Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Prop de 5.500 nens i nenes han utilitzat aquest estiu el Miniclub de la platja de s’Abanell


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 09/03/2022 08:21:48 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DIBUIXProp de 5.500 nens i nenes han utilitzat aquest estiu el Miniclub de la platja de s’Abanell

Ha estat funcionant els dos mesos de juliol i agost i, a mesura que avançava l’estiu, més de la meitat de la mainada procedien de Barcelona, Catalunya, França i Alemanya principalment

Com és habitual, coincidint amb la temporada estiuenca 2022, l’Ajuntament de Blanes ha posat a disposició tant dels veïns i veïnes de la vila com del gran nombre de visitants que vénen al municipi diverses activitats. Es tracta d’atractius típicament estiuencs, així com per conèixer encara millor la vila que reivindica les seves arrels marineres i on comença la Costa Brava.


Una de les activitats tenia com a principal objectiu el públic familiar: el Miniclub Infantil, que ha estat instal·lat en un recinte propi amb inflables, una petita piscina, material de lectura i jocs, a la platja de S’Abanell, a la zona turística de la vila. Ha estat funcionant durant els dos mesos més intensos de la temporada estiuenca: juliol i agost. Per tant, aquest passat dijous va tancar-se fins l’estiu del 2023.

Prop de 5.500 nens i nenes han estat al Miniclub Infantil de Blanes

Sumant totes les setmanes en què hi ha hagut activitat, les xifres són molt positives, ja que s’han acostat als 5.500 nens i nenes. Més concretament, han estat 5.351, sumant els usuaris i usuàries del mes de juliol (2.516 infants) i els de l’agost (2.835 infants). Més concretament, el Miniclub ha funcionat des del 4 de juliol fins al 31 d’agost cada dia, de dilluns a diumenge.


D’entre totes les setmanes que ha estat en marxa, la que ha registrat una major afluència de públic aquest estiu ha estat la primera setmana del mes d’agost, del dia 1 fins al dia 7, quan van haver 775 infants en total. D’aquesta xifra, 379 eren de Blanes; 202 de Barcelona; 82 de França; 24 d’Alemanya i 11 de Vic. La resta procedien tant d’altres localitats catalanes com d’altres països.


Com a curiositat, val a dir que més de la meitat de la mainada que ha anat al Miniclub Infantil durant tots dos mesos han estat visitants de Barcelona, diverses localitats catalanes, així com de França, Alemanya i altres països com ara Algèria, Suïssa, Itàlia, Hongria, Àustria, el Marroc o Argentina, entre d’altres. També és remarcable que les primeres setmanes poc més de la meitat era públic blanenc, que ha anat disminuint la seva presència enfront els visitants.

Blanes, pionera de les vacances en família

L’èxit del Miniclub Infantil de Blanes és una prova més que les famílies trien la ciutat de manera especial per passar-hi les vacances, perquè s’hi senten molt ben acollits. La història turística recent del municipi on comença la Costa Brava recull la fita que Blanes va ser la primera d’arreu del territori gironí on es va atorgar la certificació com a Destinació de Turisme Familiar l’any 2008, concedit per l’Agència Catalana de Turisme.

Pel que fa al Miniclub Infantil, l’activitat s’ha estat fent aquest estiu durant el matí: a partir de les 10 i fins 2/4 de 2 del migdia, i també s’obria dos dies a les tardes: dimecres i dissabte es feia la Festa de l’Escuma a partir de les 5 i fins 2/4 de 7 del vespre. La seva utilització era gratuïta, i el servei disposava de monitors i monitores que s’encarregaven de la canalla.


El Miniclub Infantil de la Platja de S’Abanell estava destinat a nens i nenes d’una franja d’edat determinada: des dels 3 fins als 12 anys, i hi havia diverses consideracions que les famílies havien de tenir en compte si hi anaven. I precisament la primera d’elles era que els infants havien d’estar acompanyats en tot moment d’una persona adulta que havia de ser dins del recinte, tenint cura de les seves respectives criatures.

En aquest darrer sentit, les persones que s’encarregaven de monitoritzar l’activitat no es feien responsables en el cas que un infant s’escapés: d’això n’havien de tenir cura les persones adultes que els acompanyessin. Podien estar-s’hi el temps que volguessin però, si se superava l’aforament màxim, el temps dins del parc era d’un màxim de mitja hora.


Aquesta normativa bàsica estava recollida en un panell informatiu situat al costat de l’entrada d’accés al recinte perquè fos visible per a tothom. Per facilitar la comprensió dels seus i seves destinatàries estava recollida en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.



Data de realització: 09/03/2022 | Data de la darrera actualització: 09/03/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300