Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes protagonitza el programa de TV ‘Estiu.Cat’ emès per tot Catalunya ahir dijous


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/12/2022 09:34:50 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes protagonitza el programa de TV ‘Estiu.Cat’ emès per tot Catalunya ahir dijous

Entrevistes, actuacions, cuina i un simulacre de rescat van integrar l’espai coproduït per 8 TV, La Xarxa, TDI, Canal Terres de l’Ebre i TV La Selva amb el suport de l’Ajuntament de Blanes

Una vegada més Blanes ha protagonitzat l’emissió d’un programa de televisió emès en directe per ser vist arreu de Catalunya des del municipi on comença la Costa Brava, que llueix especialment els seus atractius naturals i humans coincidint amb l’època de l’any que convida més a gaudir de l’oci i el lleure. Justament per aquest motiu, un dels gèneres televisius que més abunden són els magazines estiuencs.


Emissió en directe de l'Estiu.Cat des de Blanes, dijous passat
Un d’ells s’ha emès aquesta setmana en directe des de Blanes, més concretament aquest passat dijous. Es tractava del magazine ‘Estiu.Cat’, una coproducció de 8TV, La Xarxa de Comunicació Local, TDI –Televisions Digitals Independents-, Canal Terres de l’Ebre i TV La Selva, comptant amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes. El programa es va poder seguir arreu de Catalunya a través de la televisió convencional i per internet.


El plató televisiu es va instal·lar al costat del Mediterrani, al Banc dels Músics del Passeig de Mar, amb l’emblemàtica Sa Palomera com a incomparable decorat d’excepció. Durant una hora i mitja, Blanes va protagonitzar l’espai televisiu, que alternava els ingredients blanencs amb reportatges d’altres racons del país, des d’on es va parlar del Mercat de Brocanters de Platja d’Aro, el Pla de Civisme de Lleida, i la Biennal de Fotografia d’Olot.


Entrevistes, actuacions, l’elaboració d’un plat de cuina marinera, i fins i tot un rescat emès en viu i en directe, van ser alguns dels ingredients que van formar part del programa. Es tractava de fer un recorregut televisiu per alguns dels principals atractius naturals, gastronòmics, culturals, esportius i humans amb què compta la ciutat que viu a cavall de comarques gironines i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Principals ingredients de l’Estiu.Cat emès des de Blanes

En el capítol d’entrevistes, el president de l’Esbart Joaquim Ruyra, Marc Coll, va parlar sobre la tasca de recuperació de danses tradicionals de l’entitat, que l’any vinent complirà els 60 anys. Per la seva banda, l’esportista Xavi Marina va descobrir a qui encara no el conegués una nova modalitat nàutica que darrerament està guanyant força adeptes: el Paddle Surf.


La conductora i presentadora del programa, Aida Fuentes, també va entrevistar, aquest cop des d’un vesant en clau més personal, a l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa. D’altra banda, la presidenta de l’Associació d’Hostaleria, Anna Portas, i el president de l’Associació de Botiguers de Blanes Centre, Lluís Pascual, van parlar amb la periodista sobre com s’està vivint l’actual temporada estiuenca, que precisament aquests dies d’agost està en el seu punt més àlgid.


L’actor i humorista torderenc molt lligat a Blanes, Pau Murner, va protagonitzar un monòleg, i la Botiga Gastronòmica la Balma va cuinar per a tots i totes les teleespectadores un dels bucs insígnia de la cuina marinera: un Suquet de Peix. El darrer ingredient del programa, que va significar un apoteòsic tancament de comiat, va ser el simulacre de rescat que es va oferir en viu i en directe, relatat pel cap de Protecció Civil, Jose Lluís Pouy.


Data de realització: 08/12/2022 | Data de la darrera actualització: 08/12/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300