Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Policia Local de Blanes i Bombers intervenen en el despreniment d’una façana que no va provocar cap ferit


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 08/17/2022 08:24:35 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

SIRENES EMERGENCIESPolicia Local de Blanes i Bombers intervenen en el despreniment d’una façana que no va provocar cap ferit

Durant una hora l’equip policial va haver de tallar un dels accessos al centre de la vila on va tenir lloc l’incident per facilitar les tasques de sanejament del cos d’emergències

Diverses unitats de la Policia Local de Blanes i Bombers de la Generalitat van haver d’intervenir ahir al migdia en un incident que, sortosament, no va provocar cap persona ferida. Es tractava del despreniment de diverses peces de la part superior de la façana d’un edifici situat al centre de la vila, més concretament a la Rambla Joaquim Ruyra, a tocar de la Plaça Solidaritat.


Un ciutadà va informar sobre la caiguda de diverses restes de la façana quan eren els volts de 2/4 de 3 del migdia d’ahir dimarts. Immediatament, patrulles de la Policia Local de Blanes s’hi van adreçar, al mateix temps que s’alertava els Bombers de la Generalitat. Per poder facilitar les tasques de sanejament de la façana des d’on havien caigut les restes de material, els efectius policials van tancar l’accés tant del trànsit rodat com de vianants per a la seva seguretat.


Durant prop d’una hora, fins poc abans de les 4 de la tarda, els vehicles que circulaven per la part baixa del Carrer Anselm Clavé que accedien a la cruïlla amb la Rambla Joaquim Ruyra Sud eren desviats de tornada per la Rambla Joaquim Ruyra Nord. Paral·lelament, la Policia Local va instal·lar tanques a la zona de la vorera on havien caigut les restes de l’edifici per impedir el pas de vianants.


Els Bombers de la Generalitat van realitzar les seves tasques amb l’ajut de l’escala telescòpica a l’extrem de la qual hi ha una cistella autoregulable. Un cop finalitzades les tasques de sanejament de les restes de la façana per prevenir que no hi haguessin més despreniments, seguint les indicacions de l’arquitecte i l’aparellador municipal que van inspeccionar la zona, es va refermar l’acotament de l’espai per a millor seguretat amb cintes de senyalització.


Amb posterioritat a les actuacions dels cossos de seguretat i emergència, el servei de neteja municipal es va encarregar de recollir i netejar les restes de la façana. La sort va voler ahir que cap persona resultés malferida, ja que en el moment de la caiguda de les restes no circulava cap vianant per la vorera. Val a dir que, tenint en compte les dimensions dels rocalls i el material que va caure des d’una gran alçada –l’edifici té quatre plantes-, en el cas d’impactar en una persona l'hi haurien pogut produir ferides de consideració.





Data de realització: 08/17/2022 | Data de la darrera actualització: 08/17/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300