Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull dissabte la XXIII Trobada Gegantera, que coincideix amb el 30è aniversari dels gegants blanencs


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/25/2022 12:07:11 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

GEGANTERA, COLLABlanes acull dissabte la XXIII Trobada Gegantera, que coincideix amb el 30è aniversari dels gegants blanencs

Més de 150 persones que pertanyen a set entitats desfilaran a les sis de la tarda pels carrers del centre de la vila, culminant amb un ball de gegants a la Plaça dels Països Catalans

Dissabte vinent, 27 d’agost, Blanes viurà la ‘fal·lera gegantera’ amb tota la seva intensitat amb la XXIII Trobada Gegantera, que enllaçarà amb la celebració que va fer-se al 2019, després que l’any passat es va haver de fer un esdeveniment similar, però condicionat per la COVID. Aquest 2022, a més a més, ho fa tenint com a rerefons una celebració molt destacada: els 30è aniversari del bateig dels gegants blanencs, els Vescomtes de Cabrera, en Gastó i na Caterina.


Trobada Gegantera 2019
Després d’una sonada festa d’aniversari que es va fer al juliol, coincidint amb el dia central de la Festa Major de Santa Anna, els membres de la Colla Gegantera de Blanes, amb el suport de l’Àrea de Cultura i Festes, han redoblat esforços per seguir oferint un esdeveniment que gaudiran sobretot la canalla, especialment atrets pels gegants, acompanyats de famílies senceres. S’espera que enguany hi hagi un total de set colles i entitats que, sumant els seus components, significarà la participació de més de 150 persones.


Així, hi haurà les colles geganteres de Blanes, Balsareny, Caldes de Malavella, El Masnou, Viladrau, l’Esbart Joaquim Ruyra i la Banda Musical i Mossèn Joan Batlle. Són representants d’arreu del territori que, en la majoria dels casos, fan una visita de tornada a la que en el seu moment ja van fer els membres de la Colla Gegantera de Blanes, o bé tenen previst realitzar properament.


Sigui com sigui, és una nova prova de la vitalitat de l’entitat blanenca, que al llarg de l’any participa en trobades en diferents indrets. Això, al marge de la seva presència en multitud d’actes que es fan a Blanes al llarg de tot l’any. La trobada començarà, com és tradicional, amb la ‘Plantada de Gegants’ que es farà al Passeig Cortils i Vieta a partir de 2/4 de 6 de la tarda, seguida a partir de les 6 per la formidable ‘Cercavila Gegantera’, que farà un recorregut pels carrers del nucli històric de la vila.

Cercavila Gegantera i Ball de Gegants a la Plaça dels Països Catalans

La cercavila sortirà des del Passeig de Mar i enfilarà el Carrer Ample, seguirà pel Carrer Raval Sud –on farà una aturada d’avituallament- i continuarà per diversos carrers del nucli històric fins arribar a la Plaça dels Països Catalans. Aquí hi haurà els ‘Balls de Gegants’ de les diferents colles, tancat amb el ‘Ball dels Vescomtes’, és a dir: els gegants de Blanes, en Gastó i na Caterina.


La XXIII Trobada Gegantera de Blanes continuarà amb el lliurament d’obsequis per a les colles i els parlaments oficials, una part de la festa que comptarà amb dos mestres de cerimònia d’excepció, que ja han acompanyat la trobada en les darreres edicions. Són Xavier Pascual i Guillem Bitlloch, lligats des de fa temps amb l’entitat blanenca. El darrer tram de la festa, reservat per a les colles i les entitats participants, serà un sopar de germanor durant el qual es farà el tradicional ‘Concurs de Fal·leres’, que posa a prova la potència sonora i resistència pulmonar dels membres de les colles.Data de realització: 08/25/2022 | Data de la darrera actualització: 08/25/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300