Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes posa en marxa els ‘Focs Accessibles’, una zona reservada per a persones amb mobilitat reduïda perquè puguin veure’ls sense obstacles


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/23/2022 12:16:39 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes posa en marxa els ‘Focs Accessibles’, una zona reservada per a persones amb mobilitat reduïda perquè puguin veure’ls sense obstacles

S’ha adequat una zona d’aparcament i un espai reservat al Passeig de S’Abanell, comptant amb el suport de MIFAS

Coincidint amb l’inici del 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, Blanes ha posat en marxa una experiència pionera al municipi: els ‘Focs Accessibles’. Es tracta que aquest 2022 les persones amb mobilitat reduïda puguin gaudir en millors condicions de l’espectacle més important que s’organitza a Blanes al llarg de l’any.


Per aconseguir aquest objectiu l’Ajuntament de Blanes, a través de la Policia Local, Protecció Civil i els Serveis Municipals, ha creat dos espais reservats a tal efecte, comptant amb el suport de MIFAS (Minusvàlids Físics Associats). La idea va sorgir en una de les reunions prèvies en contínua evolució que es fan al consistori blanenc per tenir a punt tota la logística relacionada amb el festival pirotècnic.


Aquest 2022 en què el festival pirotècnic finalment celebra la seva 50ena edició les cinc nits de focs que hi haurà hagut fins el proper dimarts 26 de juliol seran més lluïdes que mai. Es calcula que, sumant les cinc nits de què consta el concurs de focs, hi haurà un milió de persones contemplant els espectacles, sumant vilatans i visitants, que s’arrengleren principalment al llarg de la franja marítima per poder contemplar-los millor.

Recinte d’Aparcament Reservat al costat de l’antic Pavelló d’Esports

Aquest passat divendres es van posar en marxa les dues zones que s’han habilitat en dos punts del municipi molt propers al zona de llançament dels focs d’artifici. Es tracta d’una banda de facilitar l’estacionament, i de l’altra de reservar un lloc a primera línia de mar per poder gaudir en les millores condicions possibles de les cinc nits de focs.


L’espai que s’ha reservat perquè puguin estacionar-hi les persones amb mobilitat reduïda és la zona interior del costat de l’antic pavelló d’esports, al Carrer Josep Tarradellas, acotat per un muret baix que la rodeja, amb dues obertures d’accés a peu pla des de la vorera. Amb l’ajuda dels Serveis Municipals, s’han creat dues rampes per desembocar a la vorera adjacent. La Policia Local ha reservat tot l’espai amb la senyalització on s’indica que només poden estacionar-hi persones amb vehicles que disposen de l’acreditació de mobilitat reduïda.

Espai Reservat per veure els focs al Passeig de S’Abanell

La zona d’estacionament reservada del costat de l’antic pavelló està situada a escassos metres del lloc que també s’ha reservat exclusivament perquè puguin adreçar-s’hi les persones amb mobilitat reduïda. Es tracta del tram del Passeig de S’Abanell que hi ha a tocar de la Plaça dels Països Catalans.

Aquest emplaçament està ubicat a escassos metres de la zona de llançament del Concurs de Focs, per la qual cosa és un espai privilegiat per poder gaudir de les cinc nits d’espectacles pirotècnics que van començar ahir i s’allargaran fins dimarts vinent. L’espai reservat està delimitat amb unes tanques i cartells informatius que indiquen l’exclusivitat. És a dir: només hi podran accedir persones amb mobilitat reduïda.


S’ha considerat que aquesta zona és la més adequada, perquè està feta com una balconada que dóna sobre la platja, a la sortida de la Riera de la Vall de Burg. Per poder controlar i facilitar que només puguin accedir-hi les persones amb mobilitat reduïda, es compta amb el suport del voluntariat de MIFAS. D’altra banda, davant de l’espai reservat, a la Plaça dels Països Catalans, hi ha de manera permanent un destacament de la Policia Local de Blanes que, de manera habitual, regula l’accés de vehicles al centre de la ciutat coincidint amb les cinc nits de focs.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 07/23/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300