Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

174 persones han participat en la Donació Extraordinària de Sang d’aquest estiu a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/10/2022 11:28:27 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DONACIO MEDULA OSSIA174 persones han participat en la Donació Extraordinària de Sang d’aquest estiu a Blanes

El Banc de Sang ha fet ara una nova crida per fer donacions davant l’escassetat de reserves. A Blanes les properes jornades seran el 15 i 16 de setembre a la Sala de Plens

Segons les dades facilitades pel Banc de Sang i Teixits de Girona, en les jornades extraordinàries de Donació de Sang d’aquest estiu, que es van fer a Blanes el passat mes de juliol, el balanç ha estat molt positiu. Durant les tardes de tres dies –del 8 al 10 de juliol- es va instal·lar una carpa al cèntric Passeig de Mar, des de les 5 de la tarda fins les 9 de la nit.


Campanya Extraordinària de Donació de Sang d'aquest estiu a Blanes
En total van participar sumant les tres jornades 174 persones, de les quals 155 van ser donacions de sang efectives i 19 oferiments –malgrat la seva voluntat de donar sang, se les va haver de descartar perquè no reunien els requisits sanitaris- que van haver de ser rebutjats. D’altra banda, una altra xifra que des de l’organització es valora de manera molt positiva són els 14 nous donants que van participar-hi, així com les 9 donacions de medul·la òssia comptabilitzades.

Jornades 8-10 Juliol
Nombre Persones
Donacions de Sang
155
Oferiments
19
Total Participació
174
Altres Dades
Nous Donants
14
Donacions Medul·la
9

La carpa on es van estar fent les donacions comptava amb totes les comoditats possibles perquè l’activitat no resultés carregosa per a les voluntàries i voluntaris, així com pel personal sanitari. Així, entre d’altres serveis, n’hi ha un de refrigeració perquè la calor de juliol no afectés a les persones que donen sang, especialment sensibles durant el procés.


L’acció va formar part de la campanya d’estiu ‘Viu i Fes Viure’, i va ser organitzada conjuntament pel Banc de Sang i Teixits de Girona, l’Associació de Donants de Sang, el Departament de Salut de la Generalitat, i el suport de l’Ajuntament de Blanes, que va posar a la seva disposició tot el suport logístic necessari. Després de cada donació de sang, s’oferia un petit refrigeri perquè tothom pugués recuperar forces, i també es va agrair a tothom el seu gest lliurant-li obsequis relacionats amb l’activitat.

Properes jornades Donació de Sang a Blanes el 15 i 16 de setembre

Les properes jornades en què Blanes tornarà a acollir una Campanya de Donació de Sang tindrà lloc d’aquí a poc més d’un mes, els dies 15 i 16 de setembre. Es tracta de l’habitual Jornada Ordinària de Donació de Sang que s’acostuma a fer la tercera setmana de setembre al municipi. En aquesta ocasió, però, enlloc d’acollir-se a la Biblioteca Comarcal, tal com ja es va fer el passat mes de juny, s’allotjarà amb caràcter puntual a la Sala de Plens de l’Ajuntament.


Més concretament, el dijous 15 de setembre la donació es podrà fer des de les 4 de la tarda fins les 8 del vespre. L’endemà divendres, dia 16, ja serà durant tot el dia: al matí a partir de les 10 i fins les 2 del migdia, i a la tarda de nou a partir de les 4 i fins les 8 del vespre. De cara a la següent campanya de donació de sang, que s’acostuma a fer a mitjans de desembre, s’espera que l’activitat pugui retornar al seu lloc habitual, la Biblioteca Comarcal.

Crida del Banc de Sang per fer donacions

Coincidint amb l’inici d’aquest mes d’agost, el Banc de Sang i Teixits ha fet una crida perquè es facin donacions, en un estiu en què asseguren que les reserves estan més baixes del què és habitual. Més concretament, han alertat que hi ha poc més de 5.000 unitats de sang en reserva a Catalunya, que equivalen a les necessitats dels hospitals durant aquest període de temps.


Durant aquest mes d’agost caldran 20.000 donacions de sang per donar resposta als tractaments i operacions que estan previstos en clíniques i hospitals. De manera habitual, l’agost és un mes on baixen les donacions pel canvi d’hàbits de la ciutadania, fins a un 30%. Aquest any, però, ja van començat a patir una disminució des de finals de juny. Una de les explicacions, l’atribueixen a que és la primera temporada estiuenca sense restriccions, i la gent té ganes de viatjar.


D’altra banda, les onades de calor tampoc no han ajudat, així com la setena onada de la COVID, ja que un cop s’ha passat la malaltia, cal esperar dues setmanes per poder fer donacions. Per facilitar les donacions, el Banc de Sang i Teixits ha organitzat col·lectes en municipis turístics com per exemple ja ho va fer a Blanes el passat mes de juliol. Amb el lema ‘Viu i fes viure’, l’entitat ha animat a la ciutadania a donar sang a qualsevol dels 12 hospitals amb Banc de Sang que, en el cas de l’àrea d’influència de Blanes, s’indica que els més propers són l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) de Badalona, o bé l’Hospital Josep Trueta de Girona.Data de realització: 08/10/2022 | Data de la darrera actualització: 08/10/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300