Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes recupera divendres l’habitual Neteja del Fons Marí que es feia cada any després del Concurs de Focs


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/03/2022 10:15:05 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Neteja fons marí Blanes07Blanes recupera divendres l’habitual Neteja del Fons Marí que es feia cada any després del Concurs de Focs

A banda de recollir residus, també es valorarà l’estat del fons marí al voltant de la Roca de Sa Palomera per fer una segona actuació amb més voluntaris al setembre

El proper divendres 5 d’agost l’Ajuntament de Blanes recuperarà una acció que s’havia estat fent els darrers anys abans de la pandèmia, coincidint amb els dies posteriors en què s’havia celebrat el Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. Es tracta de la neteja del fons marí que es fa a l’entorn de la platja i la Roca de Sa Palomera, des d’on es llença cada nit dels focs els components pirotècnics.


Neteja Fons Marí 2019
L’objectiu és treure el màxim nombre de restes del material que hi queda dipositat després del llançament dels espectacles de focs d’artifici que durant les cinc nits amb què ha comptat la 50ena edició del certamen han estat omplint de llums i colors el cel blanenc. Es tracta en definitiva, de fer neteja i reduir en la mesura que es pugui la quantitat de deixalles acumulades al mar després que ha tingut lloc el festival.


A banda d’aquesta principal fita, també n’hi ha una complementària: sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de mantenir nets els espais naturals. Precisament cal dir que aquest indret, l’entorn de la platja i la Roca de Sa Palomera, és un dels racons més visitats de Blanes. No tan sols per la seva bellesa natural, sinó també perquè és un punt que marca l’inici de la Costa Brava. Per això és habitual veure-hi sempre un munt gent pujant-hi sobretot a l’estiu.

Primera valoració de la situació per fer una neteja més a fons al setembre

L’activitat d’aquest proper divendres es preveu que serveixi per a un doble objectiu: el prioritari és netejar el fons marí de deixalles, i en segon lloc elaborar una valoració de l’estat del fons marí per preparar una segona acció. Es tracta de tornar a fer una segona neteja més a fons de cara al proper mes de setembre, amb la col·laboració d’un major nombre de voluntaris i voluntàries.


El Servei de Residus i Neteja de l’Ajuntament de Blanes s’ha encarregat d’organitzar la neteja d’aquet proper divendres amb el suport de l’entitat ecologista ‘Escama’ (Escamots de la Mar). L’activitat es farà al llarg del matí i fins les 12 del migdia, a càrrec de 8 voluntaris i voluntàries bussejadores. Hi haurà dos equips: el subaquàtic amb els 8 submarinistes que s’encarregarà d’anar netejant el fons marí, i un altre grup de persones a terra, que aniran recollint les bosses amb deixalles que els vagin portant a superfície els i les bussejadores.


Els i les voluntàries de terra donaran suport als submarinistes, i també informaran les persones que s’acostin al lloc de la neteja per preguntar què s’hi està fent. En aquest darrer sentit, s’aprofitarà per fer divulgació i conscienciació sobre el tipus de deixalla que es llença al mar. Això és perquè, a banda del material pirotècnic que queda dipositat a l’entorn de Sa Palomera, sempre es recull un altre tipus de residus que no té res a veure amb aquesta activitat, ni tan sols amb el què qualsevol persona pot arribar a pensar que es llença a l’aigua, fruit de l’incivisme d’alguns usuaris i usuàries de la platja i les embarcacions.Data de realització: 08/03/2022 | Data de la darrera actualització: 08/03/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300