Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes repeteix l’èxit d’anteriors edicions en la 78a Travessia Popular del Port d’avui al matí


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/07/2022 01:55:11 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGO_GENERICBlanes repeteix l’èxit d’anteriors edicions en la 78a Travessia Popular del Port d’avui al matí

350 nedadors i nedadores han participat en la prova que en l’anterior edició del 2019 va estrenar un nou recorregut circular, amb sortida i arribada des del mateix indret de la platja central

La ciutat on comença la Costa Brava demostra al llarg de tot l’any que una de les seves facetes més concorregudes són les proves esportives o els esdeveniments on l’esforç físic acaba sumant-se a la celebració festiva d’un esdeveniment popular que acaba sent una tradició. Aquest és el cas de la Travessia Popular del Port que ha tingut lloc avui al matí en aigües de Blanes.


Sortida 78a Travessia Popular del Port de Blanes
De fet, avui s’ha pogut fer la 78a edició, que ja demostra el bon estat de salut i la tradició popular que significa l’esdeveniment. Aquesta vegada el repte s’ha tornat a complir, comptant amb la participació de 350 nedadores i nedadores, que han posat a prova la seva resistència, malgrat el caràcter netament popular que no deixa de tenir.


Per segona edició consecutiva, els participants han realitzat la travessia amb el nou circuit que es va estrenar l’any 2019, la darrera ocasió en què es va poder celebrar, a causa de la pandèmia. El nou circuit és circular, de manera que la sortida i arribada es fa des del mateix indret: la platja del centre de la vila, enlloc de fer un recorregut lineal, que travessava la badia nedant des de l’extrem sud fins al nord.


El què no ha variat és la distància, gairebé un quilòmetre, 900 metres que han cobert gent de totes les edats i condicions físiques però que, per sobre de tot, el què volien era passar una estona entretinguda i divertida tot practicant aquest esport aquàtic. Després d’oferir un refrigeri als i les participants, ha arribat el moment del lliurament de trofeus als primers classificats i d’altres premis especials.

Classificació 78a Travessia del Port de Blanes

El nom amb què es va batejar la prova fa prop de 80 anys, ‘popular’, ja denota que no és competitiva tot i que, alguns dels nedadors i nedadores que hi participen sí que són habituals a les curses federatives, aquests últims anys s’ha incorporat un xip crono. Això permet a les persones que participen més experimentades tenir una mesura exacta de les seves marques.


Aquestes darreres nedadores i nedadors acostumen a cobrir la distància en poc més de 10 minuts, o inclús alguns cops els 900 m s’han cobert en menys temps, com ha estat avui el cas, en què el primer en arribar ha invertit tan sols 9’50 minuts. Sigui com sigui, enguany els i les atletes més ràpides han estat les següents.


Arribada dels dos primers classificats en Open Masculí
En Open Femení Rocío Sojo (10’57 minuts), Àuria Suñé (11’02 minuts) i Paula Bautista (11’32 minuts); i en Open Masculí Mau Pou Fernandy (09’50 minuts), Ricard Belmonte Pujol (9’50 minuts igualment, només amb una diferència de 00’07 segons) i Pol Jardí (10’17 minuts). Val a dir que ha estat especialment renyida la primera posició en l’Open Masculí, ja que si bé el primer en arribar a la platja semblava que havia estat Ricard Belmonte (guanyador d’un bon grapat d’anteriors edicions), finalment Mau Pou ha estat el més ràpid en l’esprint final per arribar a la línia de meta.

Arribada 1a classificada Open Femení
Els dos nedadors de Blanes que han creuat l’arribada en primer lloc en masculí i femení han estat Ricard Pujol i Neus Coll, i els dos participants més joves han estat Arnau Fresquet, de 9 anys, i Elena Paer Moreno, de 6 anys. Per la seva banda, Jaime González Sánchez ha estat guardonat amb el premi especial que correspon a la categoria adaptada, on s’havien inscrit 4 persones.


Al mig de la imatge, Núria Gascons, de 84 anys, amb les
seves companyes
Els més aplaudits, sense cap mena de dubte, han estat els més veterans: Núria Gascons, de 84 anys –que ja porta moltes edicions consecutives participant en la travessia-, i Josep Moran, de 80 anys. Pel que fa a la nova categoria introduïda enguany, la de gènere no binari (que engloba identitats que no són ni masculina ni femenina), finalment no s’hi ha inscrit cap persona.

La prova esportiva més longeva de Blanes 100% popular

Actualment la Travessia Popular del Port de Blanes és la prova esportiva més longeva amb què compta la ciutat en relació a totes les altres que s’hi fan. La principal raó és la popularitat que té i la certa facilitat de què disposen tots i totes les que hi participen en poder cobrir els 900 metres de distància que té.


Podis Open Femení i Masculí
Com és tradicional, en aquesta nova edició han participat des d’experimentats nedadors i nedadores que aprofitaven per entrenar fins a grups d’amics i famílies que perduraven la tradició de participar en la prova popular. Ha estat la segona edició no consecutiva en què s’ha pogut tastar el nou circuit, que facilita poder aplegar en un sol recinte tota l’organització: des de la sortida fins a l’arribada.


Premi Especial Categoria Adaptada
Això ha estat de nou molt ben valorat pel públic, que ha disposat de tot un espai delimitat on s’han fet les inscripcions presencials, la recollida dels kits de participació dels qui s’havien apuntat online, així com el servei per guardar la roba i les motxilles. Conforme anaven arribant, tots els nedadors i nedadores han rebut con obsequi la corresponent medalla de recordatori de la prova.


Els dos nedadors més joves i la més veterana
Això a banda del casquet de bany, el xip crono que calia dur posat al turmell, i una calcomania amb el número de dorsal que s’han posat al braç dret per validar el temps del cronòmetre. Mentre s’esperava que tots els participants arribessin de nou al punt de sortida, s’ha ofert l’habitual refrigeri, i finalment ha tingut lloc el lliurament de trofeus, una cerimònia que han encapçalat l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa; i el regidor d’Esports, Carlos Garzón; així com regidors i regidores del consistori.


Els guardonats i guardonades amb l'alcalde, el tinent d'alcalde d'Esports,
així com els regidors i regidores que han participat en l'acte
L’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes ha comptat amb el suport del Club Triatló Blanes, responsable del disseny del nou circuit; el Club de Vela Blanes i The Sup Paradise; així com l’embarcació de Protecció Civil i efectius del Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme. Per la seva banda, McDonalds ha aportat els sucs de taronja que s’han servit a l’esmorzar, i Freskibó ha donat un val per un lot de productes frescos als guardonats de la prova.


L'equip de treball de l'Àrea d'Esports, amb el tinent d'alcalde
d'Esports i el cap de Protecció CivilData de realització: | Data de la darrera actualització: 08/07/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300