Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes tanca la Festa Major amb 2.500 persones a l’Aplec de l’Amor a ritme de la música d’ABBA


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/29/2022 11:05:47 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLBlanes tanca la Festa Major amb 2.500 persones a l’Aplec de l’Amor a ritme de la música d’ABBA

Amb més d’un segle de tradició, l’acte es va allotjar a Cala Bona, on van actuar els ‘ABBA, The New Experience’ per culminar el sopar a l’aire lliure que caracteritza l’esdeveniment

La celebració de l’Aplec de l’Amor, que el costum marca que es faci a Cala Bona des de fa més d’un segle, ha tancat definitivament els actes organitzats al municipi on comença la Costa Brava amb motiu de la Festa Major de Santa Anna. El recuperat cicle festiu ja fa molt de temps que s’escau coincidint amb el 28 de de juliol i, per afegit, sol ser el darrer esdevenint que tanca tants dies de gresca i festa, sense coincidir mai amb una Nit de Focs.


El què en canvi proposa l’Aplec de l’Amor és passar una tranquil·la vetllada a la platja de Cala Bona, acaronats pel mar i el cel estrellat, una nit d’estiu per gaudir amb tranquil·litat i reposar forces després de tants dies en què s’ha pogut assistir a diferents activitats. La tradició marca que tothom qui vulgui hi vagi proveït de sopar i, acompanyat de familiars i/o amics, esperi el moment culminant que arriba amb una actuació a peu de platja quan ja s’ha fet fosc del tot.


Aquest any –tal com ja ha passat en la majoria d’actes de la Festa Major d’enguany-, tothom coincidia en assenyalar que es veia més gent que mai, i en aquest sentit es calcula que hi havia més de 2.500 persones a la platja i els seus voltants. Abans que arribés el moment del concert, per anar escalfant l’ambient, un grup d’actors i actrius d’Actua Produccions va estar animant la concurrència, amb un original ‘Cupido’, un venedor de cocos i un espectacle de foc.


ABBA, The New Experience’

Aquest 2022 l’actuació de l’Aplec de l’Amor va ser molt especial, ja que es tractava del grup de covers ‘ABBA, The New Experience’, que compten amb una llarga trajectòria professional. La seva expertesa els ha dut a cantar en recintes de la categoria del Palau de la Música Catalana, l’Estadi Olímpic, el Teatre Victòria o bé al Festival de Pedralbes. Cal dir que en molts d’aquests concerts va haver qui es va haver de quedar amb les ganes d’assistir-hi, ja que es van esgotar les entrades.


A Blanes, en canvi, el concert va ser gratuït, tot i que el temps inestable que va presidir tota la jornada d’ahir dijous va provocar que l’afluència de gent minvés un xic en relació a anteriors aplecs. Ara bé, tothom qui va assistir-hi va tenir l’oportunitat de poder gaudir d’un concert que certament no va decebre les legions de fans amb què compta l’incombustible grup suec.


I és que ABBA és un d’aquells grups musicals mundialment coneguts que va contribuir a crear la música i l’estil que va definir les dècades dels anys 70’ i 80’. Els entesos en música coincideixen en destacar que la fórmula magistral de les seves melodies encomanadisses van impregnar de màgia la vida d’aquelles generacions i inclús de les actuals que també han après a apreciar el seu art.


Aquesta és justament la tasca que va provocar la creació de ‘ABBA The New Experience’: continuar fent difusió dels seus grans èxits amb un concert que ahir va lluir encara més amb l’espectacular escenari natural que és Cala Bona, amb el mar bressolant les eternes melodies que tothom coneixia. Des de l’immortal melodia que va donar peu a dues pel·lícules com és ‘Mamma Mia’, fins a ‘Dancing Queen’, passant per ‘Chiquitita’, ‘Fernando’, ‘The Winner Takes It All’, ‘Take A Chance On Me’, així com la cançó a partir de la qual van començar a ser famosos al guanyar el Festival d’Eurovisió: ‘Waterloo’.


Les coreografies i vestuari que lluïen els quatre cantants van ajudar també a posar-se en situació i imaginar que, realment, Agnetta Fältskog, Anni-Frid Lyngastad, Björn Ulvaeus i Benny Anderson havien viatjat en el temps i l’espai per venir a Blanes i amenitzar l’Aplec de l’Amor. Una manera molt singular de tancar el cicle de la Festa Major de Blanes d’aquest 2022.

Data de realització: 07/29/2022 | Data de la darrera actualització: 07/29/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300