Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els Manaies Iuniores reprenen la tradició de fer una cercavila coincidint amb la Festa Major de Santa Anna


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 07/25/2022 09:26:57 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

MANAIES IUNIORESEls Manaies Iuniores reprenen la tradició de fer una cercavila coincidint amb la Festa Major de Santa Anna

Des de fa uns anys, la secció més jove dels Manaies de Blanes participen activament al cicle festiu amb una marcial desfilada

Els anys anteriors a la pandèmia el programa d’actes de la Festa Major de Santa Anna de Blanes havia estat comptant amb un ingredient que, com sol ser habitual cada vegada que es fa, és força celebrat pel públic que hi assisteix. L’activitat consisteix en què els Manaies Iuniores, la secció més jove dels Manaies de Blanes, protagonitzen una desfilada en honor a la seva patrona, Santa Anna, que dóna nom a la Festa Major de la ciutat.


Igual que en la darrera ocasió en què van poder fer la cercavila, a la festa major del 2019, aquest 2022 han recuperat la tradició havent repetit de nou la jornada en què es va fer tres anys enrere: la tarda del diumenge. Com sol passar cada vegada que tant els Manaies de Blanes com els Manaies Iuniores protagonitzen alguna activitat, les seves cercaviles atrauen sempre un allau de seguidors.


Aquesta vegada no va ser menys, de manera que van protagonitzar una lluïda i marcial cercavila fent un complet recorregut pel nucli històric. Per allà on anaven passant, aixecaven la lògica expectació entre els vianants que passejaven. Tant entre els blanencs i blanenques que els coneixen i aprecien des de la seva creació, com entre els visitants que se sorprenen per la seriositat i responsabilitat amb què aquests joves soldats desenvolupen l’exhibició.


El punt de partida, com és habitual en totes les cercaviles que protagonitzen, va ser el tradicional emplaçament situat sota l’Arc dels Copatrons que hi ha al Carrer Ample. Des d’aquí van desfilar disciplinadament per diferents vials del nucli històric de Blanes, liderats pel seu nou capità, Dídac Navarro, que ha passat a comandar la formació des del passat mes d’abril, quan es va fer el relleu, el canvi de capità.

‘Manaies Iuniores’, una formació pionera a Catalunya

Els ‘Manaies Iuniores’ són una secció dels Manaies de Blanes, i és la primera d’aquestes característiques creada a Catalunya, que a més a més a sabut mantenir vives les ganes de perpetrar aquesta tradició. Abans d’iniciar el recorregut, els membres de la junta dels Manaies Iuniores van immortalitzar el moment de recuperar la tradició escapçada els dos darrers anys amb l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, qui forma part de l’Associació Manaies de Blanes.


La cercavila va sortir des del seu lloc habitual, l’Arc dels Copatrons del Carrer Ample, iniciant un recorregut que va haver de ser més curt a conseqüència del gran nombre de persones que hi havia aquesta passada tarda de diumenge a Blanes, com de fet està sent la tònica general de tots aquests dies. L’altre factor que va aconsellar a fer la cercavila més curta del què sol ser habitual són les elevades temperatures que van haver de patir els joves soldats, a qui es va atendre donant-los aigua i ajudant-los a alleugerir les pesades vestimentes que duen al damunt, així com els elements militars que contribueixen que la desfilada els sigui especialment feixuga.


Tot i els impediments, però, els nois i noies van circular pels carrers del nucli intern del país marxant marcialment, enmig de constants aplaudiments al seu pas. Després de fer el recorregut pel nucli històric, la part final va enfilar un tram del Passeig de Mar i de nou pel Carrer Ample. Abans, però, van aprofitar dues aturades per immortalitzar tots i totes els integrants amb una foto de grup arran de mar i davant l’edifici consistorial.





Data de realització: 07/25/2022 | Data de la darrera actualització: 07/25/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300