Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Aquesta setmana Blanes fa la ‘Ruta del Vidre’, per promoure el reciclatge d’aquest residu


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/23/2022 08:46:31 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Aquesta setmana Blanes fa la ‘Ruta del Vidre’, per promoure el reciclatge d’aquest residu

Dilluns va començar a Els Pins, avui es fa al Racó d’en Portas i dimecres a Dintre Vila. S’han de dur envasos de vidre als punts de recollida per col·laborar en la campanya ‘Bandera Verda’

L’Ajuntament de Blanes, a través del Servei de Residus i Neteja, ha organitzat aquesta setmana una experiència que, en la seva primera jornada de dilluns passat, ja va atraure una gran quantitat de participants. Es tracta de la ‘Ruta del Vidre’, que continua avui dimarts i finalitzarà demà dimecres. I és que aquest estiu l’Ajuntament de Blanes s’ha proposat obtenir la preuada ‘Bandera Verda’ de la campanya que promou Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre que que gestiona el reciclatge de residus d’envasos de vidre arreu de l’estat espanyol.


La 'Ruta del Vidre' va començar ahir dilluns a Els Pins
Per aconseguir-ho, una de les activitats que s’ha organitzat des del Servei de Residus i Neteja és la ‘Ruta del Vidre’, amb un recorregut que es va encetar dilluns a Els Pins, ha continuat avui dimarts al Racó d’En Portas i finalitzarà dimecres a Dintre Vila. Durant aquests tres dies consecutius, totes les persones que s’acostin als punts de recollida que s’estan muntant per a la ocasió, des de les 9 del matí fins les 12 del migdia, estan rebent un obsequi relacionat amb el reciclatge.


En el punt de recollida de vidre de dilluns realitzat al barri d’Els Pins un gran nombre de ciutadans i ciutadanes van anar a dur-hi els seus envasos de vidre per participar en la campanya. A canvi, se’ls donava a escollir entre els pràctics Boc’n’Roll per embolicar els entrepans i aliments com alternativa als papers i les bosses de plàstic; un embut especial per reciclar oli domèstic; imants de reciclatge; o bé una pràctica agenda.


L’objectiu de la campanya és promoure el reciclatge dels envasos de vidre, alhora que es fomenta la cultura de la recollida selectiva precisament amb el lliurament d’obsequis per contribuir i ajudar a la gestió dels residus domèstics. En l’actualitat la ciutadania ja està molt conscienciada respecte la necessitat de practicar el reciclatge domèstic, però cal seguir treballant i ajudant-los promovent accions.

Ruta del Vidre a Els Pins, Racó d’En Portas i Dintre Vila

La ‘Ruta del Vidre’ finalitzarà demà dimecres 24 d’agost al barri de Dintre Vila, a la Plaça dels Dies Feiners, i novament es farà a partir de les 9 del matí i fins les 12 h del migdia. A banda d’incentivar la recollida de vidre, els i les ciutadanes que vagin a dur-hi envasos de vidre rebran un obsequi, així com tota la informació que vulguin respecte aquesta temàtica.


Una altra de les accions que s’estan promovent a Blanes amb l’objectiu d’aconseguir la ‘Bandera Verda’ de la campanya d’Ecovidrio té com a principals destinataris els establiments de restauració. A principis d’estiu se’ls va repartir uns contenidors específics de la campanya per promoure la correcta separació d’aquest tipus d’envasos i residus, sobretot en un dels sectors comercials que més en produeix per la mateixa naturalesa de la seva activitat.


Tots els establiments que hagin participat activament en la campanya de recollida d’envasos de vidre al llarg d’aquest estiu entraran en un particular sorteig que tindrà lloc a finals d’aquest mes d’agost. El premi és un mini iglú de recollida selectiva de vidre decorat per un artista i que du inscrit el lema ‘Turisme Reciclador i Sostenible’, acompanyat d’un atractiu disseny que simbolitza una població.


Inclòs a la mateixa campanya, també s’ha iniciat un concurs per sortejar dos miniglús per facilitar el reciclatge del vidre als domicilis, formant part del #movimientobanderasverdes d’#ecovidrio. Es pot aconseguir seguint els perfils de @residus_blanes i @blanes_cat compartint la publicació que hi ha penjada a les strories pròpies. Hi ha temps per fer-ho fins aquest proper divendres 26 d’agost a les 12 del migdia. Dimarts vinent, 30 d’agost, es farà el sorteig i s’anunciarà les persones guanyadores, conjuntament amb els establiments guanyadors del sorteig de MINIGLÚS pels locals de restauració més recicladors.


D’altra banda, coincidint amb la Festa Major de Santa Anna celebrada el passat mes de juliol, el Servei de Residus i Neteja de l’Ajuntament de Blanes va redoblar esforços per instal·lar papereres de recollida selectiva a les platges d’arreu del municipi i altres indrets. També es van fer diverses reunions amb les entitats responsables de les barres dels concerts, per incentivar la correcta separació i recollida selectiva de residus.
Data de realització: 08/23/2022 | Data de la darrera actualització: 08/23/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300