Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

150 persones han participat a la ‘Ruta del Vidre’ de Blanes per promoure el reciclatge


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/31/2022 10:51:48 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

150 persones han participat a la ‘Ruta del Vidre’ de Blanes per promoure el reciclatge

Properament es lliuraran els premis dels sortejos que s’han fet de sengles Mini Iglús per culminar l’acció inclosa a la campanya ‘Bandera Verda’ d’Ecovidrio

Diferents barris de Blanes han acollit a finals d’aquest mes d’agost la ‘Ruta del Vidre’, una activitat per promoure el reciclatge d’aquest tipus d’envasos entre la ciutadania, com a complement a la campanya que també s’està fent novament aquest estiu entre els establiments de restauració. L’acció l’ha organitzat l’Ajuntament de Blanes, a través del Servei de Residus i Neteja, que ha fet un balanç molt positiu del resultat.


Ruta del Vidre a la Plaça dels Dies Feiners (Dintre Vila)
Més de 150 persones han participat en l’experiència, que ha consistit en fer un recorregut per diferents barris del municipi, on s’han muntat punts de recollida d’envasos de vidre. El primer dia, 22 d’agost, es va instal·lar a la Plaça de la Mare de Déu del Vilar, al barri d’Els Pins; la segona jornada del dia 23 a la Plaça de davant la Biblioteca Comarcal, al barri del Racó d’en Portas; i finalment el 24 d’agost a la Plaça dels Dies Feiners, a Dintre Vila.


Ruta del Vidre a la Plaça Verge del Vilar (Els Pins)
Al llarg dels tres dies es va poder recollir una gran quantitat d’envasos de vidre. Tant és així que els contenidors d’envasos de vidre que hi havia cada dia a les taules informatives es va emplenar cada dia fins dalt de tot. Això va provocar que els envasos els haguessin d’abocar directament als contenidors que hi ha situats als diferents veïnats de manera habitual, ja que els que s’havien dut expressament per a la ocasió no hi cabia res més.

Promoció del reciclatge d’envasos de vidre

L’anomenada ‘Ruta del Vidre’ s’ha organitzat amb l’objectiu que s’ha proposat aquest estiu l’Ajuntament de Blanes d’obtenir la preuada ‘Bandera Verda’. Es tracta de la campanya que promou Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de gestionar el reciclatge de residus d’envasos de vidre arreu de l’estat espanyol.


L’acció de ‘La Ruta del Vidre’ ha consistit en què, a canvi de lliurar envasos de vidre –ampolles, recipients de conserves i altres tipus de recipitions d’aliments- als ciutadans que els duien se’ls donava a escollir entre diversos obsequis. Així, hi havia els pràctics ‘Boc’nRoll’ per embolicar entrepans i aliments enlloc del socorregut paper o –encara pitjor- les bosses de plàstic; uns embuts especials per reciclar oli domèstic; imants de reciclatge; o bé una pràctica agenda amb el lema ‘Reciclar avui és viure demà’.


L’objectiu de la campanya ha estat promoure el reciclatge dels envasos de vidre, alhora que es fomenta la cultura de la recollida selectiva precisament amb el lliurament d’obsequis per contribuir i ajudar a la gestió dels residus domèstics. En l’actualitat la ciutadania ja està molt conscienciada respecte la necessitat de practicar el reciclatge domèstic, però cal seguir treballant i ajudant-los promovent accions.

Sorteig de Mini Iglús entre la ciutadania i establiments de restauració

A banda de la ‘Ruta del Vidre’, una altra de les accions que s’estan promovent a Blanes amb l’objectiu d’aconseguir la ‘Bandera Verda’ de la campanya d’Ecovidrio té com a principals destinataris els establiments de restauració. A principis d’estiu se’ls va repartir uns contenidors específics de la campanya per promoure la correcta separació d’aquest tipus d’envasos i residus, sobretot en un dels sectors comercials que més en produeix per la mateixa naturalesa de la seva activitat.


Tots els establiments que hagin participat activament en la campanya de recollida d’envasos de vidre al llarg d’aquest estiu han entrat en un sorteig realitzat aquesta setmana. Es tracta d’un mini iglú de recollida selectiva de vidre decorat per un artista i que du inscrit el lema ‘Turisme Reciclador i Sostenible’, acompanyat d’un atractiu disseny que simbolitza una població.

Inclòs a la mateixa campanya, durant els darrers dies també es va fer un concurs per sortejar dos altres mini iglús per fer reciclatge de vidre domèstic, formant part de la campanya #movimientobanderasverdes d’Ecovidrio. Es podia aconseguir seguint els perfils de @residus_blanes i @blanes_cat compartint la publicació que hi ha penjada a les strories pròpies fins aquest passat divendres.


Properament està previst lliurar els premis a les persones guanyadores, conjuntament amb els establiments que també hagin estat escollits al sorteig de MINIGLÚS pels locals de restauració que més reciclatge hagin fet. D’altra banda, coincidint amb la Festa Major de Santa Anna celebrada el passat mes de juliol, el Servei de Residus i Neteja de l’Ajuntament de Blanes va redoblar esforços per instal·lar papereres de recollida selectiva a les platges d’arreu del municipi i altres indrets.
Data de realització: 08/31/2022 | Data de la darrera actualització: 08/31/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300