Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes farà el 22, 23 i 24 d’agost la ‘Ruta del Vidre’ per promoure el reciclatge d’aquest residu


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 08/18/2022 12:33:48 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

logo reciclatgeBlanes farà el 22, 23 i 24 d’agost la ‘Ruta del Vidre’ per promoure el reciclatge d’aquest residu

S’han de dur envasos de vidre als punts de recollida situats als barris d’Els Pins, Racó d’En Portas i Dintre Vila de 9 a 12 h, rebre un obsequi i col·laborar així en la campanya ‘Bandera Verda’

Aquest estiu l’Ajuntament de Blanes s’ha proposat obtenir la preuada ‘Bandera Verda’ de la campanya que promou Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre que s’encarrega de la gestió del reciclat de residus d’envasos de vidre arreu de l’estat espanyol. Per aconseguir-ho, una de les activitats que s’ha organitzat des del Servei de Residus i Neteja del consistori blanenc tindrà lloc la setmana vinent, la penúltima de l’estiuenc mes d’agost.


Es tracta de la ‘Ruta del Vidre’, que tindrà lloc de dilluns a dimecres per diferents barris d’arreu del municipi. Més concretament, la ruta es farà els dies 22, 23 i 24 d’agost, des de les 9 del matí fins les 12 del migdia. Durant aquests tres dies consecutius, totes les persones que s’acostin als punts de recollida que es muntaran per a la ocasió rebran un obsequi relacionat amb el reciclatge.

L’objectiu és promoure el reciclatge dels envasos de vidre, alhora que es fomenta la cultura de la recollida selectiva precisament amb el lliurament d’obsequis per contribuir i ajudar a la gestió dels residus domèstics. En l’actualitat la ciutadania ja està molt conscienciada respecte la necessitat de practicar el reciclatge domèstic, però cal seguir treballant i ajudant-los promovent accions.

Ruta del Vidre del 22 al 24 d’agost per diversos barris

La ‘Ruta del Vidre’ s’encetarà dilluns vinent 22 d’agost al barri d’Els Pins. Més concretament, el punt de recollida d’envasos de vidre que es muntarà exclusivament per a la ocasió estarà situat a la Plaça de la Mare de Déu del Vilar, on hi ha la Parròquia Sagrada Família. Funcionarà des de les 9 del matí fins les 12 del migdia, i en tots tres emplaçaments es completarà amb un punt d’informació.


L’endemà dimarts, 23 d’agost, la ruta continuarà al veïnat del Racó d’En Portas, davant de la Biblioteca Comarcal, amb el mateix horari. Finalment la ‘Ruta del Vidre’ finalitzarà el dimecres 24 d’agost al barri de Dintre Vila, a la Plaça dels Dies Feiners, de nou a partir de les 9 del matí i fins les 12 h del migdia. A banda d’incentivar la recollida de vidre, els i les ciutadanes que vagin a dur-hi envasos de vidre rebran un obsequi, així com tota la informació que vulguin respecte aquesta temàtica.

Altres accions promogudes a Blanes per la ‘Bandera Verda’

Una altra de les accions que s’estan promovent a Blanes amb l’objectiu d’aconseguir la ‘Bandera Verda’ de la campanya d’Ecovidrio tenen com a principal destinataris els establiments de restauració. A principis d’estiu se’ls va repartir uns contenidors específics de la campanya per promoure la correcta separació d’aquest tipus d’envasos i residus, sobretot en un dels sectors comercials que més en produeix per la mateixa naturalesa de la seva activitat.


Tots els establiments que hagin participat activament en la campanya de recollida d’envasos de vidre al llarg d’aquest estiu entraran en un particular sorteig que tindrà lloc a finals d’aquest mes d’agost. El premi és un mini iglú de recollida selectiva de vidre decorat per un artista i que du inscrit el lema ‘Turisme Reciclador i Sostenible’, acompanyat d’un atractiu disseny que simbolitza una població.


D’altra banda, coincidint amb la Festa Major de Santa Anna celebrada el passat mes de juliol, el Servei de Residus i Neteja de l’Ajuntament de Blanes va redoblar esforços per instal·lar papereres de recollida selectiva a les platges d’arreu del municipi i altres indrets. També es van fer diverses reunions amb les entitats responsables de les barres dels concerts, per incentivar la correcta separació i recollida selectiva de residus.



Data de realització: 08/18/2022 | Data de la darrera actualització: 08/18/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300