Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

‘Els Descendents’ i ‘Les cases dels Pins, el naixement d’un barri’, tanquen dijous i divendres els ‘Docus a la Fresca’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/23/2022 11:59:38 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

‘Els Descendents’ i ‘Les cases dels Pins, el naixement d’un barri’, tanquen dijous i divendres els ‘Docus a la Fresca’

L’última projecció ha estat ’50º Graus’, amb direcció i guió de Pep Cabayol, a qui se li va fer un homenatge pòstum durant la sessió, arran de la seva mort recent

Coincidint amb aquesta penúltima setmana del mes d’agost, Blanes acollirà les dues darreres sessions de l’11è cicle ‘Docus a la Fresca’, que organitza l’Associació Cultural ‘La Focal’ amb el suport de l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes i de diverses productores. Es tracta d’una experiència que sempre compta amb un públic fidel, i que s’ha pogut recuperar enguany després de dos anys de silenci.


Darrera sessió 'Docus a la Fresca', que va incloure un homenatge
pòstum a Pep Cabayol, director del treball projectat aquella nit, '50º Graus'
‘Docus a la Fresca’ –que va celebrar els primers 10 anys al 2019- consisteix en la projecció de documentals a l’aire lliure que tenen com a principal característica una essència definitòria: és cinema compromès amb les temàtiques que tracten, majoritàriament qüestions socials, mediambientals i econòmiques. Per això, l’equip dels docus no es limita tan sols a fer una projecció pura i dura.


Sempre es compta amb l’assistència dels autors, directors o productors dels documentals, que contribueixen tant en la presentació del què es veurà abans de començar les sessions, com en la participació dels videofòrums posteriors. Aquesta és també una característica que fa d’aquestes projeccions una experiència diferent al què és habitual, conferint-li un valor afegit molt apreciat per totes les persones que tenen ganes de fer aportacions

Projecció de ‘Descendents’ i ‘Les cases dels Pins, el naixement d’un barri’

El periple del programa ‘Docus a la Fresca’ d’enguany es tancarà aquest dijous, 25 d’agost, amb la projecció de ‘Descendents’ i divendres, dia 26, amb un treball relacionat amb Blanes, més concretament amb un dels seus veïnats més populars: ‘Les cases dels Pins, el naixement d’un barri’. Com és habitual en totes les sessions, començarà a les 10 de la nit, en el nou emplaçament estrenat enguany, el Carrer Raval Sud, a tocar de la Plaça Verge Maria on s’havien fet les anteriors edicions.


Benvinguda a càrrec de Valentí Hinarejos, de 'La Focal'
El film de dijous, ‘Descendents’, tracta sobre les discriminacions que han d’afrontar les noves generacions de famílies immigrades que, tot i haver nascut aquí, continuen sota la discriminació de ser qüestionats constantment. Per la seva banda ‘Les cases dels Pins, el naixement d’un barri’, s’ofereix amb motiu que enguany se celebren els 50 anys del grup de més de 200 habitatges que es va construir a Els Pins, promogudes per l’Obra Sindical del Hogar.


La doble sessió que es farà dijous i divendres és, de fet, una de les principals novetat de l’11a edició dels ‘Docus a la Fresca’. Fins ara les sessions s’havien circumscrit a una sola nit, les del divendres, i aquest 2022 en dues de les setmanes s’ha ampliat perquè siguin dues jornades consecutives les que allotgen l’esdeveniment tan agraït al tractar-se de les caloroses nits d’estiu del mes d’agost, quan la calor apreta més.

Projecció de ‘50º Graus’ i homenatge al seu director, Pep Cabayol

En l’última sessió dels ‘Docus a la Fresca’, que va tenir lloc divendres passat, es va projectar ’50º Graus’, amb guió i direcció de Pep Cabayol qui, en aquesta ocasió, també es va encarregar de la Banda Sonora. La sessió, que ja estava programada d’antuvi, va propiciar que s’homenatgés al periodista i cineasta, amb motiu que va morir fa pocs dies.


Intervenció de Marta Afuera, 'In Memoriam' en homenatge a Pep Cabayol
Per retre-li aquest reconeixement pòstum, el mestre de cerimònies dels ‘Docus a la Fresca’, Valentí Hinarejos, va demanar que s’adrecés al públic assistent una altra periodista que, com el mateix Pep Cabayol, ha demostrat abastament estar implicada en les causes socials: Marta Afuera. Les seves paraules van servir per homenatjar-lo, així com també per introduir el documental, que tracta sobre les negatives conseqüències del canvi climàtic.

Dia
Títol Documental
Any
Dijous 25 Agost‘Descendents’
2020
Divendres 26 Agost‘Les cases dels Pins, el naixement d’un barri’
2010
Data de realització: 08/23/2022 | Data de la darrera actualització: 08/23/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300