Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Prop d’un miler d’espectadors han assistit al 4rt cicle de ‘Cinema als Barris aquest estiu a Blanes


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 09/08/2022 09:14:04 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CinemesProp d’un miler d’espectadors han assistit al 4rt cicle de ‘Cinema als Barris aquest estiu a Blanes

El cicle de cinema gratuït per a públic infantil i familiar ha inclòs sis sessions als barris del Racó d’en Portas, Ca la Guidó, Valldolig, Dintre Vila, Mas Borell i Mas Enlaire

La projecció aquest passat dimecres del film d’animació ‘La Patrulla Canina’ que es va fer a la Plaça 11 de Setembre, al veïnat de Mas Enlaire, ha posat punt i final a la quarta edició d’una experiència que, any rere any, continua sumant nous adeptes. Es tracta de ‘Cinema als Barris’, el cicle de cinema gratuït adreçat especialment al públic infantil i familiar.


Projecció 'La Patrulla Canina' al cicle 'Cinema als Barris',
ahir dimecres a Mas Enlaire
La culminació del cicle es va fer amb la projecció d’un dels films d’animació que comptava d’antuvi amb més adeptes: ‘La Patrulla Canina’, que inicialment hauria d’haver encetat el cicle d’aquest estiu el passat 6 de juliol. La sessió es va ajornar per aquest passat 7 de setembre a causa del mal temps que s’havia anunciat, de manera que es va donar compliment a aquella dita que diu que ‘els últims seran els primers’.... i a l’inrevés.

Prop d’un miler d’espectadors en la 4rta edició de ‘Cinema als Barris’

En total, igual que ja es va fer l’any passat en què es recuperar el cicle després del parèntesi marcat els anys 2019 i 2020 per la COVID, hi ha hagut sis sessions: una al juliol, tres a l’agost i dues més aquest mes de setembre. Aquestes dues darreres han tingut lloc dos dies consecutius de manera extraordinària, ja que el film que es va projectar dimarts, ‘Doctor Dolittle’, s’hauria d’haver fet fa una setmana, però es va ajornar per l’anunci de mal temps.


Les adverses previsions meteorològiques han volgut doncs que aquesta setmana hi hagi hagut dues sessions de ‘Cinema als Barris’ consecutives. Sumant les sis vetllades que hi ha hagut enguany, segons l’organització de l’experiència –el Departament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament i les Associacions de Veïns de Blanes-, hi ha hagut prop d’un miler d’espectadors.


Sobretot públic familiar, però també infants que anaven en colla per veure la projecció, i fins i tot alguna parella que ha volgut gaudir d’una nit de cinema a l’aire lliure estiuenc. En definitiva, la quarta edició de ‘Cinema als Barris’ ha consolidat l’èxit que s’ha anat assolint any rere any des que es va posar en marxa l’any 2018, sobretot perquè es tracta d’una atractiva proposta amb caràcter gratuït, i amb pel·lícules comercials, estrenades durant aquests darrers anys.

Cicle de Cinema Familiar gratuït itinerant pels veïnats de la ciutat

Un factor de qualitat afegit és que es poden gaudir les projeccions amb la qualitat d’una sala comercial, i amb una oferta de títols especialment adreçats al públic infantil i familiar, és a dir: Aptes per a tots els Públics. ‘Cinema als Barris’ va néixer al 2018 amb l’objectiu d’ampliar i descentralitzar l’oferta d’activitats de caire comunitari i lúdic al municipi. L’èxit de la primera edició va provocar que l’any següent es tornés a organitzar una segona edició, de nou amb una gran acceptació tant per part de les associacions veïnals com del públic en general.


Al 2020, en canvi l’estat de la pandèmia va desaconsellar programar-ho, i per això es va decidir suspendre-ho, reprenent-se l’any passat amb tot uns seguit de mesures sanitàries que calia seguir per assistir-hi. Tal com s’ha fet en cadascuna de les quatre edicions, tant els espais on s’han ubicat les projeccions com les pel·lícules s’han consensuat amb les entitats veïnals, que han triat entre diverses propostes.

A diferència de les dues primeres edicions, tant al 2021 com aquest 2022 les vetllades cinematogràfiques s’han fet coincidint amb els dimecres, a partir de les 10 de la nit. Això ha estat llevat de les dues darreres sessions, en què l’inici del curs escolar que va tenir lloc dilluns passat va aconsellar avançar l’horari a 2/4 de 9 del vespre, perquè l’endemà calia matinar per anar al col·legi.


Aquest 2022 s’han ofert quatre films d’animació: ‘Els Croods, una nova era’, ‘Bebe Jefazo: Negocios de Familiar’ i ‘Raya, l’últim drac’. Les dues altres sessions, amb actors i actrius ‘de carn i os’ han estat ‘En guerra con mi abuelo’, protagonitzada per Robert de Niro, i ‘Doctor Dolittle’, amb Robert Downey Junior com a cap de cartell.



Data de realització: 09/08/2022 | Data de la darrera actualització: 09/08/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300