Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Mirall de Blanes omple de públic el Teatre de Girona en l'estrena del FITAG


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/24/2022 10:51:02 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Mirall de Blanes omple de públic el Teatre de Girona en l'estrena del FITAG

El grup blanenc va oferir ahir al vespre ‘Garrí al forn amb compota de reineta’, cabaret reivindicatiu que barreja música, dansa i humor

Aquest 2022 l’estrena del FITAG, el Festival Internacional de Teatre Aficionat de Girona, ha tingut un inqüestionable regust blanenc. El grup ‘El Mirall’ de Blanes es va encarregar ahir al vespre d’inaugurar aquesta nova edició de l’esdeveniment, amb l’obra que tot just veia la llum fa poc més d’un any al Teatre de Blanes: ‘Garrí al forn amb compota de reineta’.


Entre el públic assistent a l’espectacle inaugural s’hi comptava una nombrosa representació blanenca, encapçalada per l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i pel tinent d’alcalde de Cultura, Albert Sanz. Es tractava de recolzar el bon fer d’una companyia amateur que compta per èxits les produccions que estrena, deixant cada vegada el llistó més a munt quant a perfeccionament escenogràfic i de contingut.


Actualment el FITAG és un referent del teatre aficionat tant arreu de l’estat espanyol com a la resta d’Europa i Llatinoamèrica, i val a dir que el seu director, l’actor gironí Martí Peraferrer, va ser un dels primers en veure el muntatge blanenc, ja que va assistir a l’estrena que va tenir lloc el juliol de l’any passat al Teatre de Blanes. Ja llavors Peraferrer va lloar l’encert del grup blanenc, d’igual manera que en anteriors ocasions també s’ha sumat als aplaudiments d’anteriors muntatges.


Abans de donar pas a la representació, va haver-hi un breu torn de parlaments, encetats per Martí Peraferrer. També van intervenir la delegada del govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral; el diputat de la Diputació de Girona, JordiCamps, i Quim Ayats, vicealcalde i regidor de Cultura a l’Ajuntament de Girona.

‘Garrí al forn amb compota de reineta’ el proper 23 d’agost a Girona

L’obra que ha inaugurat el FITAG 2022 ha estat la primera incursió en el món del cabaret del grup El Mirall. La gènesi de l’obra va haver de patir un dur procés de creació, condicionada pel context de la pandèmia, havent de fer els assajos almenys en cinc espais diferents. El públic blanenc que va poder assistir a l’estrena va poder gaudir d’una proposta que, tot i estar embolcallada per l’aparent frivolitat d’un cabaret –amb música, dansa i humor a dojo-, és un clam i una crítica dels temps en què vivim.


En especial pel que fa a la reivindicació d’un veritable respecte i igualtat entre gèneres i opcions sexuals, i contra la omnipresent opressió masclista que encara condiciona tants aspectes de la societat, de vegades difícilment detectables. ‘Garrí al forn amb compota de reineta’ és fruit d’un treball col·lectiu que va comptar amb la valuosa aportació i tutorització de l’actor, ballarí, coreògraf i director Roberto G.Alonso, un mestre entre els mestres del cabaret.


Pep Alum i Roberto G. Alonso
Ell va saber conferir-li a l’espectacle l’embolcall adequat perquè l’autèntic rerefons de l’obra fos una denúncia contra alguns estereotips que consenten i treuen importància –massa sovint encara- a comportaments violents i discriminatoris que no tenen cap mena de justificació. Tot això, com dèiem, sense perdre el sentit de l’humor –a voltes corrosiu, a voltes molt nostàlgic- amb què s’embolcalla un muntatge que, decididament, ha marcat una nova etapa en la història del grup fundat pel dramaturg blanenc Pep Alum.


Val a dir que, respecte l’estrena de fa un any a Blanes, s’han introduït alguns canvis que han complementat una obra entretinguda, alhora que molt crítica. Al terme de la representació, enmig d’una ovació majoritària de tot el públic assistent dempeus, les actrius i actors van obsequiar tant a Pep Alum com a Roberto G.Alonso amb el preceptiu ram. Després, van immortalitzar la seva participació al FITAG amb una fotografia de grup.


Data de realització: 08/24/2022 | Data de la darrera actualització: 08/24/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300