Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El grup El Mirall de Blanes inaugurarà el FITAG el 23 d’agost al Teatre Municipal de Girona


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/10/2022 10:07:46 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

MIRALL, EL - GRUP TEATREEl grup El Mirall de Blanes inaugurarà el FITAG el 23 d’agost al Teatre Municipal de Girona

Representarà ‘Garrí al forn amb compota de reineta’, la primera incursió en el món del cabaret, estrenada fa un any al Teatre de Blanes

Una vegada més, el grup de teatre El Mirall de Blanes serà protagonista del FITAG, el Festival Internacional de Teatre Aficionat de Girona, en la nova edició d’aquest 2022. Ho serà precisament amb la representació més destacada de totes les que hi haurà al festival, l’espectacle inaugural que s’acollirà al Teatre Municipal de Girona d’aquí a poc menys de dues setmanes, el dimarts 23 d’agost a les 7 de la tarda.


Estrena de 'Garrí al forn amb compota de reineta',
25 de Juliol 2021 al Teatre de Blanes
El FITAG se celebrarà del 22 al 27 d’agost, i reunirà en aquesta nova edició 22 companyies, repartint la seva programació arreu de set municipis de les comarques gironines. A més a més de grups de Catalunya, Aragó, Asturias, Castilla-La Mancha, País Basc, Galicia i ses Illes Balears, també hi haurà companyies d’Argentina, Colòmbia, Mèxic, Perú, Portugal, Suïssa i Ucraïna.

Precisament la coproducció del festival d’enguany anirà a càrrec de la companyia gallega Noite Bohemia, amb l’obra ‘El Mercader de Venecia’ que dirigeix Javier Fernández Mariño. Entre les activitats paral·leles del FITAG 2022 destaca la presentació de la Xarxa Europea de Teatre d’Aficionats (RETAE), que aglutina les associacions que desenvolupen el seu treball amb autors espanyols o en llengua castellana.


La RETAE és una organització lliure, apolítica, laica i de caràcter no lucratiu. La seva finalitat és difondre el teatre en llengua castellana a Europa i desenvolupar i promocionar grups de teatre hisptano-parlants al continent europeu. Actualment la xarxa reuneix a 14 col·lectius instal·lats en 5 països europeus, i pertany a la Confederació Escenamateur.


Martí Peraferrer, qui va assistir a la sessió inaugural
de l'obra d'El Mirall
El director del FITAG és l’actor gironí Martí Peraferrer, qui precisament va assistir el passat 25 de juliol del 2021 a l’estrena de ‘Garrí al forn amb compota de reineta’ que va tenir lloc al Teatre de Blanes, coincidint amb el cicle de la Festa Major de Santa Anna. Peraferrer ja ha anunciat que ell i el seu equip deixaran la direcció del festival després de vuit anys. Actualment el FITAG és un referent del teatre aficionat tant arreu de l’estat espanyol com a la resta d’Europa i Llatinoamèrica.

‘Garrí al forn amb compota de reineta’ el proper 23 d’agost a Girona

El muntatge amb què el grup de teatre blanenc inaugurarà el proper 23 d’agost el FITAG 2022 ha estat la seva primera incursió en el món del cabaret. La gènesi de l’obra va haver de patir un dur procés de creació, condicionada pel context de la pandèmia, havent de fer els assajos almenys en cinc espais diferents. El públic blanenc que va poder assistir a l’estrena va poder gaudir d’una proposta que, tot i estar embolcallada per l’aparent frivolitat d’un cabaret –amb música, dansa i humor a dojo-, és un clam i una crítica dels temps en què vivim.


En especial pel que fa a la reivindicació d’un veritable respecte i igualtat entre gèneres i opcions sexuals, i contra la omnipresent opressió masclista que encara condiciona tants aspectes de la societat, de vegades difícilment detectables. ‘Garrí al forn amb compota de reineta’ és fruit d’un treball col·lectiu que va comptar amb la valuosa aportació i tutorització de l’actor, ballarí, coreògraf i director Roberto G.Alonso, un mestre entre els mestres del cabaret.


Ell va saber conferir-li a l’espectacle l’embolcall adequat perquè l’autèntic rerefons de l’obra fos una denúncia contra alguns estereotips que consenten i treuen importància –massa sovint encara- a comportaments violents i discriminatoris que no tenen cap mena de justificació. La representació de ‘Garrí al forn amb compota de reineta’ que estrenarà el proper dimarts 23 d’agost el FITAG 2022 s’oferirà a les 7 de la tarda al Teatre Municipal de Girona. Per poder assistir-hi com a públic, cal anar dues hores abans que comenci al mateix teatre, quan es farà el repartiment gratuït de localitats no numerades.Data de realització: 08/10/2022 | Data de la darrera actualització: 08/10/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300