Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Hospital-Asil Sant Jaume ha recuperat avui la celebració del seu patró amb música de cobla i capgrossos


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 07/25/2022 02:01:33 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

HospitalSantJaume100L’Hospital-Asil Sant Jaume ha recuperat avui la celebració del seu patró amb música de cobla i capgrossos

Si bé s’ha restringit l’assistència de públic extern per seguretat sanitària dels residents, l’alegria de la festa ha tornat avui amb la Cobla del Col·legi Santa Maria i la Colla Gegantera

Aquest dilluns, festivitat de Sant Jaume, ha estat festa grossa a l’Hospital-Asil Sant Jaume, que ha pogut tornar a honrar el seu patró amb dos dels ingredients de festa que l’havien caracteritzat fins abans de la pandèmia, després que aquests dos darrers anys només va fer-ho de portes endins. Tot i així, aquesta represa de la normalitat no ha estat al 100%.


Per expressa petició de l’Hospital-Asil Sant Jaume, es va demanar que es restringís la participació de gent externa, per guarir al màxim la seguretat sanitària dels i les residents al centre. Per això, a l’hora de convidar les autoritats del consistori, es va fer una crida a què tan sols assistissin a la celebració una representació dels grups municipals.


D’aquesta manera, la celebració d’aquest dilluns l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat d’una representació dels regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, membres de la Fundació Asil Sant Jaume i de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. També han assistit treballadors i treballadores de l’hospital-asil, residents, familiars i amics que han compartit amb els i les asilades una estona d’esbarjo i festa.

D'esquerra a dreta: Àngel Canosa, Cristhian Ortiz,
Mònica Rabassa i Pere Lopera
Celebració al jardí de l’Hospital-Asil

La primera novetat ha estat que, enlloc de fer-se la missa a la capella de l’Hospital-Asil Sant Jaume, s’ha celebrat al jardí interior que hi ha a l’equipament. Aquí també ha tingut lloc el què aquests darrers anys ja s’havia encetat el costum que hi tingués lloc: les intervencions musicals i de ball amb la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria i la Colla Gegantera de Blanes.


Sota la carpa on ha oficiat la missa mossèn Enric Roura, s’han instal·lat els músics de la formació musical per amenitzar la vetllada, filant diverses melodies per acompanyar la dansa i la gresca a càrrec dels capgrossos de la Colla Gegantera. A banda de fer improvisats balls, els nois i noies que porten els capgrossos han saludat als i les asilades que viuen a l’Hospital-Asil.





Data de realització: 07/25/2022 | Data de la darrera actualització: 07/25/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300