Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Festa Major Petita de Blanes comença amb la Cercavila ‘Places i Carrers’ i el ball ‘Toquen a Córrer’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/20/2022 08:07:28 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLLa Festa Major Petita de Blanes comença amb la Cercavila ‘Places i Carrers’ i el ball ‘Toquen a Córrer’

La Colla Gegantera, la Percussió de la Colla de Diables, l’Esbart Joaquim Ruyra, la Banda-Cobla del Col·legi Santa Maria i els Dracs de diversos barris han donat el tret de sortida a la festa

La tarda-vespre d’aquest passat divendres Blanes va tornar a recuperar amb tots els ets i uts el cicle festiu amb arrels més tradicionals i populars dels dos que se celebren a l’estiu: la Festa dels Copatrons, Sant Bonós i Sant Maximià, coneguda també com la Festa Major Petita. Per proclamar amb tota rotunditat que aquest 2022 es podrà viure el cicle festiu recuperant la intensitat pre pandèmica, el tret de sortida va comptar amb la participació de diversos elements culturals i festius.


En primer lloc es va fer una multitudinària cercavila, anomenada popularment ‘Places i Carrers’, amb sortida des del Passeig de Mar, a l’alçada de l’emblemàtica Roca de Sa Palomera. Des d’allí es va iniciar un recorregut envoltada en tot moment per centenars de persones –tant vilatans com visitants-, encomanats de la gresca i la xerinola que va caracteritzar l’activitat.


La festiva i musical cercavila la van composar els membres de la Colla Gegantera de Blanes –encapçalada per en Gastó i na Caterina, els gegants que enguany compleixen els 30 anys de vida-, el grup de Percussió de la Colla de Diables Sa Forcanera –amb la sempre impactant batucada acompanyada de coreografia-, així com els gegantons i capgrossos de l’Esbart Joaquim Ruyra. Els acompanyava la música de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria,La principal novetat, però, va ser la recuperació d’uns elements festius que, des de feia molts anys, no s’havien pogut veure en una cercavila: els Dracs de diversos veïnats de Blanes. Així, hi havia els dracs de Sa Massaneda, Mas Florit i Dintre Vila, que van desfilar al costat de la resta de components per la ruta que va continuar pel Carrer Muralla, Raval Sud i Carrer Ample fins arribar al darrer lloc de destí final: la Plaça d’Espanya.

Ball ‘Toquen a Córrer’ i gresca fins la mitjanit

Va ser a la mateixa Plaça d’Espanya on va continuar l’activitat de la Festa dels Copatrons, amb un ball que s’havia pogut celebrar els darrers anys de la Festa de Sant Bonós i Sant Maximià: el ‘Toquen a Córrer’. Integra la corranda, la part final del tradicional ‘Ball de Morratxes’ que l’Esbart Joaquim Ruyra interpreta formant part de la celebració de Santa Anna, el dia central de la Festa Major de Blanes.Es tracta d’un tipus de ball que ja es fa a Tossa i Lloret, i des de fa uns anys l’esbart l’ha adaptat per fer-ne una ‘versió blanenca’. Per poder ballar el ‘Toquen a Córrer’, alternada amb peces de sardana, la música en directe la va interpretar la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria. El públic va acceptar la invitació de ballar al bell mig de la plaça, ajudats en alguns casos pels nois i noies del Cos de Dansa de l’Esbart Joaquim Ruyra, així com pels membres de les entitats que havien participat a la cercavila. També es va tornar a re-estrenar el ‘Ball del Patatuf’ presentat a la Festa Major de Santa Anna.Més tard, a la nit, l’animació va continuar en aquest mateix emplaçament a base de música en directe i una barra de bar amb entreteniments gastronòmics per reposar forces. La música la va posar en viu i en directe ‘El Güeno’, nom artístic del cantautor lloretenc Sergi Bueno, que va interpretar versions de temes coneguts, així com del seu primer EP: ‘La Epopeya’, publicat tot just el passat mes de juny.

Data de realització: 08/20/2022 | Data de la darrera actualització: 08/20/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300