Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Un vibrant espectacle de la Pirotècnia Caballer FX Global Foc il·lumina i fa esclatar el cel de Blanes la 1a nit del 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/23/2022 11:17:46 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FocsExpo21Un vibrant espectacle de la Pirotècnia Caballer FX Global Foc il·lumina i fa esclatar el cel de Blanes la 1a nit del 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici

La pirotècnia valenciana ha encetat amb el seu espectacle el festival pirotècnic que culminarà el proper dimarts 26 de juliol

L’esperada cita després de dos anys d’obscuritat ha arribat finalment, i el 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava-Trofeu Vila de Blanes ja s’ha encetat amb tota la rotunditat i contundència que es recordava. Milers de persones es van congregar ahir divendres per no perdre’s el primer dels cinc espectacles pirotècnics que s’han preparat amb motiu del certamen.


1a Nit del 50è Concurs Internacional de Focs d'Artifici
Pirotècnia Caballer FX Global FOC
Ahir els encarregats de trencar dos anys de silenci van ser una jove empresa que beu de l’experiència d’una altra pirotècnia que arrenca de finals del segle XIX, igual que les arrels del concurs blanenc apunten que els primers castells de focs es van fer en aquesta mateixa època. Caballer FX Global Focs de València és una empresa relativament jove fundada l’any 2004, però els seus antecedents familiars entronquen amb Zamorano-Caballer.


L’actual directora artística i mestra artificiera, Ma José Lora Zamorano, és la cinquena generació que va començar la seva activitat l’any 1877 i confirma la presència cada cop més habitual d eles dones en un sector que tradicionalment era masculí. Entre els seus èxits més importants destaquen la ‘Concha de Oro’ del Festival de San Sebastian l’any 2011, així com el 2on Premi del Concurs Internacional de focs d’Artifici de la Costa Brava-Trofeu Vila de Blanes de l’any 2015.

Cinc empreses pirotècnies de gran qualitat concursen aquest 2022

Els seus efectes van deixar bocabadats experimentats espectadors del concurs de focs i neòfits, que van badar els ulls a tort i a dret per no perdre’s cap detall. Si ahir divendres l’empresa Caballer va deixar el llisto molt alt, avui dissabte la pirotècnia que la rellevarà promet oferir un espectacle que, de ben segur, rivalitzarà en qualitat i efectes.


Es tracta de la Pirotècnia Hermanos Ferrández, que aquí a Blanes són especialment recordats per haver guanyat durant tres anys consecutius el primer premi del concurs blanenc. Va ser els anys 2016, 2017 i 2018, i precisament van encadenar tres edicions seguides el màxim guardó després que els anteriors guanyadors també havien aconseguit aquesta fita, la Pirotècnia Maria Angustias.

Demà diumenge serà el torn d’una altra vella coneguda a Blanes, la Pirotècnia Valenciana, qui compta al seu palmarès amb l’honor d’haver guanyat el Primer Premi del XXV Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Bilbao l’any 2015; el Segon Premi, Conxa de Plata, del 52è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de San Sebastian aquell mateix any, i finalment el Primer Premi del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Ciutat de Tarragona al 2016.


Precisament aquest mateix darrer concurs l’ha guanyat aquest 2022 l’empresa que oferirà el seu castell de focs la nit de diumenge: la Pirotècnia F.A. del Mediterráneo, que ha guanyat el 30è Concurs Internacional de Focs d’Artifici Ciutat de Tarragona aquest mateix mes de juliol. L’empresa valenciana ha repetit el resultat que ja va obtenir en l’anterior edició de l’any 2019.


Per últim, la Pirotècnia Zaragozana serà l’encarregada de cloure el concurs d’enguany la nit de dimarts. Fundada l’any 1860, és una de les empreses més veteranes del panorama pirotècnic espanyol. La seva participació és la que li donarà sentit a la internacionalització del certamen blanenc, ja que l’any 2014 l’empresa va entrar a formar part del grup Etienne Lacroix, present en la indústria pirotècnica des del 1739. A més a més, des del 2017 Pirotècnia Zaragozana compta amb la direcció de Luis Brunchú, pirotècnic de quarta generació d’aquesta reconeguda família.

DiaPirotècnia ParticipantProcedència
Dissabte 23 de juliolPirotècnia Hnos. FerrándezMurcia
Diumenge 24 de juliolPirotècnia ValencianaValència
Dilluns 25 de juliolPirotècnia F.A. del MediterraniValència
Dimarts 26 de juliolPirotècnia ZaragozanaSaragossaData de realització: | Data de la darrera actualització: 07/23/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300