Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes En Comú Podem (BECP) marxa de l’equip de govern a l’Ajuntament de Blanes


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 08/02/2022 02:20:34 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesBlanes En Comú Podem (BECP) marxa de l’equip de govern a l’Ajuntament de Blanes

BECP consideren que la retirada de competències a la seva regidora trenca el pacte i així ho han comunicat formalment avui. Per la seva banda, l’alcalde ha lamentat aquesta decisió dels fins ara socis de govern

Des d’aquest dimarts 2 d’agost Esquerra Republicana de Catalunya governa en solitari a l’Ajuntament de Blanes. Així és després que els fins ara socis a l’equip de govern del consistori blanenc, Blanes En Comú Podem (BECP), han presentat al Registre d’Entrada del consistori la seva decisió de renunciar a les funcions delegades per l’alcalde arran del pacte de govern signat el juny del 2019.


Darrer Ple Municipal, regidores i regidors que fins ara composaven
l'equip de govern
La raó que ha provocat el trencament, tal com es recull en un comunicat emès per BECP aquesta matinada, és el Decret d’Alcaldia signat ahir per Àngel Canosa, on li retirava totes les competències de govern a la regidora Rosa Aladern Gusi. La resolució va deixar ahir sense efecte totes les atribucions que tenia delegades Rosa Aladern.

Al comunicat de BECP s’explica que la decisió de l’alcalde es considera que ‘no ha quedat fonamentada ni justificada sobre la base de cap situació concreta coneguda. A més a més, al comunicat emès per ERC es recullen greus acusacions, sense cap mena de concreció ni proves, que posen en dubte l'honorabilitat i la gestió de la nostra regidora, cosa del tot intolerable’. Per això, qualifiquen la decisió dels seus ex socis de govern com ‘una maniobra electoralista de desgast emmarcada dins la precampanya electoral per a les municipis per a les municipals de 2023’.

Per la seva banda, l’alcalde de Blanes ha lamentat la decisió de BECP: ‘la valoro des de la tristor (...) Realment tots quatre han estat uns bons companys de viatge, treballadors incansables pel nostre municipi i se’ls ha d’agrair”. Respecte el procediment d’informació reservada que s’ha iniciat per aclarir determinades actuacions de la regidora Rosa Aladern, Àngel Canosa ha explicat: ‘Malauradament, el fet de no tenir aquesta mateixa confiança amb una regidora del seu grup municipal per decisions i per motius que amb ells he comentat al llarg del temps, ha provocat que aquesta situació acabi així’. I finalment ha conclòs: ‘Com alcalde em sap molt de greu el fet que hagin abandonat l’equip de govern, perquè ens quedava i ens queda molt feina per fer, i comptava amb ells perquè són uns magnífics treballadors, i així pensava que ho podíem seguir fent’.



Data de realització: 08/02/2022 | Data de la darrera actualització: 08/02/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300