Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’alcalde de Blanes retira les competències de govern a la regidora Rosa Aladern


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/01/2022 12:44:07 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesL’alcalde de Blanes retira les competències de govern a la regidora Rosa Aladern

La resolució ha entrat en vigor avui, deixant sense efecte les atribucions que tenia delegades com a 3a tinenta d’alcalde i regidora d’Enginyeria, Urbanisme, Obra Pública i Residus

Aquest dilluns 1 d’agost l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha signat un Decret d’Alcaldia per retirar totes les competències de govern a la regidora Rosa Aladern Gusi. La resolució ha entrat en vigor avui mateix, i deixa sense efecte totes les atribucions que tenia delegades Rosa Aladern des del principi de l’actual mandat, arran del pacte de govern signat entre Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i BECP (Blanes En Comú Podem).


Ple Municipal 28 Juliol, d'esquerra a dreta: Àngel Canosa, Jordi Urgell i Rosa Aladern
L’alcalde ha informat sobre aquesta decisió als Grups Municipals, així com als dos regidors no adscrits. Des d’avui dilluns Rosa Aladern ha deixat de ser membre de la Junta de Govern Local, tercera tinenta d’alcalde, així com regidora de les següents àrees de govern: Enginyeria; Urbanisme; Obra Pública; i Neteja i Recollida de Residus. Les seves competències han passat a ser assumides temporalment per l’alcalde, a l’espera de ser redistribuïdes, i amb la voluntat de respectar l’actual pacte de govern.

La manca de confiança i algunes actuacions de la regidora Rosa Aladern, que podrien constituir presumptes irregularitats en la seva gestió també han determinat que l’alcalde de Blanes hagi dictat la incoació d’un procediment d’informació reservada, amb l’objectiu de determinar la naturalesa d’algun d’aquests fets. En aquest sentit, Àngel Canosa ha manifestat que s’ha fet sempre des del més absolut respecte per la presumpció d’innocència, però també des de la voluntat d’actuar fermament en la defensa de la bona gestió pública.

Per últim, l’alcalde ha explicat que a mitjans de juliol ja va comunicar-li al portaveu de Blanes En Comú Podem, Jordi Urgell, les seves intencions de retirar-li les competències de govern a Rosa Aladern a causa de la pèrdua de confiança generada per la regidora. Des de llavors, els dos socis de govern (ERC i BECP) han mantingut diverses trobades per tractar aquesta qüestió.Data de realització: 08/01/2022 | Data de la darrera actualització: 08/01/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300