Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Es presenta a Blanes una nova formació coral amb un animat concert


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/21/2022 08:36:22 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

IMATGEEs presenta a Blanes una nova formació coral amb un animat concert

L’estrena es va fer a l’Ermita de l’Esperança, tornarà actuar dissabte a l’Escenari Korre Ke Token de la Plaça Espanya, i ara la seva fita és trobar un nom amb què se la conegui

Un dels trets que caracteritza Blanes és la seva especial vinculació amb el món de la música. No tan sols a través de l’Escola de Música del Col·legi Santa Maria, també a través del gran nombre de músics, compositors i formacions musicals que al llarg del temps han sorgit a la vila on comença la Costa Brava.


Presentació nova coral a l'Ermita de l'Esperança
Per tant, poder experimentar el sorgiment d’una nova formació, una nova experiència musical és un privilegi que es valora especialment i s’aprofita per no deixar-s’ho perdre. Així va ser l’especial vetllada que fa uns dies va servir per presentar en públic un nou grup musical, en aquest cas una coral, que va escollir un dia i un lloc emblemàtics per donar-se a conèixer.


Va ser el passat 21 de juny, coincidint amb el Dia de la Música que es commemora aquest dia, i el recinte l’Ermita de l’Esperança, al cor del nucli històric de Blanes, on tants esdeveniments musicals s’hi ha acollit al llarg dels temps. Hi havia una lògica expectació per conèixer com sonava la nova formació, a l’hora que flotava en l’ambient la també entenedora complicitat de qui se n’havia assabentat pel boca-orella dels propis i pròpies protagonistes.

A la recerca d’un nom per a la nova coral

Prova d’això va ser que l’Ermita de l’Esperança es va quedar petita per allotjar la gran quantitat de públic que va acudir-hi, atreta per aquest esdeveniment únic. Els i les espectadores van poder gaudir d’un concert estructurar en dues parts i ple d’al·licients, ja que els i les cantants acompanyaven els seus cants amb coreografies, així com d’altres ingredients.


Com per exemple ombres xineses per completar una narració cantada, o bé el contrapunt d’un violí que es va afegir a l’acompanyament musical al piano que va interpretar Joel López. La coral està dirigida per Xavier Santandreu, que va definir-la com un cor amateur unit per l’amistat. En la introducció del principi del concert també es va augmentar un grau més la complicitat amb el públic al demanar-los que els ajudessin a trobar entre tots i totes un nom per a la nova formació.

I és que la coral encara no té nom. Per això es va demanar que en el tiquet d’entrada que havien pagat –a un mòdic preu de 5 € per eixugar les despeses logístiques que cal tenir en compte- escrivissin suggeriments sobre quin nom li posarien a la formació.

Són 17 dones i homes, i la indumentària amb què s’identifiquen ja diu molt sobre quin tipus de sensacions volen transmetre. Van vestits amb camises i samarretes blanques, i transmeten una alegria que es va encomanar des del minut zero fins que van oferir un darrer bis. Les seves cançons, a més a més, serveixen per fer un viatge musical arreu del món, amb cançons europees però també africanes, asiàtiques i nord-americanes.

La propera ocasió en què es podrà gaudir de les seves cançons tindrà lloc molt aviat, més concretament el proper dissabte, 23 de juliol a les 12 del migdia, a l’Escenari ‘Korre Ke Token’ que regenta l’Esbart Joaquim Ruyra a la Plaça d’Espanya.

Un repertori variat que donava la volta musical al món

Pel que fa al concert que va servir per donar a conèixer oficialment la nova coral, es va comptar amb l’ajut de Carles Pascual. Va actuar com a mestre de cerimònies, i va anar introduint tots els temes que es van interpretar, a la primera part se’n fan oferir 7, i a la segona 6 més. Primer l’animada ‘Singing All Together’, seguida per ‘Now The Sun Is Shining’, ‘La ratapinyada i el Peix’, ‘Cànon de la Pau’, ‘I Like The Flowers’, ‘Cançó de Bres per a una Princesa Negra’ –amb música d’Antoni Rodríguez Sabanés i lletra de Gabriel Janer Manila- i, finalment, ‘Cànon de Brasil’.


La segona part va començar amb ‘Adoramus Te’, seguida per ‘Ipharadisi’ –i ‘Siyahamba’ –dos temes tradicionals de Sud-àfrica-, ‘Akai Hana Shiroi Hana’, ‘Tutira Mai’ –una cançó tradicional maorí’- i –per tancar tant la segona part com el repertori del concert- ‘Omnia Vincit Amor’, de Jerry Estes. Com a bis la coral va interpretar el tema que tenien previst oferir al Concert de Santa Cecília de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria del passat mes de novembre, però que finalment no va ser possible, per això els va fer molta il·lusió poder-la cantar finalment en públic: ‘El cor dels esclaus hebreus, de l’òpera Nabucco.


Val a dir que, abans de presentar-se en públic amb aquest vibrant concert, la nova coral de Blanes ja havia trencat el gel cantant a l’aire lliure. Ho va fer amb motiu de la Fira de Sant Tomàs, i més recentment coincidint amb la Diada de Sant Jordi, al costat de les parades de roses i llibres que van desplegar-se.Data de realització: 07/21/2022 | Data de la darrera actualització: 07/21/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300