Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Colla de Diables Sa Forcanera ha ofert aquesta Festa Major un impactant Correfoc, recuperant tota la força de sempre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/28/2022 09:26:56 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DiablesSaForcaneraLa Colla de Diables Sa Forcanera ha ofert aquesta Festa Major un impactant Correfoc, recuperant tota la força de sempre

Uns 150 diables de la colla blanenca, així com de Sant Feliu de Llobregat i Canet, van fer lluir l’activitat diumenge al vespre, precedida pel grup de percussió

Durant aquests dies de retrobament amb actes que des de sempre s’havien celebrat amb motiu de la Festa Major de Santa Anna, una de les celebracions que amb més delit s’esperava poder tornar a fer és el sorollós i engrescant Correfoc. El correfoc va recuperar també la tradició que s’havia instituït des de feia anys perquè se celebri la nit de diumenge, a cavall entre d’altres actes programats a la nit, tot i que la darrera vegada que es va celebrar no va ser aquest dia de la setmana, sinó un dimarts.


Correfoc Festa Major 2022 - Fotografies: Marc Brun
Organitzat per la Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes, després de tres anys de no poder cremar ni tan sols una carretilla, els membres de l’entitat ja havien avançat i advertit que aquest any s’encarregarien de fer un correfoc molt i molt especial. I així va ser: durant força estona els i les amants de les emocions fortes van poder participar en un correfoc molt intens, molt emotiu i amb molta energia perquè el gaudissin els blanencs i blanenques i tothom que tingues ganes de participar-hi.

Uns 150 diables han fet possible el Correfoc 2022

En total, uns 150 diables es van encarregar que el Correfoc de la Festa Major de Santa Anna 2022 fes oblidar els dos anys de silenci transcorreguts sense poder fer-lo. A banda de la Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes, que es va encarregar de la part principal, també hi havia les de Sant Feliu de Llobregat i de Canet, que van sumar esforços per donar-li encara més vistositat a l’experiència.


A més a més, per a la Colla de Diables Sa Forcanera va ser doblement especial, perquè després que hi ha hagut un relleu dins de l’entitat, per fi es podran estrenar amb l’acte més assenyalat que protagonitzen al llarg de l’any. Abans que comencés el Correfoc, com és habitual el grup de percussió es va encarregar d’arrossegar el públic que omplia els carrers de gom a gom, atraient-lo fins el punt de sortida.


La tradició marca que sigui sota l’Arc dels Copatrons, al Carrer Ample, d’on ja penjaven les primeres traques que es van encendre per iniciar l’animada cercavila, que intensifica encara més la seva força pel so de la percussió que l’acompanya. El correfoc va transcórrer pel nucli històric de Blanes, amb un recorregut que dóna un parell de voltes per carrers estrets per contribuir a donar-li més intensitat.


Això va provocar les populars empaitades dels portadors d’efectes pirotècnics, i les habituals corredisses, amanides pel tradicional cant del no passareu als portadors dels grans encenalls. El moment culminant va arribar quan tota la corrua de gent va entrar al tram final del recorregut, la Plaça de l’Església, que es va cobrir de guspires i efectes pirotècnics, així com les flamarades que llencen els bufadors de foc, complementats amb els esclats d’efectes.Data de realització: 07/28/2022 | Data de la darrera actualització: 07/28/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300