Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tot a punt a Blanes per celebrar la Festa dels Copatrons 2022 amb actes culturals, tradicionals, lúdics i esportius


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/18/2022 11:03:44 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Tot a punt a Blanes per celebrar la Festa dels Copatrons 2022 amb actes culturals, tradicionals, lúdics i esportius

L’artista local Maria López ha dissenyat el cartell de la Festa Major Petita del 19 al 21 d’agost, quan culminarà amb la VIII Cantada d’Havaneres amb quatre grups com a novetat

A Blanes ja està tot a punt perquè, a partir de demà divendres i fins diumenge, el municipi on neix la Costa Brava allotgi un bon grapat d’esdeveniments amb motiu de la Festa dels Copatrons, Sant Bonós i Sant Maximià, del 19 al 21 d’agost. Durant tres dies hi haurà actes per a tots els gustos: culturals, tradicionals, lúdics, populars i esportius.


Àngel Canosa, Maria López i Albert Sanz
Seguint la tradició encetada al 2014, l’Àrea de Cultura i Festes ha demanat a una artista local que s’encarregui de dissenyar el cartell que anuncia els actes de la Festa Major Petita. Aquest 2022 l’encarregada de la il·lustració ha estat Maria López. Per festejar l’imminent inici de la Festa dels Copatrons l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat del tinent d’alcalde de Cultura i Festes, Albert Sanz, s’han trobat amb la jove artista i han immortalitzat la il·lustració reproduïda a gran escala en forma de pòster, agraint la seva contribució envers el municipi.

L’artista local Maria López, dissenyadora del Cartell Festa Copatrons 2022

Maria López ha elaborat un dibuix amb el format amb què acostuma a fer les seves creacions, protagonitzat per la geganta de Blanes, na Caterina –aquest any és el 30è aniversari de la Colla Gegantera- i els dos copatrons, Sant Bonós i Sant Maximià, amb un aspecte més jovenívol i entremaliat, que han escapat de la fornícula del Carrer Ample on estan reproduïts com a escultures. Per sobre de l’acció hi ha el cel blanenc amb les constel·lacions estel·lars i a la base, aprofitant el vestit de la geganta, el perfil de la badia de Blanes amb Sa Palomera al mig.


L’any 2014 Maria López va ser una de les quatre artistes que va protagonitzar l’exposició ‘Joves Talents’ tot just en la seva segona edició, organitzada per l’Ajuntament de Blanes. Formada com a periodista a la UAB i com il·lustradora infantil a l’Escola Joso de Barcelona, treballa en aquarel·la i digital amb un estil tradicional, i en el món del periodisme especialitzada en noves narratives, xarxes i infografies. Es defineix, en definitiva com ‘il·lustradora i periodista. Les meves arrels són a Blanes i porto el mar a les venes’

Actes tradicionals, populars, lúdics i culturals

La Festa dels Copatrons 2022 s’encetarà demà divendres recuperant la cercavila ‘Places i Carrers’, després de dos anys en què no s’havia pogut fer. Sortirà a les 7 del vespre des del Passeig de Mar, amb la participació de diverses entitats de la vila: Colla Gegantera, Percussió de la Colla de Diables Sa Forcanera, l’Esbart Joaquim Ruyra, la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria i la Banda Musical i Mossèn Joan Batlle.


Cercavila Places i Carrers, divendres a partir de les 19 h
Imatge d'Arxiu
La principal novetat seran els quatre dracs que s’han aconseguit recuperar, després que feia molts anys que no se’ls havia pogut veure desfilar. Són els dracs de Sa Massaneda, Dintre Vila i Mas Florit, que en tenen dos. Després de fer un recorregut pel nucli històric, la cercavila finalitzarà a la Plaça d’Espanya, on l’Esbart organitza el ball del ‘Toquen a córrer’ amb la música en directe de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, a partir d’1/4 de 9 de la nit. Tothom qui vulgui provar l’encomanadís ball te l’oportunitat de fer-ho, ajudat pels membres del Cos de Dansa.


Concert VBella Banda divendres a les 22 h Plaça Dies Feiners - Imatge d'Arxiu
La música i la gresca continuaran en aquest emplaçament, podent reposar forces i refrescar-se a la barra de bar que hi haurà instal·lada. Paral·lelament, la Plaça dels Dies Feiners allotjarà a partir de les 10 de la nit un concert amb la VBella Banda per gaudir asseguts, que servirà per tancar les activitats que hi hauran hagut durant el primer dia del cicle festiu.


Cursa Córrer el Cós, dissabte a les 18 h inscripcions, 18'30 h cercavila
i inici cursa a les 19 h - Imatge d'Arxiu
Dissabte l’activitat es reprendrà a les 4 de la tarda amb una Gimcana a càrrec de l’Agrupament Pinya de Rosa, al Banc dels Músics del Passeig de Mar, seguit a partir de les 6 per les inscripcions per participar a la ‘Cursa Córrer el Cós’. Per apuntar-s’hi cal anar al Passeig de Mar, davant la Casa Saladrigas, i a 2/4 de 7 ja sortirà la cercavila per fer el primer recorregut fins el punt d’arribada de la cursa: la Plaça de l’Església.


Sardanes a les 19 h a la Plaça dels Països Catalans
Imatge d'Arxiu Sardanes Festa Copatrons 2019
A les 7 en punt es donarà el tret de sortida amb dos grups: per a menors de 12 anys i per a majors de 12 anys. En el punt d’arribada, després de repassar les classificacions, hi haurà l’entrega de premis als més ràpids. A la mateixa hora, les 7 del vespre, començarà l’Audició de Sardanes amb la Cobla La Flama de Farners a la Plaça dels Països Catalans, mentre que a 2/4 d’11 de la nit es donarà el tret de sortida de la 37a Caminada Popular Nit de Sant Bonós.

Diumenge 21 d’Agost: festivitat de Sant Bonós i Sant Maximià

Finalment diumenge serà quan hi hagi les activitats més tradicionals i oficials, ja que coincideixen amb el dia en què se celebra Sant Bonós i Sant Maximià, els copatrons de Blanes. A les 9 del matí hi haurà una Xocolatada Popular sota l’Arc dels Copatrons del Carrer Ample, on a 2/4 de 12 hi haurà la tradicional Ofrena Floral als copatrons, seguida per la Missa Oficial de les 12 a la Parròquia Santa Maria, una Vermutada Popular i l’actuació de diversos cantants a l’Escenari Obert d’Òmnium a la Plaça d’Espanya.


Diumenge a les 9 Xocolatada i a les 11'30 h Ofrena Floral
Imatge d'Arxiu
La jornada del diumenge, i del cicle festiu per afegit, es tancarà a partir de les 9 de la nit amb la principal novetat d’enguany. La 8a Cantada d’Havaneres inclourà un ingredient més que els anys anteriors, de manera que hi haurà la intervenció de quatre grups; Cabotatge, Ultramar, Pescadors de l’Escala i Por Bo. Es faran al Passeig de Mar, a tocar de la Plaça Catalunya, i es recuperarà la tradició de servir rom cremat quan finalitzi.


Nit d'Havaneres diumenge a les 21 h - Imatge d'Arxiu
Data de realització: 08/18/2022 | Data de la darrera actualització: 08/18/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300