Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ha celebrat els actes institucionals de l’11-S: la Hissada de la Senyera i l’Ofrena al Monument a Lluís Companys


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 09/11/2022 01:02:12 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

IMATGEBlanes ha celebrat els actes institucionals de l’11-S: la Hissada de la Senyera i l’Ofrena al Monument a Lluís Companys

Avui al matí s’han fet els més solemnes amb motiu de la Diada, que inclou des de divendres la 10a Fira de Sabors Catalans al Passeig de Mar

Aquest matí han tingut lloc els actes institucionals organitzats per l’Ajuntament de Blanes amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, que enguany ha pogut recuperar el seu format habitual pre-pandèmic. A les 11 del matí un destacament de la Policia Local de Blanes han format al Passeig de Dintre, davant la façana principal de l’edifici consistorial.


Allí ja els esperaven dempeus els regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, situats frontalment a l’edifici. La cerimònia, de caire molt solemne, s’ha encetat quan el cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia, i el cap de l’ABP dels Mossos d’Esquadra, David Castro, han escortat i acompanyat l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, qui ha anat saludant un per un als i les agents, a més a més dels comandaments.


Després de les salutacions, el batlle s’ha incorporat a la formació amb la resta de membres de la corporació local, tal com s’havia estat fent aquests darrers anys. Ha estat llavors quan ha arribat el moment més solemne i sentit: un agent de la Policia Local de Blanes ha encetat la cerimònia d’hissar la senyera des del balcó principal consistorial mentre sonava l’himne nacional de Catalunya, ‘Els Segadors’.


Simultàniament, a mesura que la senyera s’alçava al balcó consistorial -on aquests dies només llueix aquesta bandera, sense la resta que hi onegen habitualment- s’han desplegat dues altres banderes de grans dimensions que emmarquen la principal del balcó, baixant-les des del terrat fins a peu de carrer. Durant tota la cerimònia, els agents i comandaments dels dos cossos de seguretat que operen a Blanes, han fet la salutació oficial corresponent com a senyal de respecte.

Ofrena Floral davant el Monument a Lluís Companys

La part més solemne de la Diada Nacional de Catalunya a Blanes s’ha completat poc després amb l’altra acte carregat de simbolisme: l’Ofrena Institucional davant el Monument a Lluís Companys. Novament l’alcalde Àngel Canosa, acompanyat dels i les portaveus dels grups polítics municipals d’ERC, PSC, BECP i JxB ha dipositat un centre floral davant el monòlit en memòria de l’únic president escollit democràticament a les urnes que ha mort executat.


Novament, l’acte oficial s’ha realitzat acompanyat de l’Himne Nacional de Catalunya, comptant igualment amb la participació de representants de la Policia Local de Blanes i els Mossos d’Esquadra amb la salutació oficial. Amb posterioritat a aquesta ofrena, també l’han dut a terme individualment tres grups polítics: Esquerra Republicana de Catalunya, Blanes En Comú Podem i Junts per Blanes. Una vegada més, l’anècdota l’han protagonitzat els membres de BECP, que han tancat la seva respectiva ofrena floral amb el so de La Internacional.


Els actes organitzats per l’Ajuntament de Blanes amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya continuaran aquesta tarda a les 7 amb una audició de sardanes al Banc dels Músics del Passeig de Mar, amb la Cobla del Col·legi Santa Maria. D’altra banda, durant la resta de la jornada d’avui diumenge estaran obertes les parades de la 10a Fira de Sabors Catalans al Passeig de Mar.





Data de realització: 09/11/2022 | Data de la darrera actualització: 09/11/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300