Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Escenari ‘Korre Ke Token’ de l’Esbart Joaquim Ruyra a la Festa Major de Blanes inclourà concerts de Germà Negre i Pepet i Marieta


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/25/2022 09:09:19 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Esbart Joaquim RuyraL’Escenari ‘Korre Ke Token’ de l’Esbart Joaquim Ruyra a la Festa Major de Blanes inclourà concerts de Germà Negre i Pepet i Marieta

És una altra de les alternatives gestionades per entitats incloses al cicle festiu, i ahir va acollir sardanes amb la Cobla Amsterdam, d’Holanda

A banda de l’Associació Cultural Joan Comorera i la Casa de Andalucía, un altre dels escenaris de la Festa Major de Santa Anna de Blanes gestionada directament per entitats locals és el què regenta l’Esbart Joaquim Ruyra a la cèntrica Plaça d’Espanya. Igual que les altres dues associacions, l’escenari batejat amb el dansaire nom de ‘Korre Ke Token’ ja fa uns quants anys que s’ha incorporat de manera regular al cicle festiu.


El seu periple va començar la nit de divendres, amb un animat concert a càrrec dels Magical Mystery blues. Tres músics de l’escena del blues, el rock i el jazz de Barcelona i Girona que fins i tot es van atrevir amb harmonies de gospel. Aquest passat dissabte va haver-hi triple funció: al migdia es va fer un vermut amb la ‘Nova Coral de Blanes’ –que encara no té nom-; a la tarda taller i ballada popular del ‘Patatuf de Blanes’, un ball recuperat 60 anys més tard; i a la nit van actuar els grups ‘Sospechales Habituosos en la Mala Luna’ i ‘Mr J. Mister Jones’.

Concerts estel·lars amb ‘Germà Negre’ i ‘Pepet i Marieta’

Ara bé, fent un parèntesi en el relat cronològic de les actuacions programades a l’escenari del ‘Korre Ke Token’, cal dir que els autèntics plats forts d’aquest recinte tindran lloc precisament coincidint amb aquests primers dies de la segona setmana de la Festa Major de Santa Anna. I és que la programació encetada en aquest escenari divendres es clourà dimecres, però abans haurà acollit dues destacades actuacions.


Avui dilluns serà el torn de ‘Pepet i Marieta’, que presenten el seu nou treball ‘Vola’, després que fa pocs anys es van fer molt coneguts per la cançó reivindicativa ‘La Via’ i ‘La Mani’. D’altra banda demà dimarts actuarà un altre grup molt conegut i que compta amb legions de fans, els ‘Germà Negre’, que ja van ser a Blanes poc abans de la pandèmia, i que es distingeixen pels seus sons mediterranis. Tots dos grups conviden a la gresca i a la diversió amb generoses dosis de ‘bon rotllo’.

Cobla Amsterdam i altres ingredients del ‘Korre Ke Token’

A banda d’aquests dues sessions ‘estel·lars’, el ‘Korre Ke Token’ també compta amb d’altres ingredients igual d’atractius. Un d’ells va ser l’audició de sardanes a càrrec de la Cobla Amsterdam, que va tenir lloc el migdia d’aquest passat diumenge, amenitzant el vermut del migdia. En l’actuació que van fer a Blanes formant part de la seva gira catalana, la formació de músics holandesos van oferir un variat i conegut repertori que va incloure temes com ‘Sota el Mas Ventós’, ‘Els ocells et canten’, ‘Tota una història’, ‘Com dos diamants’, ‘Promesa de tardor’ i ‘Llevantina, entre d’altres, una selecció que va complaure tothom qui va participar-hi.


La cobla holandesa està aquests dies de gira per Catalunya i, a banda de la Festa Major de Blanes, també haurà participat en l’Aplec de Palamós, al festival internacional de cant coral de Puig Reig i a Balaguer, Capital de la Sardana 2022. La Cobla Amsterdam es va fundar l’any 1987 i anteriorment ja ha vingut en diverses ocasions aquí en les gires que ha fet al país. La nota anecdòtica de la seva actuació a Blanes va ser que el músic blanenc Toni Gallart –qui ha treballat entre d’altres cobles amb la Sant Jordi o la Ciutat de Barcelona-, va substituir un intèrprets holandesos a causa del cop de calor que va patir.


El periple de l’Escenari ‘Korre Ke Token’ d’aquest 2022 finalitzarà dimecres vinent, amb la darrera de les actuacions. En aquest cas anirà a càrrec del Jordi Molina Quintet a les 8 del vespre. El músic, compositor i tenora blanenc més reconegut i virtuós d’arreu del país proposarà a la concurrència un repertori basat en temes i melodies de la tradició i de nova creació, liderant una formació jove i de gran qualitat.

Data de realització: 07/25/2022 | Data de la darrera actualització: 07/25/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300