Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’AECC Catalunya Contra el Càncer de Blanes recull 7.000 € en la Col·lecta Popular del cap de setmana


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/14/2022 09:58:19 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’AECC Catalunya Contra el Càncer de Blanes recull 7.000 € en la Col·lecta Popular del cap de setmana

Són 2.000 € més en relació a l’any passat, quan es va poder reprendre després de la COVID, i han participat 75 voluntàries i voluntaris, 17 més que al 2021

Durant el passat cap de setmana es va estar fent a Blanes la tradicional col·lecta que es porta organitzant des de fa dècades, recollint fons econòmics per seguir lluitant contra una malaltia que malauradament encara afecta moltes persones i les seves persones. Cada any que passa, però, gràcies a la investigació finançada amb petits gestos com són posar una moneda o un bitllet dins una guardiola, la batalla s’està més a prop de poder vèncer.


Col·lecta Associació Catalunya Contra el Càncer de Blanes, 6 i 7 d'agost
Organitzada per l’AECC Catalunya Contra el Càncer de Blanes, la recaptació que s’ha pogut fer enguany ha superat amb escreix el què es va aconseguir l’any passat. Aquest 2022 s’han recollit gairebé 7.000 € -més exactament: 6.981’22 € en total-, que signifiquen 2.000 € més en relació al 2021, quan la xifra total va ser de 5.013’43 €. No cal dir que des de l’entitat blanenca s’ha celebrat aquesta notícia, confirmada després de sumar-se les respectives recaptacions de les diferents taules que hi havia repartides per tot Blanes dissabte i diumenge.

75 voluntàries i voluntàries, 17 més que al 2021, repartides en 9 punts

Una altra dada que s’ha valorat de manera molt positiva és el nombre de voluntàries i voluntaris que han participat enguany en la col·lecta del cap de setmana. Han estat 75 persones, 17 més que al 2021, quan van donar un cop de mà, la seva petita-gran aportació, 48 col·laboradors i col·laboradores. La majoria es van dedicar a recórrer els carrers de tot Blanes amb la característica guardiola de color verd demanant la col·laboració de qui volia fer aportacions econòmiques a canvi de regalar-los un gumet, una cinta, un globus pels infants o d’altres obsequis.
D’altres persones voluntàries van tenir cura de les taules que es van distribuir arreu del municipi per centralitzar la campanya de recollida de fons econòmics. Al llarg de tota la jornada del dissabte i diumenge al matí van estar en funcionament 9 punts de recollida. La jornada del dissabte va ser la més intensiva, amb 7 taules/grups que s’encarregaven d’una determinada zona.


Així, dissabte al matí va haver-hi una taula de recollida a la confluència del carrer Raval amb Rambla Joaquim Ruyra; a la Plaça d’Espanya; al Mercat dels Teixits de La Plantera; i davant la Farmàcia Cots de l’Avinguda dels Pavos. A la tarda es va fer un segon torn a la Plaça d’Espanya, així com un nou punt en relació al matí, al Passeig Pau Casals, a tocar del Banc dels Músics, així com a la Missa de 2/4 de 8 del vespre a la Parròquia Santa Maria.


Finalment, l’endemà diumenge van haver-hi dues bases operatives. Una d’elles va ser a la Plaça Verge del Vilar, davant la Parròquia Sagrada Família d’Els Pins, una de les més productives, així com a la Missa de la Parròquia Santa Teresa, al barri de Ca la Guidó. En alguns casos la recaptació aconseguida va ser anàloga a la de l’any passat, mentre que en d’altres en canvi es va doblar la quantitat del 2021, o en canvi ha estat a l’inrevés.


Des de l’entitat s’ha remarcat que cal tenir en compte les circumstàncies en què es va reprendre l’activitat l’agost de l’any passat, després que al 2020 no s’havia pogut dur a terme. L’agost de 2021 tot just encara s’estava amb el toc de queda nocturn, i les restriccions COVID marcaven que s’havia de dur posada la mascareta, les persones que feien de voluntàries no es podien acostar a la gent, i tampoc els podien posar el característic gumet.

Crida a la col·laboració d’empreses i entitats

A aquesta xifra de gairebé 7.000 € euros recaptats durant el cap de setmana de col·lecta a peu de carrer caldrà afegir-hi encara una font d’aportacions que s’ha activat aquesta setmana, que contribuirà a incrementar la xifra assolida. L’AECC Catalunya Contra el Càncer de Blanes s’ha iniciat aquests dies la segona fase de la postulació.


Des de l’entitat s’ha fet una crida adreçada en aquest cas a les empreses i institucions del municipi i rodalies que també vulguin col·laborar, després que s’ha fet la recaptació a peu de carrer. Un cop hagi finalitzat aquesta segona fase, la secció local podrà fer el recompte total i saber quina quantitat ha recaptat en la campanya de l’estiu del 2022.
Data de realització: 08/14/2022 | Data de la darrera actualització: 08/14/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300