava i Trofeu Vila de Blanes. El dia 22 actuarà la Pirotècnica Caballer FX Global Foc de València; i l’endemà dissabte la Pirotècnia Hermanos Ferrández, qui va ser tricampiona en guanyar el primer premi durant tres edicions consecutives: els anys 2016, 2017 i 2018.


Concurs de Focs 2019
Diumenge serà el torn de la Pirotècnia que va guanyar en la darrera edició del concurs que s’ha celebrat, la del 2019: la Pirotècnia Valenciana; dilluns 25 dispararà la Pirotècnia F.A. del Mediterráneo; i finalment –tancant el concurs- dimarts serà la Pirotècnia Zaragozana, del grup internacional Lacroix. L’endemà dimecres, 27 de juliol, el Teatre de Blanes allotjarà a les 7 de la tarda l’acte de proclamació del Veredicte i se sabrà quina empresa s’endú el Trofeu Vila de Blanes.


El festival pirotècnic serà el punt d’inflexió de cadascuna de les jornades de la Festa Major, que inclourà mil-i-un entreteniments, amb artistes tan coneguts com Buhos, Suu, Pepet i Marieta o Germà Negre. Tampoc no faltaran a la seva cita anual altres ingredients tradicionals i/o populars, com per exemple el Correfoc, la Cercavila dels Manaies, les Festes Infantils, Audicions de Sardanes o bé l’exhibició castellera.

Jornada Central de la patrona, Santa Anna, i 30 anys dels Gegants

Dimarts hi haurà els actes més institucionals coincidint amb la jornada central de la celebració de Santa Anna, festiu a Blanes perquè n’és la patrona, amb la sortida de la comitiva fins l’Església Santa Maria, on hi haurà l’ofici solemne, seguit pel Ball de Morratxes i Sardanes. A la tarda hi haurà el Concert de Festa Major, i a la nit el Ball de Festa Major amb l’Orquestra Selvatana.


Ball de Gegants Festivitat de Santa Anna
Abans de tot això, però, la Colla Gegantera haurà celebrat a primera hora del matí el primer dels actes commemoratius dels 30 anys dels gegants, en Gastó i na Caterina. A les 11 del matí s’estrenaran els nous vestits que els han fet, i durant l’ofici de Santa Anna ballaran a l’interior de l’Església Santa Maria després que hauran acompanyat les autoritats en la pujada fins la parròquia.


Els actes de la Festa Major de Santa Anna es tancaran dijous de la setmana vinent, 28 de juliol, amb l’Aplec de l’Amor, una celebració que ja ha superat el segle de vida, i que s’acull a Cala Bona. Començarà a les 6 de la tarda amb una audició de sardanes a càrrec de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, seguida a les 7 per una Missa a l’Ermita de Sant Francesc, i a les 10 de la nit amb un concert amb un grup de tribut dels mítics ‘ABBA’.Data de realització: 07/20/2022 | Data de la darrera actualització: 07/20/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300