Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes es prepara per viure una Diada Nacional de Catalunya sense mesures COVID


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 09/08/2022 03:56:32 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

IMATGEBlanes es prepara per viure una Diada Nacional de Catalunya sense mesures COVID

Santi Arisa i el Màgic Andreu actuaran a la 10a Fira de Sabors Catalans, amb parades al Passeig de Mar del 9 a l’11 de setembre, i diumenge hi haurà els Actes Institucionals

Tot està a punt perquè a partir d’aquest proper divendres i durant tot el cap de setmana Blanes es capbussi de ple en el cicle d’activitats organitzades a la vila on comença la Costa Brava per celebrar i commemora una data molt especial al calendari: la Diada Nacional de Catalunya, l’11 de Setembre. Enguany es podrà recuperar l’esperit de la darrera vegada en què es va fer sense cap mesura de seguretat COVID, al 2019.


El cicle s’encetarà demà divendres amb la posada en marxa de la 10a Fira de Sabors Catalans al Passeig de Mar. Al recinte firal hi haurà una 40ena de parades amb productes artesans, una activitat amenitzada amb actuacions musicals, i on també hi haurà un espai dedicat a la canalla, amb jocs infantils. Pel que fa a les actuacions, la primera serà amb caràcter itinerant: la banda de jazz ‘Men in Swing’ oferirà a partir de 2/4 de 7 de la tarda un variat i festiu repertori passejant-se entre les parades. La segona cita artística no necessita de gaire presentacions.

Es tracta de l’espectacle d’il·lusionisme que oferirà el Màgic Andreu a partir de les 9 de la nit a l’escenari del Banc dels Músics del Passeig de Mar, a tocar de les parades d’articles i productes artesans. L’endemà dissabte l’activitat musical serà de 9 a 10 de la nit, al mateix escenari, on actuaran Santi Arisa & Giuseppe Costa amb l’espectacle ‘Orígens’, amb cançons populars i tradicionals com ara ‘La presó de Lleida’, ‘Ai mare aneu a missa’ o bé ‘La polca d’Ours’.


Per últim, diumenge l’activitat artística culminarà a les 12 del migdia amb l’actuació de Gil Ratataplam, un animador infantil prou conegut i apreciat pel públic de Blanes perquè l’any passat ja va participar a la Fira de Sabors Catalans. Després de passar una estona entretinguda amb els seus jocs i cançons –promogudes sobretot per la interacció amb el públic- a la 1 del migdia hi haurà una Festa de l’Escuma davant del mateix Banc dels Músics.


Cal dir que totes les actuacions, concerts i espectacles són gratuïts i, com és habitual, solen congregar un gran nombre de públic en cada nova ocasió en què s’han ofert. Pel que fa a la 10a Fira de Sabors Catalans, any rere any ha comptat amb un bon grapat de visitants, que podran firar-se entre les parades ambientades per a la ocasió divendres i dissabte des de les 11 del matí fins les 11 de la nit, i diumenge, el darrer dia, des de les 10 del matí fins les 9 de la nit.

Actes Institucionals Diada Nacional de Catalunya

Els Actes Institucionals organitzats per l’Ajuntament de Blanes tindran lloc coincidint amb l’11 de setembre. Diumenge hi haurà la Hissada de la Senyera, que es farà a les 11 del matí des del balcó principal de l’edifici consistorial, seguida a les 11’20 per l’Ofrena Institucional davant el Monument a Lluís Companys. Tots dos actes els encapçalarà l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat de regidors i regidores del consistori blanenc, així com per una representació de la Policia Local de Blanes i els Mossos d’Esquadra.


Després de l’Ofrena Institucional, està previst que la facin d’igual manera tres grups polítics municipals: ERC, BECP i JxB. Per últim, els actes organitzats per l’Ajuntament de Blanes culminaran diumenge a les 7 de la tarda, de nou al Banc dels Músics, amb una audició de sardanes que anirà a càrrec de la Cobla del Col·legi Santa Maria.

Altres activitats coincidint amb aquest cap de setmana

El proper cap de setmana Blanes també allotjarà d’altres activitats, algunes directament relacionades amb la Diada Nacional de Catalunya. És el cas de la 17a Marxa de Torxes que es farà dissabte a partir de les 10 de la nit, i que començarà amb el repartiment de torxes al Passeig de Dintre, davant l’edifici consistorial.


A 2/4 de 12 s’iniciarà la marxa per diversos carrers del nucli històric fins arribar davant el Monument a Lluís Companys, on hi haurà la lectura del manifest, l’ofrena de les entitats i la hissada de l’estelada al cim de Sa Palomera. D’altra banda, dissabte al migdia l’emblemàtica Casa Saladrigas acollirà un tastet de vi i xocolata que duu per nom ‘El Llegat Indià’. L’èxit de l’experiència ha fet que el nombre de places per participar-hi ja estiguin exhaurides.

El mateix dissabte, en aquest cas a ¾ de 7 del vespre, hi haurà una Visita Guiada gratuïta que oferirà l’oportunitat de conèixer el legat que han deixat en aquesta població de la Costa Brava diversos escriptors i escriptores com ara Roberto Bolaño o Joaquim Ruyra. La ‘Ruta Literària’ sortirà des de l’Oficina de Turisme de la Plaça Catalunya, on cal trucar per fer les reserves prèvies per assistir-hi, al telèfon 972 330 348.



Data de realització: 09/08/2022 | Data de la darrera actualització: 09/08/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300