Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra el primer ple després del trencament de l’equip de govern


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/26/2022 07:47:26 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes celebra el primer ple després del trencament de l’equip de govern

El tema va planar constantment durant la sessió, especialment en l’apartat de Precs i Preguntes. L’alcalde va anunciar que ha remès a la Fiscalia els informes sobre l’exregidora d’Urbanisme

Tal com ja es pressentia, el ple ordinari d’agost celebrat la tarda-vespre d’ahir dijous, va tenir com a rerefons el trencament de l’equip de govern que es produïa tot just a principis d’aquest mes. De fet, la mateixa distribució dels regidors i regidores a l’hemicicle de la Sala de Plens ja evidenciava que hi havia hagut algun canvi.


Des de l’inici d’aquest mandat, els dos grups polítics municipals que governaven havien ocupat les cadires del centre de l’hemicicle, amb l’alcalde i el primer tinent d’alcalde al mig, encapçalant les sessions plenàries. Des d’ahir, però, el centre de l’espai l’ocupen els regidors i regidores d’ERC, i a la seva dreta ara s’asseuen els edils del PSC, JxB i C’s. Per la seva banda, a la seva esquerra hi són els ex socis de govern, BECP, així com els dos regidors no adscrits


En relació a tot l’afer que ha envoltat el trencament del pacte -la decisió de l’alcalde de retirar-li les competències de govern a l’exregidora d’Urbanisme, Obra Pública, Mobilitat i Enginyeria-, així com els informes que se li van demanar al Secretari Municipal respecte tres determinades actuacions, durant el ple d’ahir l’alcalde va anunciar una altra novetat. Els esmentats informes, que continuen sent confidencials, s’han tramès a la Fiscalia perquè, tal com va explicar ahir Àngel Canosa, serà la millor manera d’esvair dubtes.


El trencament del pacte de govern va planar constantment, però especialment a l’apartat de Precs i Preguntes on pot intervenir el públic. Diverses persones van demanar saber quines són les possibles irregularitats que hauria comès l’ex regidora d’Urbanisme. De fet, la Sala d’Actes estava ahir plena de gom a gom de públic, com feia temps que no es veia. L’alcalde es va refermar en la obligatorietat de no poder compartir la informació. Per la seva banda, el portaveu de BECP va preguntar perquè s’havia decidit destituir primer i demanar l’informe després.


El to crispat va arribar al seu moment més àlgid quan fins i tot la mateixa exregidora va demanar a l’alcalde que volia explicar les actuacions que han motivat els informes. Per la seva banda, el batlle va reiterar que la pèrdua de confiança no es devia tan sols als fets estudiats als informes, sinó per discrepàncies i manca de confiança en la gestió d’alguns expedients determinats. Finalment la sessió es va tancar quan gairebé eren les 9 de la nit, dues hores més tard que havia començat.


Temes tractats al ple municipal

Pel que fa als punts inclosos a l’ordre del dia, van prosperar tots per unanimitat. Després que els quatre primers punts eren l’aprovació de l’acta del ple anterior i donar compte de resolucions d’Alcaldia, la Junta de Govern Local i la nova distribució del Cartipàs Municipal, el cinquè i sisè temes estaven relacionats amb la modificació del règim de retribucions d’alguns regidors i regidores, així com dels representants de l’Ajuntament en òrgans col·legiats, principalment pel canvi de composició de l’equip de govern.


Els punt 7è va ser la constitució del PMSH, el Patrimoni Municipal del Sòl i d’Habitatge de l’Ajuntament de Blanes, i el 8è i 9è tractaven sobre una mateixa qüestió: deixar sense efecte el conveni entre l’Ajuntament i el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat i revertir la cessió d’unes finques del Pla Parcial de Valldolig per fer Habitatges Socials. Per últim, el 10è punt va aprovar la modificació de la Relació de Llocs de Treball, i l’11è i darrer, com és preceptiu a totes les sessions ordinàries, l’apartat de Precs i Preguntes.
Data de realització: 08/26/2022 | Data de la darrera actualització: 08/26/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300