Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes insta a la Generalitat a complir la llei que fa 19 anys va declarar Pinya de Rosa Paratge Natural d’Interès Nacional


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/29/2022 09:45:47 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesBlanes insta a la Generalitat a complir la llei que fa 19 anys va declarar Pinya de Rosa Paratge Natural d’Interès Nacional

Al mateix ple d’ahir també es va aprovar una altra moció per crear una Comissió de Transparència sobre la ubicació del nou tanatori

Els dos temes més destacats del ple municipal de juliol celebrat ahir al vespre van ser sengles mocions aprovades per unanimitat. Una d’elles, presentada i recolzada de manera conjunta per tots els regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, insta a la Generalitat de Catalunya el compliment de la llei aprovada al Parlament fa més de 19 anys que declarava Paratge Natural d’Interès Nacional (PNIN) la finca de Pinya de Rosa.


La Masia del Sol de la Finca Pinya de Rosa, maig 2021
Perquè així sigui, cal que es convoqui el Consell Rector, que es realitzi el Pla d’Usos, i que es doti el PNIN d’un pressupost adient per mantenir i conservar l’espai. Cinc anys després de ser declarat PNIN, l’any 2008, la finca va ser adquirida per un nou propietari, ja que cap administració púbica va executar el dret a tempteig que també preveu la llei. I encara més: durant els dares anys s’ha anat degradant la finca, així com el Mas i el Jardí.


L’any 2019 l’Associació Salvem Pinya de Rosa –que al 2002 va impulsar la recollida de signatures i altres accions que van culminar amb l’aprovació de la llei de protecció- va posar en coneixement de diferents administracions aquesta situació de degradació. L’entitat, amb el recolzament de l’Ajuntament de Blanes, ha treballat per aturar aquesta degradació del patrimoni natural i cultural. Precisament va ser el president de l’entitat, Joan Mora, qui va defensar la moció al ple d’ahir.


Actualment el propietari, instant pel consistori blanenc, ha presentat un projecte de rehabilitació del Mas del Sol, però mentrestant el retrocés en el nombre i varietat de les espècies és força notori. La finca Pinya de Rosa constitueix un element identitari blanenc i durant la segona meitat del segle XX va ser un jardí únic a Europa, amb unes 7.000 espècies d’arreu del planeta.


Comissió de Transparència sobre la ubicació del nou tanatori

L’altra proposta d’acord que també va prosperar al ple amb la unanimitat de tothom la va presentar el grup municipal de Ciutadans. En aquest cas es va aprovar la creació d’una Comissió de Transparència per aclarir els dubtes al voltant de la ubicació d’un nou tanatori a la població. La moció inclou que se celebri una audiència pública per explicar la situació del possible projecte, així com la seva ubicació.


Aprovació Moció per crear una Comissió de Transparència
sobre la ubicació d'un nou tanatori
La gènesi d’aquesta proposta cal anar a buscar-la en els rumors que darrerament s’han escampat a la població respecte la possible ubicació d’un nou tanatori en uns terrenys del Pla Parcial Costa Brava. El què ha aixecat la inquietud d’algun sector de la població és que aquests mateixos rumors apunten que l’equipament funerari estaria situat davant un centre escolar, considerant que no creuen que sigui el millor lloc per aquesta raó.

Altres punts tractats al Ple Municipal

Pel que fa a la resta de punts inclosos a l’ordre del dia del ple, el Pla d’Ordenació Forestal Municipal (POFM) de Blanes es va aprovar per unanimitat, igual que l’expedient de modificació del pressupost municipal vigent i el Compte General de l’exercici pressupostari 2021. Per contra, la modificació de les ordenances fiscals de la taxa de l’aigua, reguladora de la taxa de clavegueram, va prosperar amb els vots a favor de la majoria, llevat d’un únic vot d’abstenció per part de C’s.


La sessió plenària va començar una hora abans del què és habitual, a les sis de la tarda, per facilitar que tothom qui volgués també assistís a l’Aplec de l’Amor, que va culminar a les 10 de la nit amb una actuació musical. Una altra dada a tenir en compte va ser la massiva presència de públic que omplia la sala de l’Ajuntament de Blanes a causa que els temes de les dues mocions han suscitat des de sempre molt d’interès entre la ciutadania.Data de realització: 07/29/2022 | Data de la darrera actualització: 07/29/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300